icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

bambi2
autor
9. jan 2011

@pici ja som dnes kupala aj malu... ta bola hodinu vo vode...
urcite ti to pomoze, napis potom ale ostan aspon taku hodinu aj stvrt- pol aby to malo ucinok...

bambi2
autor
9. jan 2011

@pici nemusis si davat az moc horucu vodu takych 36- 37 je ideal... 🙂 a daj potom vediet... som strasne zvedava... 😨

pici
9. jan 2011

@bambi2 pojdem si kupit jedlu sodu a vyskusam :D

sisa.b
9. jan 2011

ahojte,
vyborna tema! ja po sviatkoch tiez citim, ze by som mala so sebou zacat cosi robit. minuly rok som dodrziavala zasady vitarianskeho stravovania a musim priznat, ze som sa nikdy necitila lepsie! len je ohromne tazke zbavit sa vsetkych zavislosti na jedle a tym viac, ked zvysok rodiny rovnaky zivotny styl odmieta 😝
idem vas precitat poriadne 🙂

pici
9. jan 2011

ja som urobila sosovicovu polievku

pici
10. jan 2011

poslusne hlasim ze na ranajky som si dala banan s citronovou stavou :D

momka
10. jan 2011

Veru len hláste babuľky 😉, čo ste jedli aspoň sa navzájom inšpirujeme. 🙂

momka
10. jan 2011

@sisa.b s týmto úplne súhlasím, že je to ťažké, keď pre zvyšok rodiny ešte mám rozmýšľať, čo pre nich pripraviť ..., ale prišla som na to, že keď im dávam za príklad, tým ako sa ja stravujem, tak aj oni sa inšpirujú, veľakrát ochutnajú, takže asi je najlepšie začať a potom sa možno postupne pridajú. Ja si pamätám, že keď som držala 90-dňovku tak moje decká nikdy predtým toľko ovocia nezjedli, ako v tom čase, jednoducho, keď videli, že na raňajky jem ovocie, tak neodolali a dali si aj oni 😉

momka
10. jan 2011

@bambi2 A kyslá smotana by mala byť zásadotvorná? Lebo v tomto článku práveže jogurty, cmar, kyslú smotanu neodporúčajú.
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=5336

Už som z toho jeleň. 😒

bambi2
autor
10. jan 2011

@momka ja sa riadim podla tuperweina...v knihe stoji, ze sa moze ale iba kysla smotana a biely jogurt. nasla som aj par receptov s kyslou smotanou...ono na kazdej int. stranke sa pise nieco ine...

jalao
10. jan 2011

@bambi2 ahojte, vcera som bola cely den v tempe. Prospesne pre seba som spravila najma to, ze som bola v parnej saune..to bol teda pozitok!!! Dufam, ze som sa tam riadne vytoxikovala 😝 😝 Boli sme cela rodina aj dalsie 2 auta znamych na Morave v aquaparku s virivkami, prudikmi, toboganom atd, v cene bola aj tato para, tak som tam odsedela 2 etapy, skoda, ze je to tak od ruky, hned bych si to zopakovala po par dnoch 😖
@pici aj u nas bola sosovica a uz rozmyslam, co dalej. Z chladnicky na mna kukaju skvele fajnove udene klobasky, co narobil moj tato...Ako pisete...tazko sa odolava domacim pochutkam 🙄 🙄 Udeniny sa proste nesmu ☹ ☹

jalao
10. jan 2011

@sisa.b ...si to ty? 🙂 🙂 🙂

@bambi2 chodim externe na VS 😉 😉 , to si sa pytala.

bambi2
autor
10. jan 2011

@jalao ahoj, tak si si uzivala.... 🙂 schöööööööööööööön, to by aj mne neuskodilo take nieco... 🙂 tusim sa vyberiem aj ja niekedy cez vikend s muzom... mame v Zürichu nieco podobne ale nie su tam tobogany. aj hamam tu mame, to sa neda opisat!!! klobasu mam v chladnicke aj ja... ale ked si predstavim, ze mam od nej pribrat naspät, tak ju radsej vyhodim predtym... 😀
idem dnes k segre, ta ma vazne zdravotne problemy, ma asi vsetky choroby co existuju!!!! a podla mna sa coskoro priotravi liekmi!!!! bez takych pacientov ako je ona, by farm. priemysel skrachoval... hovorila som jej vcera o odkysleni, vysmiala ma... povedala mi, ze ona sa tak stravuje ako ja... 😅 😅 😅 ona na taketo veci neveri...

