icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

bambi2
autor
10. jan 2011

ozaj a kupila som este hroznovu stavu, cervenu, ta vraj super napomaha odkysleniu... a co ma este napadlo, mozu sa vlozit do vody 2-3 figy a nechat luhovat 12- 24 hodin. vodu vypit, figy sa mozu ale nemusia zjest. figy tiez vyborne odkysluju... 😉

pici
10. jan 2011

@bambi2 ja som mala sosovicu, lebo som jej uvarila pol kybla :D rano dam na ranajky banan s citronom a idem poobede do obchodu nakupit veci , tie zasadite potraviny... a urobim rucolovy salat s olivovym a citronom. to je moja kombinacia

sisa.b
10. jan 2011

@bambi2 tie tvoje recepty vyzeraju fantasticky 🙂

ja mam konecne doma parny hrniec, tak dufam, ze zvysok rodiny pristupi aspon na parene jedla namiesto smazenych 😝

bambi2
autor
10. jan 2011

@pici mozes aj olivy pridat do salatu...
@sisa.b

bambi2
autor
10. jan 2011

nejaky je pribrzdeny ten kon... a usiel mi prispevok... 😠
@sisa.b aj chutia dobre, ale nejaky chlap co je na "masso" by sa z nich asi dogrcal 😀
vyskusaj urobit ten chlebik, ten je z knizky co mi dnes prisli. ten si dam na ranajky zajtra... a 1 banan.
inak co je zaujimave, v tych knihach tiez tie potraviny nesuhlasia, v jednej to, v druhej to, na internete zasa inak... 😠

jalao
10. jan 2011

@bambi2 no ty proste vyhrávaš!!!! Také pochúťky! Ja som prišla domov, bolo pol 7, unavená, vyhladovaná, tak som si natrela aspon chlebík s krájaným tvrdým syrom. Ale...prišli švagrovci na skok a dali sme si vínny strik a vyberáme dovolenku...nevieme sa stále zhodnúť ☹
☹ ozaj....MM mi práve rozobral žehličku na cimpr-campr 😠 😠 😠 😠
@pici ty si chodíš, užívaš...macdonalduješ a my sa ťa potom nemôžeme dočkať!! 😉 😉

@sisa.b ale si nám nepovedala, že teda čo teraz s tebou....Ja si idem sadnúť nad podnikovú ekonomiu. Malú som konečne zahnala do postele 🙄 🙄

bambi2
autor
10. jan 2011

@jalao vyberat dovolenku je ten najkrajsi problem!!! 😉
mne ine nic nezostava, s tymi kilami navyse sa chcem proste rozlucit konecne... a ked to takto ide ze vidim vysledok tak ma to este viac motivuje...
a mam chut skusat nove veci varit... 🙂

jalao
10. jan 2011

@bambi2 samozrejme, ved práve dovolenka je tá najlepšia motivácia 😉 😉 😉 Ale na poriadnu "diétku" treba aj dostatok času, to je tiež pravda, musíš uznať... Námety na dovolenku sa nám prekrývajú, tak uvidíme, ako sa to vyvrbí...všetci máme deti a hypotéky, takže naše kritéria a hlavne možnosti sú vcelku obmedzené 😝 😝 😝

sisa.b
10. jan 2011

@bambi2 akoze ja som presvedcena o surovej strave ako najvhodnejsej pre cloveka, len dodrziavat to je velmi tazke, ked na nas vsade cihaju rozne "speciality" 😝 pre mna boli velmi inspirujuce knihy od normana wolkera a tiez som sa chodila povzbudzovat na vitarianske stranky - freshness.cz len ja som nabehla na surovu stravu zo dna na den a to bola chyba, vydrzala som az dva mesiace. teraz si chcem dopriat aspon "pareny" obed, kym si telo zvykne na novy rezim...
a cvicit by som tiez potrebovala 😝

