Oplatí sa predať byt v tejto dobe?
Oplatí sa teraz predať byt? Alebo by ste si ho nechali a prenajímali?
Ak vieš tie peniaze inak využiť, zhodnotiť, tak teraz je ideálny čas na predaj bytu, ceny sú vysoké, prehnané 🙈
Ved ked chces predat byt kvoli nejakemu dovodu, tak ho predaj. Teraz sa oplati predavat. Teda pokial neplanujes predat byt v ktorom zijes a ist stanovat ako Škopkovic niekam na pole k staremu mlynu.
My teraz predávame dom. Na predaj je toto skvelá doba. S kúpou je to horšie.
nepredávaj. Predáš, keď bude ešte drahší a inflácia nižšia. Ak teda peniaze v hotovosti, ktorých hodnota neskutočne klesá, nepotrebuješ.
Ak potrebuješ predať byt kvôli peniazom ok, ale ak nemáš plány s tými peniazmi a mali by visieť na účte tak určite nie, ceny nehnuteľností pôjdu stále hore a na účte by ti nezarobili zato v nehnuteľnosti áno
Prichadza tazka doba a rast cien sa urcite zastavi. Ale pokial chces tie peniaze nechat na ucte tak nepredavaj. Ja mam tiez niekolko nehnutelnosti a splatka mi narastla o 300 euro pomaly ale aj tak nehodlam predavat nic. O 10 rokov bude aj tak stat vsetko dvojnasobok toho co teraz. A toho sa drz.
@viera321 niektorým ostalo oči pre plač, hlavne tým, ktorí už nestihli predať, keď ceny boli na vrchole, alebo začali padať. niektorí si zopár rokov počkali a zarobili ešte viac, ako keby predali vtedy. Naopak, zobrali ďalšiu hypo, keď boli ceny nehnuteľností nízke a hypo dostupné pomaly pre každého
My predávame, ideme do služobného bytu, ktorý bol priateľovi pridelený. Náklady výrazne nižšie, byt väčší. Byt sa kupoval v roku 2010. Jeho cena oproti tej kúpnej narástla takmer o 50 000. Vyplatí sa hypotéka a zvyšok sa odloží na kúpu domčeka.
@liloastitch čo odložíš hodnotou klesneš. Domy pôjdu hore. Ideálnejšie pre vás by bolo dať do podnájmu a predať tesne pred kúpou domu. Takto zbytočne stratíte tisíce eur
@sasa1310 nesmieme byť vlastníkmi nehnuteľnosti pokiaľ chceme bývať v služobnom byte. Inak by bol v prenájme.
Sorry, spadol mi telefón do vody a "odpovedal" 🤣🤣🤣
@viera321 súhlasím, iba som nemyslela ľudí, ktorí majú tri, štyri nehnuteľnosti, ale majú dve, v jednej žijú, druhú prenajímajú, takže ich predaj nejako nesúri. A takých ľudí je teda dosť, aspoň v mojom okolí

Nepredala by som, ak nemas s tymi peniazmi nejake konkretne plany, pri sucasnej inflacii