bambi2
autor
10. jan 2011

baby inak ja som este normalne baffffff z toho kupelu, tak pokozka?!!!!! to je fakt ako maly zazrak 🙂

jalao
10. jan 2011

@bambi2 co mas na mysli pod tym hamam? 🙂 🙂 A to mas super, ak ste v SUI aj so segrou, to sa vam ako podarilo< ci som to zle pochopila? 😎 A klobasku vyhodit nemozem....tu skonzumuju moji chlapi. Ja v obchode take veci nekupujem, ale domaci vyrobok je fajnovy domaci (viem, co je v nom) 😀 😀

bambi2
autor
10. jan 2011

@jalao masaze a tiez vselijake tie sauny, zabaly a neviem co vsetko mozne... raz sme tam boli... a mali by sme to zopakovat... 🙂

bambi2
autor
10. jan 2011

@jalao hej, my sme tu vsetky 3 sestry... najprv jedna sa tu vydala, potom druha a nakonec ja... 😀 no u nas som klobasu jedla iba ja, muz by mi nezedol ani keby bola domaca... a ja tiez uz asi tazko... 🤐

jalao
10. jan 2011

@bambi2 tak to si myslim, ze mate skvele, ze ste tam spolu vsetky 3 segry. Ked ma prist navsteva so SVK, stretne vas vsetky 3 naraz 🙂 🙂 (myslim mamina, alebo tak...) Ja som tam bola len raz - aj to v Zeneve, pri tom gejzire, bolo tam krasne 😉 😉 A je mi smutno, ze zatial vanu nemame, je naplanovana az na poschodie a to bude tak najskor o rok dokoncene, takze sa len sprskujeme...
Baby a ako to riesite s pecivom teraz, ked muku obmedzujete?

bambi2
autor
10. jan 2011

@jalao ano... prave mi prisli knizky ale utekam sa obliect a padam... vo vlaku prestudujem, su tam super recepty 🙂
vecer napisem 😉

sisa.b
10. jan 2011

@jalao ano, som to ja 😉 uz tyzden sa odhodlavam cosi so sebou zas urobit, len ked sa ucim, u mna strasne obzerstvo 😝 a pohyb samozrejme ziadny...

bambi2
autor
10. jan 2011

akurat som prisla domov a zamieslila na jablkovy chlebik s figami a hrozienkami... som zvedava aky bude. je to recept z knizky. ale, namiesto medu (ten mi je moc kaloricky) som dala javorovy sirup... tak som zvedava 🙄 neskor hodim recept... 🙂 a dam vediet aky bude...

tinesa
10. jan 2011

dobre je chrumat mandle ak vas pochyti hlad

pici
10. jan 2011

sa s vami nebavim. chvilu tu nie som a vy si tu veselo kecate bezo mna a ani vam nechybam :DDDDDDD
my sme boli s manzom v centre dneska tak som vlastne okrem ranajok a mekdonaldu nic nemala. to som ale koza, ranajky fajn zdrave a obed masaker v meku :D no.. posledny krat.
oddnes sa aj manzel pridava a po siestej nejeme. tu jedlu sodu som samozrejme nekupila, lebo som zabudla. ten banan s citronovou stavou mi velice ze chuti. vcera sme preberali, ako vykombinovat krvene skupiny a odkyslenie, ale dohodli sme sa ze sa budeme venovat radsej odkyslenie, nakolko sme kazdy ina skupina, manzel navyse vegetarian takze to by bolo velice ze tazke skombinovat... tak ideme do odkyslenia...

bambi2
autor
10. jan 2011

@pici ja som aj pozerala, ze dnes ta tu nejako neni...☹

pici
10. jan 2011

@bambi2 boli sme v centre. potom som bola s kamoskami a upratovala som... lebo som tu rano nechala strasny bordel :D tak a potom som si pospinkala :D

bambi2
autor
10. jan 2011

a chlebik chuti vyborne, dokonca aj krpatej a co detom chuti, to sa rata dvonjnasobne 🙂

tu je R E C E P T
- 500g jablk
- citronova stava podla potreby
- 75g medu (moze byt aj javorovy sirup)
- 100g figy
- 250g celozrnej muky
- 1/2 prasku do peciva
- stipka mletych klincekov
- 1 lyzicka skorice
- 100g celych ollupanych mandli
- 1 lyzicka masla

1. Jablka postruhat, poliat citronovou stavou a pridat med. nechat vyluhovat.
2. Ruru vyhriat na 175`C. Hrozienka zaliat horucou vodou. Figy pokrajat na male kusky.
3. Muku nasypat do misky a zamiesat s praskom do peciva. Potom pridat klinceky, skoricu, postruhane jablka, figy, mandle a zamiesit cesto.
4. Formu na srnci chribat vymastit, vysypat mukou a nechat piect asi 50- 60 min v spodnej casti rury.

chuti s jemne natretym maslom... alebo len tak sam...
🙂 ak ho vyskusate, napiste nazor ako chuti...

bambi2
autor
10. jan 2011

figy ale susene!!!

pici
10. jan 2011

znie to fantasticky...

bambi2
autor
10. jan 2011

@pici super to chuti aj malej a to som rada!! zjedla 2 kusky... 🙂 a na ranajky alebo ked ma clovek chut na nieco sladke pride vhod. staci trosku masla natriet... ale nemusi lebo chuti dobre aj bez. a je to zdrave!!!! 🙂
len ja to prekladam z nemciny, niekedy mi tie prave slova nenapadnu ale dufam, ze to pochopite... 😀

bambi2
autor
10. jan 2011

no a moja vecera: dala som na paru cerstvy spenat... na panvicu som dala 2 lyzice kyslej smotany ohriat, do to ho som hodila kusok ovcieho syru a nechala roztavit (ale ako sa to povie). na dalsej panvici som usmazila 2 celozrne hrianky pokrajane na kocky a potom trochu pinii. na spenat som vyliala sos, posypala hriankami, piniami a ochutila ciernym korenim... mnammm 😝 zajtra zopakujem na obed 🙂