Odporučte kvalitnú sedačku
Zdravím, dámy, neviem, či sa sem táto téma hodí, ale skúsim to, keďže na modrej streche som nepochodila. Plánujeme kúpiť sedačku, ide nám hlavne o to, aby bola kvalitná, tak zvažujeme koženú Saporini, no nenachádzam recenzie. Máte niektorá skúsenosť s touto značkou? Poprípade, viete mi poradiť inú (Inelis, Phase, ...)? Ďakujem pekne
@bert22 to sa stalo aj nám, nerada sa tým chválim, lebo to nie je nič, na čo by mal byť človek pyšný 😀 ale stáva sa to, poučili sme sa, už by sme z internetu radšej sedačku nekupovali. akože áno, pozrieš si, aký majú výber, ale ak má obchod aj kamennú predajňu, nie je nad to, keď tú sedačku aj reálne vidíš 🙂 ja už obrázkom neverím 😀
@rencina_4 no ked si predstavim, ze by boli v tom obchode neochotni, co sa tyka vratenia toho tovaru, tak to by ma pravdepodobne porazilo. ja osobne som taka, ze si rada prezeram na internete veci, aj v jednom kuse nieco objednavam, ale co sa tyka nabytku, v tomto som striktna, to treba jednoducho vidiet na vlastne oci, lebo inak kupujes macku vo vreci ako sa hovori 🙂
Hlavne sa zameraj na materiál vnútri.
My mame za 2400 a po pol roku bola mužova strana vysedena 115 kg
Moja strana je ako nova.
Takže toto ja by som sa zamerala Hlavne
Ináč to ako tak ostalo ma 10 rokov a je v rovnaká.
Len proste tam kde on permanentne sedí, je to mäkšie citeľne.
@sono2 Tak to sa nám nestalo ani pri našej starej, nebola vôbec vysedená ani po rokoch. Len sa nám jednoducho zunoval dizajn a celkovo to čistenie pri dvoch deťoch bolo vyčerpávajúce 😀. Tak sme vybrali koženú, už čakáme na dodanie.
@lujziana44 aj my sme sa konečne rozhodli, že ideme vymeniť sedačku. nechali sme si to teraz na jeseň 🙂 tak dúfam, že sa nam podarí zohnať čo najrýchlejšie. materiálom si zatiaľ nie sme istí, hoci sme otvorení všetkému, tak hádam o to ľahšie bude to rozhodovanie 😀
@lujziana44 tak to som prekvapena, nam sa sedacka vysedela velmi rychlo. ale je pravda, ze velakrat sme tam spavali aj v noci, ked sa nam nechcelo presunut do spalne od televizie. kazdy material je iny. tentokrat sme tiez zvolili kozu, pri tej nepozorujeme nijake zmeny a uz ju mame nejaky ten cas.
@bert22 Nám sa práveže nevysedela, len tým, že to bola látka, tak sa nám neustále špinila a aj keď som to očistila, tak to už proste nebolo ono. Neustále fľaky, aj farba už nebola po čase taká ako na začiatku.
@lujziana44 ono je to zakazdym risk tie latkove sedacky, aj ked taku ju mame tiez, no uvazujeme nad zmenou. predsalen ma nebavi stale prekryvat ich dekami, nepaci sa mi to, sedacku to zakryva a vobec tak nevynikne. odjakziva som tuzila mat velky pekny gauc, ktory by bol takym dominantnym prvkom bytu, ktory si vsimnes ako prvy.
@zlomika to robili asi vsetci rodicia :D ta generacia to mala totiz tak zauzivane, sama nechapem doteraz preco :D ale kazdopadne, prestala som s tym zakryvanim, aj ked ma zakazdym teda mamina poznamky, boji sa vobec sadnut si na nas novy gauc bez deky, aby ho nahodou neuspinila :D tak ci tak chceme novy a ten zakryvat nemienim, nech si hovori kto chce, co chce :D
@rencina_4 myslela som si, ze toto uz ludia nezvyknu robit, no ocividne som sa mylila :D my sme pred par mesiacmi kupovali kozenu sedacku a jeden z dovodov bol aj ten, ze sa tak nespinia ako tie latkove. cize zakryvat nam ju netreba, je to celkom zbytocne 🙂 naco si budem schovavat taky pekny kus nabytku predsa 🙂
@mischelin999 tak vela ludi to robi z toho praktickeho hladiska a na dizajn uz potom nehladia, ja teda prikladam dolezitost skor tomu, ako veci vyzeraju :D takze za mna je to nonsens. tak teda hladam stale nejaky pekny dizajnovy kusok, zatial ma akosi nic neoslovilo, stracam pomaly trpezlivost :D
@zlomika No takisto sme išli po niečom, čo by bolo aj pekné, aj nadčasové, ale museli sme pri deťoch myslieť aj na tú praktickú stránku. Pri našom starom gauči sme mali problém s tým, že sme sa naň všetci naraz poriadne nevošli. Chceme ho využívať hlavne na spoločné strávenie chvíľ, to raňajšie víkendové leňošenie je pre nás proste najviac 🙂
@lujziana44 máme Phase Atlanta, teflónovej úpravy, bledo béžovú. Už 8 rokov,vždy v lete ju dáme vytepovat a je stále krásna
my sme kupovali už dávnejšie rohovú koženú sedačku a nijak špeciálne sa o ňu nestaráme, len ju občas poutierame od prachu, ale to si myslím, že nie je žiadny problém, všade predsa sadá prach 🙂 no a keď upratujem, tak to vezmem jedným vrzom a je 🙂
@zlomika vtedy sme zariaďovali vlastne byt a potrebovali sme aj posteľ, tak sme to vzali jedným vrzom a nevymýšľali, čo kde kúpiť. ušetrené nervy aj najazdené kilometre :D no a po dlhom rozhodovaní sme vybrali nakoniec túto sedačku. chceli sme niečo tmavšie, nad kožou sme uvažovali už dlho, vraveli sme si, že prečo nie, veď kto nevyskúša, nevie, tak sme proste šli do toho.
