Oplatí sa presťahovať do Rakúska?
Ahojte, oplati sa prestahovat do Rakuska? Aky je potrebny prijem pre rodinu s detmi, vydavky na byvanie, skolu.....Aku maju skusenost so zivotom Slovaci par km za hranicami SK...
@alaguema ja som napísala, z pohladu turistu, že vidím životnú úroveň vyššiu v Nemecku ako na Slovensku, tak sa mi to javí, v Nemecku som nikdy nežila. Ukaz mi staršieho Slovaka, ktorý by sa nesťažoval, o tom som presne písala, že neprerobíš starsiu generáciu. Tiež poznám Slovákov, čo sú v Kanade od 80tych rokov, vždy pindaju, ako je tu nahovno, raz za x rokov idu na Slovensko, o ktorom hovoria v superlatívoch (lebo tam práve nie sú) prídu zo Slovenska a ešte pól roka pindaju ako tam bolo to zle, hento zle, ako by tam nemohli žiť... potom zase zabudnú a vytiahnu Slovensku zástavu a vyšívanu košeľu a pindaju na Kanadu.
@vroni Organizácie,ktoré zaplavujú Európu neprispôsobivými migrantami,sú založené a financované miliardárom občanom USA s menom George Soros. V Maďarsku ho vyháňajú, V USA sú už na neho podané žaloby a nedávno sa ozval aj Izrael, ktorý vyzýva tohto diabla, aby stiahol z Izraela svoje deštrukčné organizácie.
@lubo_, no, a toto je konspiracna teoria vytvorena po osemnastom pive v Hornej Marikovej. To si fakt myslis, ze je vsetko tak krasne jednoduche a ciernobiele? Preco by vsetci ostatni prachati podporovali alebo aspon tolerovali celosvetovu moc nejakeho madarskeho zida? To je asi rovnako pravdepodobne ako teoria, ze Soros je ufon a kona v mene mimozemskej civilizacie.
Masmédiá TV rozhlas a tlač vo všetkých štátoch EU spieva rovnakú pesničku. Nie je ti to podozrivé? Na internete je zatiaľ aká taká demokracia. Tam nemá moc sila, ktorá ovláda masmédiá. Ale aj tam má svoje stránky ako napríklad Denník N, SME a pod. Stránkam ako hlavnespravy.sk nemôže nanútiť svoju lož, preto zakladá propagandistické servery, na ktorých pozmeňuje pôvodné informácie.
Polovicu doterajšieho života som prežil v totalite zvanej socializmus a druhú polovicu v takzvanej demokracii či skôr v demonkracii. Môžem porovnávať a s istotou ti môžem povedať, že v EU sa režim zvrháva do totality. Nová totalita však používa oveľa sofistikovanejšie spôsoby na oklamanie občanov. Nenechaj sa klamať masmédiami a zaujímaj sa viac o udalosti v EU a vo svete. Ide aj o tvoju budúcnosť.
@lubo_, o moju buducnost sa neboj. Ze je EU buzerokracia je jasne okrem par sialenych vlavo snad kazdemu. Ale verit, ze vsetky nitky sa zbiehaju k jednemu ci dvom ludom je naivne a smiesne a hlavne sa tym nadherne nechaju manipulovat masy tych, ktori si o sebe myslia, ze nie su ovce.
Tvoj názor ti neberiem.
@lubo_, ja ti ho ani nenukam. Len som naivne cakala nieco na süosob argumentu a nie kecy fanatikov z pomocnych skol. Vymiest fanatickych moslimov a upevnit krestanskych fanatikov pre mna nie je alternativa, to je z blata do kaluze. Do ulohy pana boha vstupi cirkev, do ulohy diabla Soros za spoluprace s moslimami a ideme zachranovat svet. Dakujem, neprosim. Fanatici este nikdy nic dobre nesposobili. Uplne fuk, akym smerom sa ich fanatizmus uberal.

@alaguema, predsudky su silna vec. Aj na zapade. Preto sa nestahovali skor aj ked to bolo za menej penazi. A preto sa dnes tahaju do Madarska, Ciech ci na Slovensko a nie fo Albanska ci na Ukrajinu. Pred tym sa hufne stahovali do Spanielska a na Mallorku, dnes je to nezaplatitelne, tak si vybrali inu destinaciu. Nevypoveda to o nicom, snad len o absencii viazanosti k rodnej krajine a nadsenom nemeckom pesimizme. Kto sa vramci EU prestahuje o par desiatok kilometrov dalej a mysli di, ue tym nieco ziska, je rovnako naivny ako ten, co sedi doma a dufa.