icon

Oplatí sa prihlásiť do autoškoly na vodičák v 16-tich?

smauel
12. aug 2025

Ahojte mam 16 rokov a chcel by som sa prihlasit do autoskoly na vodicak skupiny B…Oplati sa mi to? Ma niekto nejake skusenosti z takymto pripadom? Dakujem za odpovede

Strana
z2
vladuska20
12. aug 2025
@anonym_a983bb

@vladuska20 male dieta na kolena a soferovat po dedine, ci okolo domu, toto robi len debilny rodic 🙈

@anonym_a983bb a kto napisal,ze po dedine.Pisem,ze kym sa automaticky sama brana otvori,tak deti vyletia z dvora sadnu do auta,maleho dam na kolena a asi 10m dvora prejde somnou pod pristresok,kde parkujem.Citajte aspon trosku s pozorumenim.Dakujem.

k_a_j_k_a
12. aug 2025

@smauel dcéra má v decembri 17, na jeseň si ide robiť vodičák. Rok bude jazdiť s nami, ja v tom vidím výhodu, pretože bude rok pod dozorom. Plus, v škole bude mať tento rok ešte kľud, od budúceho roku jej začnú semináre a bude mať toho veľa.
Ak máš možnosť spraviť si vodičák teraz a jazdiť s niekym, aj keď občas, smelo do toho.

anonym_24e4d3
12. aug 2025
@vladuska20

@anonym_a983bb a kto napisal,ze po dedine.Pisem,ze kym sa automaticky sama brana otvori,tak deti vyletia z dvora sadnu do auta,maleho dam na kolena a asi 10m dvora prejde somnou pod pristresok,kde parkujem.Citajte aspon trosku s pozorumenim.Dakujem.

@vladuska20
Takže sa vlastne chváliš tým, že za volant pustas dieťa bez vodičského oprávnenia a vozíš ho bez bezpečnostného pásu? To teda neviem, na ktorých dedinách sa to tak robí, sama som prežila časť detstva na dedine, ale teda toto sa tam nerobilo.
To sa aj so zbraňami naháňate, nech vybudujete v deťoch vzťah?
Okrem toho, že je to primitívne ohrozovanie vlastného dieťaťa (to je tvoja vec), ohrozuješ tým aj ostatných. A je jedno, či ide 5 metrov alebo 500 kilometrov.
Priemerne inteligentný človek sa naučí základy v autoškole, no ak si myslíš, že toto tvoj syn nezvládne za dobu kurzu a musíte to roky trénovať, tak dúfam, že zostane na tých dedinských cestách.

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_24e4d3

@vladuska20
Takže sa vlastne chváliš tým, že za volant pustas dieťa bez vodičského oprávnenia a vozíš ho bez bezpečnostného pásu? To teda neviem, na ktorých dedinách sa to tak robí, sama som prežila časť detstva na dedine, ale teda toto sa tam nerobilo.
To sa aj so zbraňami naháňate, nech vybudujete v deťoch vzťah?
Okrem toho, že je to primitívne ohrozovanie vlastného dieťaťa (to je tvoja vec), ohrozuješ tým aj ostatných. A je jedno, či ide 5 metrov alebo 500 kilometrov.
Priemerne inteligentný človek sa naučí základy v autoškole, no ak si myslíš, že toto tvoj syn nezvládne za dobu kurzu a musíte to roky trénovať, tak dúfam, že zostane na tých dedinských cestách.

@anonym_24e4d3 na dvore si mozem robit co chcem,nikoho tym neohrozujem,ani maleho si predstav,lebo idem rovno a velmi pomalicky.Takze zase robite s komara somara.A co ked si syn trenoval s muzom,chcel si to vyskusat tak isli tam,kde nikoho ohrozit predsa nemoze.Mame ulicku,kde chodime len my a par susedov a ako vravim v noci nikto nechodi.Ani policajti tam nikdy nestoja.

maranco
12. aug 2025

Také dieťa si raz môže samé zobrať kľúče a povoziť kamošov, veď čo už vie dobre jazdiť, tak prečo by sa nepreviezol aj bez rodiča 🙂
Záleží ako je zodpovedne vychovávané.

Poznal som aj takého čo v 7. triede na ZŠ chodil autom po najbližšiu autobusovú zastávku v dedine, tam zaparkoval a potom šiel busom do mesta do školy. Bývali ďaleko na samote.

zuzap33
12. aug 2025

Moj chodi na kurz, ma 16. Nevidim v tom ziadny problem. Aj starsi tak chodil

januska12323
12. aug 2025
@vladuska20

@januska12323 priznavam fakt,ze je to tak ako pise komentar nadomnou,bezna prax na dedinach.Dokonca sused necha syna bager soferovat,ked nam isli jamu kopat na bazen.