@0ria0 pozeram, ze my mame dost podobnu sedacku 😀 my sme hlavne riesili kozu kvoli tomu, lebo sedacku predtym sme tepovali dvakrat do roka a vobec jej to teda neprospelo. stratila farb. ked sme ju kupili, bola krasna oranzova a potom uz chytala kadejaky medeny nadych po tolkych cisteniach, no proste uplne nieco ine ako na zaciatku. aj ma to dost mrzelo, lebo nebola najlacnejsia. a koza jednoducho nema tendenciu vyblednut, tak sme sa to rozhodli vyriesit tentokrat takto.
@0ria0 Tak ten sa mi páči🙂 Len ideálne by pre nás bolo, aby bol o kúsok väčší, keďže s týmto máme presne problém aj pri našom terajšom gauči. Chceli by sme, aby sme sa naň pomestili všetci pekne spolu🙂 Sme štyria, takže predsalen už potrebujeme také niečo, kde si nebudeme zavadzať 😀 Potom už len nájsť v telke program, na ktorom sa zhodneme všetci bez hádky a je to 😀
@lujziana44 my máme túto z Nasedačky. kľudne si pozri ich stránku, možno ťa tam nejaká zaujme, ktovie🙂 úplne chápem, aké to je vyberať sedačku neskutočne dlhý čas :D my ženy sme proste odjakživa nerozhodné tvory :D mne môj muž povedal, že keby je rozhodnotie čisto len na ňom, tak by mal gauč vybratý do polhodiny :D a to proste nechceš 😂
ja osobne nechapem, ked niekto kupi prve, co vidi, taku kupu treba predsa premysliet a pokojne aj par mesiacov dopredu. alebo to mam len ja takto zauzivane? ved sa predsa budes na tu sedacku pozerat a pouzivat ju kazdy bozi den, takze podla mna to netreba nejak podcenit.
Veď my už vyberáme sedačku niekoľko mesiacov 😀 Presne preto, že to potom nechcem oľutovať. Snažíme sa zohľadniť všetko, takže je troška problém nájsť takú, ktorá by nám vyhovovala po všetkých stránkach, ale verím, že sa na nás šťastie usmeje 😀 Ale už som sa stretla s tým, že kúpili sedačku len tak od brucha, proste prvú, ktorú našli, to kamoška tak vyberala, proste sa jej veľmi páčil jeden gauč, tá farba bola vraj dokonalá 😀 Nakoniec zistili, že by potrebovali skôr s úložným priestorom, ale vracať už ju nechceli 😀 To treba premyslieť jednoducho.
@lujziana44 tiež som si všimla, že viacerí to takto riešia bez rozmyslu :D aj svokra kupovala pred mesiacom sedačku a už to oľutovala :D tak akože ale to som celkom nepochopila, pretože sa zvykne radiť fakt že o všetkom :D no a kúpila si rohový gauč a vôbec jej nesedeli rozmery. tak neviem, že kto si objedná gauč bez toho, aby si to najprv zmeral. vidíš, aj také veci sa dejú :D
Tak na to nemá chuť asi nikto :D Tak zase na druhej strane to chápem, že ak sa ti niečo veľmi páči a chceš to silou mocou, konkrétny kamenný obchod je ďaleko, tak proste objednáš a neriešiš aké to príde :D

@lujziana44 je to tak, a preto je dolezite si to vyskusat najlepsie priamo na predajni, my sme kupovali z nasedacky, pekne sme si odskusali, ako sa na nej sedi a ci nam bude vyhovovat vseobecne. kamaratka si totiz objednala sedacku z internetu a prislo jej uplne nieco ine, potom musela riesit reklamaciu 🙂 cize su to zbytocne opletacky