@jalao skoncila som v trencine, lebo mi zrusili odbor a ponukli specialnu strojarinu (zbrane, municia) alebo kvalitu produkcie, ktoru julka dostudovala. no ta stale nema akreditaciu, tak som sa na nich vykaslala a skoncila som pri informatike v zline 😝 akoze tiez odbor nic moc pre mna, ale aspon skola poriadna. mam to dost odruky, no na teba aj tak nemam 😅 tiez ma caka podnikova ekonomika - neznasam to 🙄

sisa.b
10. jan 2011

@bambi2 ale iba schudnut, je zla motivacia na novy zivotny styl. ja som zhodila nadbytocne kila a potom som sa s tym rozlucila. teraz by som chcela aj zotrvat, kedze to je pre moj organizmus najlepsie 😎

pici
10. jan 2011

ano ano,. ospravedlnujem sa vam dievcata moje, ale dneska sme mali velky den.. tak mi to musite prepacit, zajtra idem k svojmu dokymu... tak to tiez chvilu nebudem 😒

pici
10. jan 2011

@bambi2 olivy.. milujeeeeeeeeeem D

sisa.b
10. jan 2011

aj ja milujem olivy, ale z lifefoodu - pomaly susene "zive" mnaaam. to som si davala do zeleninovych salatov nemiesto soli. ked prisypem k tomu este nori - vlocky z morskych rias, tak je to slane az az

pici
10. jan 2011

@sisa.b aty kde zijes? ja mam pocit ze vy tu obcas hovorite o veciach o tkroych som nikdy nepocula

sisa.b
10. jan 2011

@pici ja na slovensku, co konkretne nie je jasne? 😀 ti olivy aj nori vlocky sa daju kupit skoro v kazdom bio obchode. hovorim, pred rokom som sa dost zaujimala o "zivu" stravu. a ked som nechcela jest len ovocie a zeleninu, tak som vyhladavala aj ine...
tu je super kucharka pre vitarianov http://vitakucharka.blog.cz/
vela veci som podla toho skusala a pojdem si opat urobit - hlavne tie susene ovocne dobroty, ktore mi uplne nahradili vsetky sladkosti 🙂 este mi ostalo kopec surovin - ako kokosove maslo, kakaovy prasok z neprazenych kakaovych bobov, vanilkovy prasok... a kym sa kuri, mozem susit 😀
velmi mi chutili napr. bananovo - makove rezance. nastruhas baban na rezance a posypes makom - mnam!
je zaujimave, ze aj ked som jedla dost sladkych jedal, tak vaha s vita stravou isla super dole. no potom ma prevalcovali klasicke rezne a v lete som vela tort piekla, tak bola moja strava v haji 😖 akurat ovocne ranajky dodrziavam dodnes...

bambi2
autor
11. jan 2011

ahojte
tak dnes na vahe ziadna zmena ale zato v moci... zvysilo sa na 6,5 🙂 a citim sa lepsie...myslim, ze o 3 tyzdne to bude este lepsie... 😉

monkula
11. jan 2011

Ahoj, nechce sa mi to celé čítať, resp. nemám čas, mohli by ste mi v stručnosti objasniť, o čo ide? A načo je odkyslenie organizmu dobré? Má to neičo spoločné s nadbytočnou žalúdočnou kyselinou? Ďakujem

pici
11. jan 2011

@bambi2 no nech sa paci. ja idem dneska konecne kupit nejake vhodne potraviny.. pojdem od dokyho tak mam cas aj na nakup.

jalao
11. jan 2011

@monkula vitaj na tomto podivnom fore 😀 😀 , nechcem hned pisat, ze medzi nami, lebo ja som len pozorovatel tohoto zivotneho stylu, ale bambi ti to poriadne objasni. Ja nie som proste disciplinovana a nemam dost casu na pripravu takychto jedal, ale po mojom skuskovom - cca od februara uz na to nastupujem tiez (opakovane).
@pici drz sa u doktora!!! a pochval sa, co si nakupila...
@sisa.b ja som ti vecer siahodlho odpisala a vtom padol konik!!! uz som na to potom nemala nervy cakat, musela som sa vrhnut na tu neprijemnu POE 😒 😒
@bambi2 ale ved nemozes mat kazdy den o kilo menej, ved sa nam stratis z diskusie 😀 😀

