icon

Odstránenie lepidla po obojstrannej páske

terry658
4. jún 2022

Potrebovala by som radu. Jeden rok sme mali na okne nalepenú obojstrannou páskou vývod alebo utesnenie na mobilnú klimu. Keď som to dala z okna dole, ostalo tam lepidlo z tej pásky. Nech to čistím čímkoľvek, ide to dole šialene ťažko. Neviete niekto nejaký trik ako to dať dole bez poškodenia plastového okna? Ďakujem za akékoľvek nápady.

lucijalucy
4. jún 2022

Potrieť obyčajným jedlým olejom alebo wd40, nechať pôsobiť a pôjde to relatívne ľahko dole 🤗

lindusss2016
4. jún 2022

@terry658 citronovy esencialny olej, na 100% funguje 👌

savanna
4. jún 2022

My vsetko taketo cistime benzinom.

danulicek
4. jún 2022

Ja som kedysi citala, že ofenovat fenom a potom zotrieť/zoskriabat. Takto som dávala dole nálepky z postele, aj zvyšky lepidla, ktoré zostali po nálepkách. Neviem, čo to spravi na okne, ale na dreve to išlo dole super

simca06022011
4. jún 2022

Na skle ci ráme? Skus olej ale nemusí to uz ist. Mne takto nechali nalepené pasky na parapetoch, kto vie ako dlho (kľudne 2-4roky), nezislo to uz nikdy nicim. Slnko a vsetko to doslova pripieklo k tomu plechu. Existuje aj produkt priamo na odstraňovanie "lepidla" od HG, ale s olejom to máš to rovnaké.
Aj skrabku na sklo keramické dosky mozes opatrne vyskúšať.

stannkal
5. jún 2022

@terry658 závisí od toho aké lepidlo bolo použité, nám krásne zišli také montážne pásky s fénom.

terry658
autor
5. jún 2022

@lucijalucy olej som skúsila a nešlo to

terry658
autor
5. jún 2022

@savanna nezlezie aj farba z okna?

terry658
autor
5. jún 2022

@danulicek skúšali sme. Nešlo to dobre

aandrea9
5. jún 2022

@terry658 my takéto veci odstraňujeme benzínom do zapaľovača Zippo a v pohode.

terry658
autor
6. jún 2022

Ďakujem za odpovede. Lepidlo zliezlo odstraňovačom nálepiek a purpeny.

kominar
9. nov 2023

@terry658 z plastových okien lep z pásky Tesa Adhesive Remover super 1×××

kavenkaa
6. jan 2025

@terry658 ahoj, aká konkrétna značka čističa to bola, prosím? Mám rovnaký problém a začínam byť trochu zúfalá. :D

terry658
autor
6. jan 2025

@kavenkaa neviem manžel kúpil v obi