icon

Oplatí sa prihlásiť do autoškoly na vodičák v 16-tich?

smauel
12. aug 2025

Ahojte mam 16 rokov a chcel by som sa prihlasit do autoskoly na vodicak skupiny B…Oplati sa mi to? Ma niekto nejake skusenosti z takymto pripadom? Dakujem za odpovede

Strana
z2
anonym_54e66d
12. aug 2025

16 nie je málo? moje deti robili v 17 tke.

vladuska20
12. aug 2025

Syn bude mat 17r az v septembri a uz si robi vodicak,aby ho v tej 17tke spravil a dostal.Ten rok bude jazdit s nami.
Mam svagra,kde sa vyjadril,ze on zo synom jazdit nebude,ze si nenecha rozbit auto.Takze jemu to je na 2 veci tak skoro mat vodicak,ked nemoze jazdit.Takze si treba uvedomit,ci mas potom s kym moznost jazdit,aby si sa zdokonalil.Ja synovi verim,jazdi uz teraz somnou,ked je noc a prazdne cesty a ide mu to super.

226lenka
12. aug 2025
@vladuska20

Syn bude mat 17r az v septembri a uz si robi vodicak,aby ho v tej 17tke spravil a dostal.Ten rok bude jazdit s nami.
Mam svagra,kde sa vyjadril,ze on zo synom jazdit nebude,ze si nenecha rozbit auto.Takze jemu to je na 2 veci tak skoro mat vodicak,ked nemoze jazdit.Takze si treba uvedomit,ci mas potom s kym moznost jazdit,aby si sa zdokonalil.Ja synovi verim,jazdi uz teraz somnou,ked je noc a prazdne cesty a ide mu to super.

@vladuska20 s týmto by som sa neschválila, pustiť 16 ročné decko za volant na cesty. Debilita roka. Tlieskať ti

226lenka
12. aug 2025

@smauel máš čas

lenkasarka
12. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 maj na pamäti,že nemusí spraviť chybu tvoj syn.

vladuska20
12. aug 2025
@226lenka

@vladuska20 s týmto by som sa neschválila, pustiť 16 ročné decko za volant na cesty. Debilita roka. Tlieskať ti

@226lenka ano pustim ho za volant kusok od domu,ked idem z poobednej,a az pod pristresok zaparkuje.Ten kusok na prazdnej ceste sa ozaj nema co stat.Neturuje to,nejde rychlo ale normalne ako normalny clovek.Cvicisko robi najrychlejsie zo vsetkych,co su na kurze.

vladuska20
12. aug 2025
@lenkasarka

@vladuska20 maj na pamäti,že nemusí spraviť chybu tvoj syn.

@lenkasarka su prazdne cesty,takze ozaj sa nema co stat,tych par metrov,co prejde.

diana45
12. aug 2025
@vladuska20

@lenkasarka su prazdne cesty,takze ozaj sa nema co stat,tych par metrov,co prejde.

@vladuska20 ja nemám slov......

vladuska20
12. aug 2025

Si to predstavujete ako keby ho pustam vo velkom meste za plnej premavky,nie sme malinka dedinka,kde ozaj tie auta v noci nechodia.

diana45
12. aug 2025
@vladuska20

Si to predstavujete ako keby ho pustam vo velkom meste za plnej premavky,nie sme malinka dedinka,kde ozaj tie auta v noci nechodia.

@vladuska20 ale ty to nemáš čo robiť....!

dorizzz
12. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 ty si tu nová? Takéto veci sa na koníka nepíšu. Keby vás niekto bonzol, policajti by si zgustli a s vodičákom sa môže rozlúčiť. Ak nie je držiteľom vodičského oprávnenia, nesmie šoférovať, to vieme všetci. Vieme ale aj to, že mnohí šoférujú napriek tomu, inštruktor u nás sa pred prvou jazdou opýta- už ste niekedy šoférovali? Niektorí odpovedajú áno, iní odpovedajú nie. Zase tí čo sa učili doma s rodičmi sú oveľa šikovnejší než tí, ktorí nikdy za volantom nesedeli. Na dedinách je to klasika, že rodičia svoje deti učia šoférovať, parkovať aj bez oprávenia. Bežná prax.

vladuska20
12. aug 2025
@dorizzz

@vladuska20 ty si tu nová? Takéto veci sa na koníka nepíšu. Keby vás niekto bonzol, policajti by si zgustli a s vodičákom sa môže rozlúčiť. Ak nie je držiteľom vodičského oprávnenia, nesmie šoférovať, to vieme všetci. Vieme ale aj to, že mnohí šoférujú napriek tomu, inštruktor u nás sa pred prvou jazdou opýta- už ste niekedy šoférovali? Niektorí odpovedajú áno, iní odpovedajú nie. Zase tí čo sa učili doma s rodičmi sú oveľa šikovnejší než tí, ktorí nikdy za volantom nesedeli. Na dedinách je to klasika, že rodičia svoje deti učia šoférovať, parkovať aj bez oprávenia. Bežná prax.

