Ostré a agresívne šteňa
Ahojte. Chcela by som sa spýtať či ste náhodou niektorá nemali doma stena, ktoré bolo ostré až agresívne na cudzích a bicykle. Naša začala vystrkovať rožky a zaujíma ma či jej to ostane, alebo či to máme nejak riešiť. Chodí k nám cvicitel no ten to nejak spocialne nerieši. Vdaka
@nicicka stačí deti upozorniť nech k nemu hneď nebezia žiadni očný kontakt až keď sa psík ukludni. A keď bude vyskakovať len mu povedať stoj ale prestaň rázne a v kľude veď sama uvidíš to je relácia aj na obyčajné pozeranie ako relax doma nohy na stole a nebudeš sa stíhať čudovať aké je to v podstate jednoduché držím plače potom sa ozvi ako sa ti páčilo a či sa ti darí so šteniatko 😉👍💪♥️
@nicicka obojok vodzka trhnut a razny hlas zabera pri stenati to chce aj trpazlivost.... sused trenoval aj elektro obojkom co u nasho by urcite nefungovalo.... Nas bol zrejme predchadzajucim majitelom cviceny formou bitky takze ma skor obranny a utocny reflex k tomuto takze ziadna bitka tahanie bude to skor horsie... Na nasho perfektne ta vodzka a razny hlas zabera nasmerujem a potom uz pochopi co chcem....
@dominika_sk to mas odkial ze utulkove psy su agresivne preto ze nemaju rodokmen ak je v utulku agresivny pes tak skrz toho co prezil a je to jeho obranny mechanizmus.... Pes s rodokmenom tiez pri zlej vychove a zanedbani bude agresivny...
@nicicka neprivolavaj ho, len maj pamlsky pri sebe, prilákaj ho na ne. Alebo keď nepríde, príď ty a strc mu ich pod nos 😊 pre zaciatok skús niečo naozaj fajne, nie suché granule. Ide o to, aby si pes vytvoril asociáciu bycikel = idem si pre odmenu. Ale ty musíš byť v strehu a vidieť ten bicykel skôr ako on. Ťažko je to tak popisovať, preto by som odporučila dobrého trénera. Je to veľký bradáč?
@zuzanale myslim, ze si nespravne pochopila, co chcela dominika povedat. Predpokladam, ze nemyslela, ze by psy z utulku boli zle kvoli tomu, ze nie su s pp, ale ze tam vela krat take psy koncia. Krizence alebo psy s pp su vyrovnane, lebo maju dobru geneticku skladbu. S pp kontrolovanu, krizence mix, ale ani v jednom z tychto pripadov sa nestane, ze by boli rodicia prima linia. Co sa v mnoziarnach stava, otec + dcera...tiez sa to moze stat rodic + dieta alebo surodenci v pripade..ponukam psika na krytie bez pp..majitelia nemozu vediet, ci noe su priamy pribuzny. A to uz je problem, ktory sa moze odzrkadlit aj na povahe, aj na zdravotnych problemoch. V pripade mnoziarni je samozrejme od mala zla starostlivost, steniatka majitelia neucia socializacii, co moze byt aj tento pripad. Pes prirodzene zly nie je, vzdy je to zasluhou majitelov, ak je z utulku, samozrejme zla skusenost, ako moja napr. Ale ak je kupeny, ako " cistokrvny " bol zle chovany, uceny alebo zle krizeny, lebo ako stena, ktore nie je z osady v utulku nemal kde ziskat zle skusenosti.
@zuzanale no zatiaľ to tak robím že ked ide cyklista tak ju privolam. Ona sadne ale keď už sa cyklista blíži tak ju ide potrhať a vtedy sklbnem že nesmieš. Ale či to je správne neviem...ale toto by ma ani tak nehnevalo. Skôr to keď na ňu chce niekto hovoriť tak vtedy sa hrozne rozzuri a skočí do toho človeka.A toto je pre mňa horor
@zuzanale vobec si nepochopila čo som napisala a už vobec som tam neplietla žiadne utulky. Prečitaj si to parkrat a ak ani tak nepochopiš tak mi napiš, skusim ti go vysvetliť znova.
@kockopes2206 ano, presne tak som ho myslela. Utulkači su vačšinou zli po zlej vychove, ale pokial kupila šteňa ktore je samo o sebe agresivne može to byť už geneticka predispozicia, geny, mnoziareň, nevychova, šteňata ktre zapasia o jedlo a chovatelia ktori sa k nim spravaju ako k veciam a ubližuju im. No pisala by som hodiny.
@dominika_sk v tomto absolútne súhlasím a preto kupujem šteňatá iba z chovateľských staníc a aj tie si poctivo vyberám ( CHS ). Ono sa stačí pozrieť na bazár aké " čistokrvné " línie sa ponúkajú bez papierov, nepovolené sfarbenie, krivé nohy, predkus, zákus , preliačený chrbát, vlčie pazúry , ja keď to vidím plakala by som . Vydávajú to za vzácne sfarbenie, nesie čokogén , modrý gén , agresívne jedince často .
No neviem.Aj môj vrčí aj kuše lebo sa mu mení chrup, ale nedá sa to nazvať útokom.On si len tak pokuskáva a skúša čo mu dovolíme.Aj do nohy mi kusal aj do papuče.
My ho stále upozorňujeme a dávame mu najavo, že on nie je vodca svorky aj keď si to často dokazuje opeľovaním nôh 😂.Na cudzieho tiež zabreše, ale inak sa nechá pohladkať.Náš len skúša, objavuje.
Štenatá často vrčia a aj kušú.Takže treba vedieť rozoznať čo je hra a čo je už cez.
@21oktober alebo vzacny merle. A každy jeden buď polosleoy alebo hluchy🤦🏼♀️ Stači si pozriet koveschovu ako vykupuje take šteňata. Hrozne hrozne hrozne. Nikdy.
podobne to nasi mali so psom tiez, ale cim viacej sa jej venovali, cvicili ju, pamlsky a jedno s druhym, tak to robit prestal. Akurat ked sa nejako zlakne, tak vtedy vyleti. Ale inak nie.