icon

Osobný bankrot a strhávanie zrážok zo mzdy exekútorom

ewita500
3. jan 2020

Dobry den,dna 19.12.2019 som bola okresnym sudom oddlzena.Mzdarka mi nadalej chce strhavat zrazky zo mzdy exekutorovi.Je to v priadku? Dakujem

korunka1
3. jan 2020

Už si dostala odpoveď. Kym nedostane do ruk papier zo sudu aj ona, tvoje slovo je malo platne a funguje dalej ako predtym.

ewita500
autor
3. jan 2020

Ktovie,kedy dostanem uznesenie zo sudu

korunka1
3. jan 2020

@ewita500 tak bolo a bude kopec sviatkov, a sudy maju cas

evamea
3. jan 2020

@ewita500 a nielen mzdárka, ale aj exekútor. Uznesenie zo súdu je samozrejme potrebné zaslať aj tam, pokiaľ ho už má povinný k dispozícii a na exekútorskom úrade ešte nie je evidované. Na základe tohto uznesenia a ukončenia exekúcie bude mzdovej účtovnícke zaslaný príkaz na ukončenie zrážok to mzdy. Sama od seba nemôže predsa prestať vykonávať zrážky.

evalin88
3. jan 2020

Nevuliem kolko tych exekucii mas, myslim roznych konani ale na exekucnom oddeleni, kde som robila pred materskou sa zastavovali vsetky jednotlive konania dlznika a ku kazdemu bolo zvlast rozhodnutie. Neviem co sa zmenilo, uz tam nie som skoro 2 roky, ale kazdy sudny spis musel mat svoje rozhodnutie o zastaveni, bez toho exekucia dalej prebiehala + pri kazdom si exekutor mohol uplatnit trovy, cize zalozalo od toho kolko ich clovek mal...

draik
3. jan 2020

@korunka1
@ewita500
@evamea
Účinky tzv. OB (napr. nemožnosť pokračovať v exekúcii) nastávajú po zverejnení rozhodnutia o tzv. OB v Obchodnom vestníku, a to zo zákona.

ewita500
autor
3. jan 2020

@draik nestaci mojej mzdarke rozhodnutie v Obchodnom vestniku,prosim kde najdem zakon?

angie11
5. jan 2020

@ewita500
malo by jej to stacit, mojej to stacilo. Tak mi nič nestrhavala zo mzdy