@dorizzz presne tak to je.Mame okolie same hory,lesy,tak ze po polnej ceste syn uz si s muzom skusal davno soferovat,teda rozbiehat sa,dat to do 1tky.Toto bezne rodicia v mestach ani nemaju kde,a ani cas a chut.Deti uz len ked sa otvara brana,vyletia z dvora,syna 2 a pol r.dam na kolena a uz sa hra ako soferuje.Volant drzim samozrejme,ale takto si tie deti buduju ten vztah k autam a nie su potom tak vystraseni ako deti z mesta,co v zivote nesedeli za volantom.

danniiee8
12. aug 2025

@smauel ak budeš mať s kým ako 17 ročný chodiť kľudne. Ale ak nemáš nikoho tak by som sa zbytočne nenahlila. Naozaj je najlepšie začať jazdiť hneď a pokiaľ by si musel čakať rok do 18tky, je to nielenže zbytočne ale aj na škodu. Ja som nezačala jazdiť hneď po autoškole (iné dôvody) a veru dlho som sa do toho dostávala.
Ale pokiaľ máš niekoho kto bude s tebou chodiť tak prečo nie.

januska12323
12. aug 2025
@vladuska20

@dorizzz presne tak to je.Mame okolie same hory,lesy,tak ze po polnej ceste syn uz si s muzom skusal davno soferovat,teda rozbiehat sa,dat to do 1tky.Toto bezne rodicia v mestach ani nemaju kde,a ani cas a chut.Deti uz len ked sa otvara brana,vyletia z dvora,syna 2 a pol r.dam na kolena a uz sa hra ako soferuje.Volant drzim samozrejme,ale takto si tie deti buduju ten vztah k autam a nie su potom tak vystraseni ako deti z mesta,co v zivote nesedeli za volantom.

@vladuska20 tebe vôbec nedochádza čo robíš a k čomu sa verejne priznávaš, stačí keby vás tu niekto spoznal a oznámil policajtom.

vladuska20
12. aug 2025
@januska12323

@vladuska20 tebe vôbec nedochádza čo robíš a k čomu sa verejne priznávaš, stačí keby vás tu niekto spoznal a oznámil policajtom.

@januska12323 priznavam fakt,ze je to tak ako pise komentar nadomnou,bezna prax na dedinach.Dokonca sused necha syna bager soferovat,ked nam isli jamu kopat na bazen.

zuzanaete
12. aug 2025
@vladuska20

@januska12323 priznavam fakt,ze je to tak ako pise komentar nadomnou,bezna prax na dedinach.Dokonca sused necha syna bager soferovat,ked nam isli jamu kopat na bazen.

@vladuska20 To, ze sa nieco bezne robi, neznamena automaticky, ze je to aj spravne.

patka06
12. aug 2025

Dcéra mala 16r. 8 mesiacov, keď začala kurz.
V deň 17. narodením mala skúšky
Takže ak ti vychádza vek, že by si po skončení kurzu už mal 17. pokojne do toho
Veľa mladých robí VP v 17tich
@smauel

anonym_a983bb
12. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 male dieta na kolena a soferovat po dedine, ci okolo domu, toto robi len debilny rodic 🙈

dorizzz
12. aug 2025
@anonym_a983bb

@vladuska20 male dieta na kolena a soferovat po dedine, ci okolo domu, toto robi len debilny rodic 🙈

@anonym_a983bb keby sa každý staral o seba a nenadával druhým do debilov, bol by svet krajšie miesto. Však keď sa niečo stane následky si bude niesť autorka, nie ty. Neviem prečo niektoré máte potrebu sa vyjadriť takto dehonestujúco ku všetkému, hlavne k tomu, čo sa vás vôbec netýka a ani vás to nijako neohrozuje.

majkakoc
12. aug 2025

Aj moja dcéra si začala robiť vodičský keď mala 16r 7mesiacov, mala jazdy, teóriu, všetko, a keď dovŕšila 17r, mala skúšky. To bolo pred rokom, jazdila iba so mnou alebo manželom, sme zapísaní ako "doprovod", za 2tyzdne má 18r, už bude môcť sama.
Ja osobne si myslím, že je to dobrá vec, lebo vlastne ten rok musíš šoférovať s niekým, kto má VP myslím minimálne 10r.

