icon

Oplatí sa predať byt v tejto dobe?

26. jún 2022

Oplatí sa teraz predať byt? Alebo by ste si ho nechali a prenajímali?

miusa00
26. jún 2022

Nepredala by som, ak nemas s tymi peniazmi nejake konkretne plany, pri sucasnej inflacii

matovicova
26. jún 2022

Ak vieš tie peniaze inak využiť, zhodnotiť, tak teraz je ideálny čas na predaj bytu, ceny sú vysoké, prehnané 🙈

solange7
26. jún 2022

Ved ked chces predat byt kvoli nejakemu dovodu, tak ho predaj. Teraz sa oplati predavat. Teda pokial neplanujes predat byt v ktorom zijes a ist stanovat ako Škopkovic niekam na pole k staremu mlynu.

marianna_peskova
26. jún 2022

My teraz predávame dom. Na predaj je toto skvelá doba. S kúpou je to horšie.

sasa1310
26. jún 2022

nepredávaj. Predáš, keď bude ešte drahší a inflácia nižšia. Ak teda peniaze v hotovosti, ktorých hodnota neskutočne klesá, nepotrebuješ.

kris_tin257
26. jún 2022

Ak potrebuješ predať byt kvôli peniazom ok, ale ak nemáš plány s tými peniazmi a mali by visieť na účte tak určite nie, ceny nehnuteľností pôjdu stále hore a na účte by ti nezarobili zato v nehnuteľnosti áno

viera321
Autor odpoveď zmazal
k0l0b3zka
26. jún 2022

Prichadza tazka doba a rast cien sa urcite zastavi. Ale pokial chces tie peniaze nechat na ucte tak nepredavaj. Ja mam tiez niekolko nehnutelnosti a splatka mi narastla o 300 euro pomaly ale aj tak nehodlam predavat nic. O 10 rokov bude aj tak stat vsetko dvojnasobok toho co teraz. A toho sa drz.

elizabet173
26. jún 2022

@viera321 niektorým ostalo oči pre plač, hlavne tým, ktorí už nestihli predať, keď ceny boli na vrchole, alebo začali padať. niektorí si zopár rokov počkali a zarobili ešte viac, ako keby predali vtedy. Naopak, zobrali ďalšiu hypo, keď boli ceny nehnuteľností nízke a hypo dostupné pomaly pre každého

liloastitch
26. jún 2022

My predávame, ideme do služobného bytu, ktorý bol priateľovi pridelený. Náklady výrazne nižšie, byt väčší. Byt sa kupoval v roku 2010. Jeho cena oproti tej kúpnej narástla takmer o 50 000. Vyplatí sa hypotéka a zvyšok sa odloží na kúpu domčeka.

viera321
Autor odpoveď zmazal
vroni
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
26. jún 2022

@liloastitch čo odložíš hodnotou klesneš. Domy pôjdu hore. Ideálnejšie pre vás by bolo dať do podnájmu a predať tesne pred kúpou domu. Takto zbytočne stratíte tisíce eur

liloastitch
26. jún 2022

@sasa1310 nesmieme byť vlastníkmi nehnuteľnosti pokiaľ chceme bývať v služobnom byte. Inak by bol v prenájme.

vroni
26. jún 2022

Sorry, spadol mi telefón do vody a "odpovedal" 🤣🤣🤣

elizabet173
26. jún 2022

@viera321 súhlasím, iba som nemyslela ľudí, ktorí majú tri, štyri nehnuteľnosti, ale majú dve, v jednej žijú, druhú prenajímajú, takže ich predaj nejako nesúri. A takých ľudí je teda dosť, aspoň v mojom okolí