Otravné lienky v byte
Hladam na nete hladam ale nenachadzam...
Mame s prepacenim plnu rit lienok v byte od jesene a je ich coraz viac. Vzdy sa mi lienky pacili, no uz ich pomaly nenavidim 🙂
Zlikvidujeme 10lienok, za hodinu prilezie 15..vecer ked zazneme svetlo vsetky vylezu a maju party na strope a mne sa uz chce revat. cez den su zalezene alebo popripade ich najdem na okne. Myslim, ze maju niekde hniezdo a stale sa kotia. tak sa pytam ako take hniezdo asi vyzera a kde ho mam do kelu hladat???? uz si pomaly najdem lienky aj v tanieri...
poradte.
http://zaujimavosti.net/priroda/premnozene-lien...
Aj my ich máme. Zabíjam ich paučou, Nemáš správny počet bodiek (7)? Papuču na teba! V počte bodiek som konzervatívna.
Tieto 16 bodkové lienky sú agresívne. V článku sa to nespomína, ale ich nebezpečenstvo spočíva aj v tom, že vytláčajú 7 bodkový druh a následne zožerú všetko, čo nájdu. Áno aj vošky, ale následne aj sedemodkové lienky a iný užitočný hmyz. Ak má ovocie poškodenú šupu, vlezie aj do neho a tam sa kokoší.
Vraj ide o umelo privezený, či umelo vypestovaný druh lienok, ktorý mal byť prirodzenou zbraňou proti voškám. Niekde sa označujú aj ako "ázijské lienky". Nuž, takto to dopadlo.
@mimla ten clanok som nasla ale do riti kde ich mam hladat? myslim to hniezdo. nech to znicim 🙂
v ovoci nie, bo to mame v chladnicke. ale myslela som na kvet..na listoch nevidim nic a pochybujem ze v hline, ved to zalievam..i ked..tieto lienky su ozaj odolne. minule som jednu splachla a ked som isla asi za hodku na zachod, hovela si na mise...skoro ma vystrelo! fuj tejbl.
na jar/leto mame nakoteny balkon so smradochmi, ze tam nemozem pradlo susit, nic...a cez zimu budem ubytovavat lienky..a to ja, co neznasam cokolvek co ma viac jak 2nohy :P
@sosanna88 Oni budú v čomkoľvek organickom. Tam si nakladú vajíčka. Izbové kvetiny, kúsok šupky, niekde zapadnutý, možno sú u susedov a lozia cez nejakú dieru. Zvládnu preletieť celkom slušné vzdialenosti, tak to môže byť kľudne aj vzdialenejší sused. Z hocijakej záhrady, kde sa kotia doletia po vetre. Na ázijského chorbáka funguje vraj len to, čo na amerického (mandelinku) - vyzbierať.
@mimla uz len zbadam lienku a svrbi ma cele telo.
teraz nam svieti slnko a na okne sa prechadzaju cele stastne. mala mi spi, vysavat nemozem a chytat ich nebudem. este ma zozeru 🙂
ach jo...dufala som, ze mi napise nejaka vestica teodora a povie hniezdo mate tam a tam, zlikvidujte ho tym a tym.
ale vdaka zeny, ze ste sa unuvali aspon reagovat na takuto ,,nicovatu,, temu 🙂
My ich máme tiež a hlavne keď nechám otvorené okná. Ako sa ich mám zbaviť. Udržujú sa hlavne na oknách alebo medzi oknami, ani neviem ako sa tam vôbec vedia dostať. :D Pomožte niekto :D Najhoršie je to, keď je teplejšie a nechávam otvorené okno a potom sa trepú dnu do izby. A neviem či v noci a jneštípu, hnusoby.
Na okna by som dala sietky a otvarala iba tie. A pouzila by som Raid na lietajuci a lezuci hmyz...vystriekat izbu a o hodinu PORIADNE vyvetrat. Hnusna chemia, ale....ked vam tak velmi vadia a neviete, odkial lezu....
Aj ja bojujem s lienkami už od leta tuším. A to som sa tešila, že v zime pokapú! 😀 No h*vno z toho. Stále tie smrady malé bodkované hluším papučou alebo zhadzujem z okna, lebo sa po nich promenádujú jak po Václaváku. A to je zima. Nechcem vedieť čo to bude v lete za maseker.
ja ich kaličím sprejom na osy,ja som ich mala plno v kupelni v priestoze pod vanou
ahojte.ja som sa tiez trosku one zaujimala viacej a zistila som ze to su akesi aziske agresivne lienky tak aj ked ich nastriekate niecim dajte pozor lebo oni vraj dokonca kusu a moze to mat alergicku reakciu a uspesne sa liahnu v zajati a dokazu naklast az 150vajiciek. 😠
@sosanna88 ahoj prosím ťa už ste sa zbavili tých lienok? 🤦🤦Lebo ja už druhý rok bojujem a márne 🤣🤣🤣

@sosanna88 aj ja doma vidím lienky- nie toľko ako ty. mne pripadajú nejaké iné ako bývali kedysi - tieto akoby boli zdegenerované.....