deninka233
12. aug 2025

@smauel ahoj, nedávno som si robila vodičák a boli tam so mnou aj šestnásťroční, ktorí mali mať zanedlho sedemnásť. Jazdy + teóriu si odkrútili už teraz, po narodeninách mali hneď skúšky. Inštruktor sa tak vyjadril, že zaňho je to najlepší spôsob, lebo ten rok môžu jazdiť len pod dohľadom dospelej osoby, ktorá má vodičák už viac ako 10r. (Potom ale táto osoba je zapísaná vo vodičáku čerstvého vodiča, takže treba dobre vyberať, kto bude mať na teba čas). Kdežto keď si spraví vodičák mladý osemnásťročný, nemusí sa už s nikým povinne vyjazďovať a je to riskantnejšie.
Moji tiežtak pôjdu, ako šesťnásťroční. U najstaršieho je to prakticky za rok aj dačo…

alyson29
12. aug 2025

Ja som si robila v 17, VP som dostala týždeň pred 18 😁 jazdiť akurát budeš môcť len so zodpovednou osobou ako je spomenuté vyššie. Za mňa je to zbytočne skoro, hlavne aj, keď nemáš svoje auto alebo s kým jazdiť, ale zase budeš mať pokoj. 🙂

anonym_7b82d1
12. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 náhoda je blbec, môže sa stať že práve v tej chvíli pôjde auto a niečo tvoj syn, ktorý stále nemá vodicak urobí zle a môže sa rozlúčiť so šoférovanim. Na tvojom mieste by som sa bála, syn sa tým možno pred kamošmi pochváli a budete mať veľký problém…. A na to, že som z velkomesta na tvoju poznámku, že sa bojíme, ako kto 😀 absolútne som sa nebála začať šoférovať a po pár jazdách (už som mala vodicak) som chodila už sama. Mala som 19 rokov. To skôr nervy mi robia presne takýto, z malých dedín, zvyknutý po poľných cestách. 😀 čistá katastrofa väčšinou, nebezpeční vo väčšej premavke

lindous
12. aug 2025
@dorizzz

@dorizzz ja len že nie vždy je pravda, že tí čo “trénujú” s rodičmi sú šikovnejší, ex je inštruktor a veru nemal rád, keď mu prišiel niekto so zlými návykmi, ale za to namyslený, že však on už všetko vie…

alyson29
12. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 to, že niekto púšťa 16-ročné dieťa za volant bez vodičáku a ešte sa tým chváli, je totálna nezodpovednosť a hazardovanie s ľudskými životmi. Jazdiť bez VP nie je len priestupok, ale vážny trestný čin, ktorý môže viesť k nehodám a tragédiám. A že jazdí “len po dedinách,” vôbec neznižuje riziko, práve naopak, aj tam sa stávajú nehody a následky môžu byť katastrofálne. 🤦🏻‍♀️ A nielen tvoj syn, ale aj ty sama môžeš čeliť vážnym následkom, vrátane pokút, trestného stíhania a zničeného života. Ešte keby sa našiel nejaký dobrák z vašej dediny, ktorý by vás nahlásil, tak máš po chlebe. Väčšinou sa učilo na opustených letiskách, priestoroch, ale nie v mestách a po dedinách. 🤦🏻‍♀️

ibrunova
12. aug 2025

Suseda takto zastavili policajti, on dostal 300€ pokutu, že dal volant dieťaťu bez vodičáku a syn mal mať na druhý deň skúšky, tak skúšky urobil a vodičák mu ani nedali, dostal zákaz asi na 2 roky a tiež pokutu. A tiež šiel autom dokopy asi 500metrov, ale náhoda je blbec.

adreena
12. aug 2025

Ja som si robila vodičák v 18, a bolo to úplne zbytočné, lebo potom som nikam moc nejazdila. Na strednej málokedy, občas s rodičmi do obchodu a to je celé. Nehovoriac, že som šla na vysokú školu, kde som chodila vlakom a auto som nemala na výške. Potom po xy rokoch po skončení výšky som musela robiť kondičné jazdy. Podľa mňa nemá význam robiť skoro vodičák, ak to auto človek nebude denne hneď po tom používať. Ak sa po strednej škole ide zamestnať , tak áno. U mňa to tak skoro význam nemalo.

ninusa221
12. aug 2025

Ja si robím vodičak teraz v 25 ke a teda neľutujem. Nemám pocit že mi niečo ušlo, viac sa pripravujem ako v tom veku ( v puberte som mala všetko na salame)😀. Hlavne si treba zvážiť či bude mať na čom jazdiť lebo ak nie tak je to zbytočne. Nie len ten rok do 18 cky ale aj potom. Mám kamošku ktorá si takto robila nemala na čom jazdiť a teraz sa odhodlala šoférovať ale je to veľká katastrofa.

mimikarol
12. aug 2025

Ak bude mať kto s tebou jazdiť tak si ho sprav.

iwesska
12. aug 2025
@anonym_a983bb

@anonym_a983bb A ako inak si to dieta vybuduje vztah k autam,ked nie na kolenach vodica? 🤣🤣🤣 Mnohi tak buduju u deti aj vztah k alkoholu od detstva 🤷‍♀️

Strana
z2