bambi2
autor
11. jan 2011

@monkula tak v kratkosti: vnutorne prostredie organizmu by malo mat zasaditu ph hodnotu co ale u väcsiny ludi tak nie je lebo sa nevhodne stravuju... prekyslenie organizmu sposobuje mnohe choroby... a ak sa clovek spravne stravuje, telo sa zbavi prebytocnej kyseliny. tym padom sa ja chudne a podla mna sa telo zbavi aj chorob. ale treba dodrziavat stravovanie. jest sa mozu iba neutralne alebo zasadite potraviny.
ja som zacala so 69kg minuly tyzden v pondelok. za ten tyzden som schudla 2,5kg... 🙂 dnes som mala lepsi vysledok v moci, ph sa zvysilo... 🙂

bambi2
autor
11. jan 2011

@jalao nic by som nemala proti 😀 nech uz je ten februar alebo marec 😉
a inak som zvedava co po mesiaci... ake bude ph a kolko kil bude dole...
dnes som mala na ranajky iba chlebik 5ks, mnammm!!!! to je vsetko. teraz som mala zase spenat. a vecer si dam iba salat ale neviem aky... nieco musim vymysliet... alebo pozrem v knihe...
malej som robila sos zeleninovy z cukety, cibule, cesnaku, rajciny, inst. bujon a potom som to rozmixovala. je to tiez zasadite. cestoviny som kupila nejake psenicne s quinoiou bez vajca. posypala syrom a chutilo jej!! zdravy obed 🙂
vecer okupem malu v "zazracnom" kupeli 😀
a ja si dam kupel zajtra, uz sa neviem dockat 😵 😵 😵

@pici potom sa pochval co si kupila... 😵 😵

sisa.b
11. jan 2011

@bambi2 super sprava, este kusok a budes mat ph uplne idealne 🙂 prosim ta, co si si na to kupila? ja som obehala dnes vsetky lekarne, ale vsade na mna pozerali ako na mimozemstana, ked som pytala idikacne papieriky 😒 vsade mali len na zistenie cukru...

ja som bola tiez nakupovat v bio obchode - dovliekla som si tmavy lan( zlaty nemali), lupanu pohanku, mandle, hrozienka a cernice 🙂 este som si kupila celozrnnu hladku muku a pojde si upiec sezamovo-slnecnicovy chlieb. viem, ze by sa nemal, ale bez peciva nevydrzim 😝 nori vlocky a olivy budu mat az o tyzden 😒

bambi2
autor
11. jan 2011

a co je este zaujimave, ze ma presla chut na sladke... 🙂

bambi2
autor
11. jan 2011

@sisa.b to vazne?? lakmusovy papier sa to vola... ale skus objednat cez internet...
http://www.mandarinka.sk/kategoria/doplnky-vyzi...

sisa.b
11. jan 2011

@bambi2 ale to postovne... 😝 este poviem mame, nech mi ich pozrie v lekarni, nebudem tolko za postu platit 😖

bambi2
autor
11. jan 2011

@sisa.b to som nepozerala... ale v nejakej väcsej lekarni by to mali mat... to mi je akesi divne!!! 😒

pici
11. jan 2011

@sisa.b u nas v lekarni ,maju tie papieriky, su na moc a to ph, cukry, bielkoviny, urobilinogen, hemoglobin, ketony a neviem co este. stal 8,90

momka
11. jan 2011

@sisa.b Ja som ho kupovala tiež v lekárni, meria až 11 ukazovateľov a platila som zaň 10 Eur. 😒 Spomínala si, že si kúpila praný hrniec, my ho máme tiež cca 3 týždne, zatiaľ som v ňom varila 5x, ale všetko bolo super. 😉 Prípadne, ak máš nejaký dobrý recept do parného hrnca, tak ho sem môžeše hodiť. 😉

momka
11. jan 2011

@bambi2 gratulujem k úbytku a k dosiahnutému pH 😉 . Zaujal ma ten chelbík, myslím, že ho môžem spraviť aj v pekárničke?

bambi2
autor
11. jan 2011

@momka dakujem 🙂
ak ho tam mozes dat aj s formou tak myslim, ze ano... ja ho dnes jem cely den... zajtra budem asi robit znova... alebo pozajtra... 🙂