@vladuska20 keď je sused somár musíš byť aj ty? Už sa nebudem vyjadrovať aj tak nechápeš.

anonym_90734e
12. aug 2025

@smauel Áno, urob si, ak má s tebou kto jazdiť. Tiež tak plánujeme, keď bude mať 16,5 roka. O chvíľu má 15 a robí si AM.

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_90734e

@smauel Áno, urob si, ak má s tebou kto jazdiť. Tiež tak plánujeme, keď bude mať 16,5 roka. O chvíľu má 15 a robí si AM.

@anonym_90734e toto chcel aj syn,ze najskor na motorku ale v autoskole ho od toho odhovorili,ze bude to mat v tom vodicaku a ked si bude chciet dorobit na silnejsiu tak si len vodicak rozsiri,nechal si poradit.

anonym_90734e
12. aug 2025
@vladuska20

@anonym_90734e toto chcel aj syn,ze najskor na motorku ale v autoskole ho od toho odhovorili,ze bude to mat v tom vodicaku a ked si bude chciet dorobit na silnejsiu tak si len vodicak rozsiri,nechal si poradit.

@vladuska20 Áno, vieme o tom, ale chce jazdiť už teraz, zaujíma sa o to. Opravuje si stroj. To by musel ešte dva roky čakať.

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_90734e

@vladuska20 Áno, vieme o tom, ale chce jazdiť už teraz, zaujíma sa o to. Opravuje si stroj. To by musel ešte dva roky čakať.

@anonym_90734e ano aj syn,ten si dokonca zobral motor z babety na prax a s majstrom ho opravovali,potom buducim prvakom ukazoval ako sa budu ucit a co mozu robit na praxi.

anonym_90734e
12. aug 2025
@vladuska20

@anonym_90734e ano aj syn,ten si dokonca zobral motor z babety na prax a s majstrom ho opravovali,potom buducim prvakom ukazoval ako sa budu ucit a co mozu robit na praxi.

@vladuska20 Takže my sme ho v tom len podporili, nech zbiera skúsenosti, keď ho to baví a o pár týždňov má VP 🙂 Určite by sme sa v autoškole nedali odhovoriť.

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_90734e

@vladuska20 Takže my sme ho v tom len podporili, nech zbiera skúsenosti, keď ho to baví a o pár týždňov má VP 🙂 Určite by sme sa v autoškole nedali odhovoriť.

@anonym_90734e nasi dedinski chalani,jazdia na ,,,pitbaikoch,,po lukach,kopcoch.Tak isto aj bicykle,tam ale uz chodia na trate,prisposobene na skakanie.Lepsie ako drogy,chlast a ine zabavky v tom veku,lebo ved treba vsetko vyskusat.

anonym_d59e82
12. aug 2025
@vladuska20

Si to predstavujete ako keby ho pustam vo velkom meste za plnej premavky,nie sme malinka dedinka,kde ozaj tie auta v noci nechodia.

@vladuska20 povedz ešte dedinu, nech tam pošleme políciu a tvoj syn dojazdil na 10rokov :D

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_d59e82

@vladuska20 povedz ešte dedinu, nech tam pošleme políciu a tvoj syn dojazdil na 10rokov :D

@anonym_d59e82 to by si rada,co???Pokial viem na bicykel vodicak teda ozaj nepotrebujes,ci sa zakony zmenili,co???Male motorky vodicak treba,ale nikde nepisem,ze taku ma.Pisem,ze u nas to ma kopu chalanov.Na dedine je to normalne.

vladuska20
12. aug 2025
@anonym_d59e82

@anonym_d59e82 urbariat c.238,hory,lesy,pasienky.Sup,sup kataster a isto aj podla toho najdes aj presnu lokalitu.A ponahlaj sa,lebo dnes o 13.30 sa 8mi chalani chystaju zdolavat hory,lesy,kopce.Asi 1km v hore c.390.Mas moznost.

anonym_0d24c5
12. aug 2025

Ak máš 1000e našetrenych,nech sa páči, nepotrebuješ povolenie od tetiek z modrého koňa,na to slúžia rodičia, keď si ešte pod zákonom

anonym_b1974e
12. aug 2025

@vladuska20 fuha - je syn ok s tym, ze o nom takto verejne pises na nete ? Skor tipujem, ze o tom netusi. Pozor na to, ze na par klikov sa da najst a docitat kadeco co si napisala.
Druha vec je, ci je to v poriadku. To, ze to robia "vsetci" nie je ospravedlnenie. Ak sa chces pochvalit tym, ze vo svojom veku uz jazdi, nie je to dobry napad.

Strana
z2