icon

Ostré a agresívne šteňa

nicicka
25. apr 2021

Ahojte. Chcela by som sa spýtať či ste náhodou niektorá nemali doma stena, ktoré bolo ostré až agresívne na cudzích a bicykle. Naša začala vystrkovať rožky a zaujíma ma či jej to ostane, alebo či to máme nejak riešiť. Chodí k nám cvicitel no ten to nejak spocialne nerieši. Vdaka

Strana
z2
21oktober
Autor odpoveď zmazal
21oktober
26. apr 2021

Môj nový ňuňáčik na krotenie 🙂

lydia1995
26. apr 2021

@nicicka stačí deti upozorniť nech k nemu hneď nebezia žiadni očný kontakt až keď sa psík ukludni. A keď bude vyskakovať len mu povedať stoj ale prestaň rázne a v kľude veď sama uvidíš to je relácia aj na obyčajné pozeranie ako relax doma nohy na stole a nebudeš sa stíhať čudovať aké je to v podstate jednoduché držím plače potom sa ozvi ako sa ti páčilo a či sa ti darí so šteniatko 😉👍💪♥️

zuzanale
26. apr 2021

@nicicka obojok vodzka trhnut a razny hlas zabera pri stenati to chce aj trpazlivost.... sused trenoval aj elektro obojkom co u nasho by urcite nefungovalo.... Nas bol zrejme predchadzajucim majitelom cviceny formou bitky takze ma skor obranny a utocny reflex k tomuto takze ziadna bitka tahanie bude to skor horsie... Na nasho perfektne ta vodzka a razny hlas zabera nasmerujem a potom uz pochopi co chcem....
@dominika_sk to mas odkial ze utulkove psy su agresivne preto ze nemaju rodokmen ak je v utulku agresivny pes tak skrz toho co prezil a je to jeho obranny mechanizmus.... Pes s rodokmenom tiez pri zlej vychove a zanedbani bude agresivny...

alazala
26. apr 2021

@nicicka neprivolavaj ho, len maj pamlsky pri sebe, prilákaj ho na ne. Alebo keď nepríde, príď ty a strc mu ich pod nos 😊 pre zaciatok skús niečo naozaj fajne, nie suché granule. Ide o to, aby si pes vytvoril asociáciu bycikel = idem si pre odmenu. Ale ty musíš byť v strehu a vidieť ten bicykel skôr ako on. Ťažko je to tak popisovať, preto by som odporučila dobrého trénera. Je to veľký bradáč?

kockopes2206
26. apr 2021

@zuzanale myslim, ze si nespravne pochopila, co chcela dominika povedat. Predpokladam, ze nemyslela, ze by psy z utulku boli zle kvoli tomu, ze nie su s pp, ale ze tam vela krat take psy koncia. Krizence alebo psy s pp su vyrovnane, lebo maju dobru geneticku skladbu. S pp kontrolovanu, krizence mix, ale ani v jednom z tychto pripadov sa nestane, ze by boli rodicia prima linia. Co sa v mnoziarnach stava, otec + dcera...tiez sa to moze stat rodic + dieta alebo surodenci v pripade..ponukam psika na krytie bez pp..majitelia nemozu vediet, ci noe su priamy pribuzny. A to uz je problem, ktory sa moze odzrkadlit aj na povahe, aj na zdravotnych problemoch. V pripade mnoziarni je samozrejme od mala zla starostlivost, steniatka majitelia neucia socializacii, co moze byt aj tento pripad. Pes prirodzene zly nie je, vzdy je to zasluhou majitelov, ak je z utulku, samozrejme zla skusenost, ako moja napr. Ale ak je kupeny, ako " cistokrvny " bol zle chovany, uceny alebo zle krizeny, lebo ako stena, ktore nie je z osady v utulku nemal kde ziskat zle skusenosti.

nicicka
autor
26. apr 2021

@alazala stredny

nicicka
autor
26. apr 2021

@alazala to znie dobre s tým bicyklom. No bude to boj. Snáď sa nám ju podarí skrotiť 😁

nicicka
autor
26. apr 2021

@zuzanale no zatiaľ to tak robím že ked ide cyklista tak ju privolam. Ona sadne ale keď už sa cyklista blíži tak ju ide potrhať a vtedy sklbnem že nesmieš. Ale či to je správne neviem...ale toto by ma ani tak nehnevalo. Skôr to keď na ňu chce niekto hovoriť tak vtedy sa hrozne rozzuri a skočí do toho človeka.A toto je pre mňa horor

nicicka
autor
26. apr 2021

@21oktober ooo, krasny

dominika_sk
26. apr 2021

@zuzanale vobec si nepochopila čo som napisala a už vobec som tam neplietla žiadne utulky. Prečitaj si to parkrat a ak ani tak nepochopiš tak mi napiš, skusim ti go vysvetliť znova.

dominika_sk
26. apr 2021

@kockopes2206 ano, presne tak som ho myslela. Utulkači su vačšinou zli po zlej vychove, ale pokial kupila šteňa ktore je samo o sebe agresivne može to byť už geneticka predispozicia, geny, mnoziareň, nevychova, šteňata ktre zapasia o jedlo a chovatelia ktori sa k nim spravaju ako k veciam a ubližuju im. No pisala by som hodiny.

21oktober
26. apr 2021

@dominika_sk v tomto absolútne súhlasím a preto kupujem šteňatá iba z chovateľských staníc a aj tie si poctivo vyberám ( CHS ). Ono sa stačí pozrieť na bazár aké " čistokrvné " línie sa ponúkajú bez papierov, nepovolené sfarbenie, krivé nohy, predkus, zákus , preliačený chrbát, vlčie pazúry , ja keď to vidím plakala by som . Vydávajú to za vzácne sfarbenie, nesie čokogén , modrý gén , agresívne jedince často .

littlebubble
26. apr 2021

No neviem.Aj môj vrčí aj kuše lebo sa mu mení chrup, ale nedá sa to nazvať útokom.On si len tak pokuskáva a skúša čo mu dovolíme.Aj do nohy mi kusal aj do papuče.
My ho stále upozorňujeme a dávame mu najavo, že on nie je vodca svorky aj keď si to často dokazuje opeľovaním nôh 😂.Na cudzieho tiež zabreše, ale inak sa nechá pohladkať.Náš len skúša, objavuje.

Štenatá často vrčia a aj kušú.Takže treba vedieť rozoznať čo je hra a čo je už cez.

dominika_sk
26. apr 2021

@21oktober alebo vzacny merle. A každy jeden buď polosleoy alebo hluchy🤦🏼‍♀️ Stači si pozriet koveschovu ako vykupuje take šteňata. Hrozne hrozne hrozne. Nikdy.

sandrahi
26. apr 2021

podobne to nasi mali so psom tiez, ale cim viacej sa jej venovali, cvicili ju, pamlsky a jedno s druhym, tak to robit prestal. Akurat ked sa nejako zlakne, tak vtedy vyleti. Ale inak nie.

nicicka
autor
26. apr 2021

@sandrahi Och ďakujem, nejaká nádej. Ideme to riešiť ak s iným kynologom tak dúfajme že to nejak dáme.

mokryprd
26. apr 2021

@nicicka utratiť.

nicicka
autor
26. apr 2021

@mokryprd dobrá rada nad zlato...

Strana
z2