Pach staršieho bytu
Ahoj dievčence.
Pred asi cca troma mesiacmi sme vzali do prenájmu starší byt, kým dostavame domček. Všetko bolo v poriadku, no už asi cca týždeň si začínam vnímať pach bytu. Keď sme dlhšie na balkóne na čerstvom vzduchu alebo prídeme z vonku, ihneď ma ovali pach klasického staršieho zatuchnuteho bytu. Byt pravidelne čistom, udržujem hygienu, nie som žiadna "spindura" a aj tak to hrozne cítiť, bojím sa, aby sme aj my a oblečenie od toho nenapachli a išli tak vonku. Nábytok je tu celkom nový, má vraj asi len 7 rokov, ale dvere, zárubne, kuchynka linka aj chodba sú z dreva a myslím ze to je ten problém... Mame 3mesacne bábätko a hlavne kvôli nemu chcem tu "čistú Vôňu", nech sa cíti príjemné.
Viete mi dat nejaké tipy ako byt prečistiť aby bol voňavý a čistý? Aj kuchyňu, keď sa varí, keďže digestor nefunguje a musíme vetrať celý deň, kým sa ten maličký byt zbaví pachu jedla.
Prenajímateľ nám povolil robiť v byte takpovediac co chceme, prerobiť ako chceme, avšak nechcem tu dávať veľké peniaze, keď sme tu len na chvíľu a nie je to ani naše...
Ďakujem za všetky tipy 💛
@graceyf ahoj,ten pach je pach ktory ide najcastejsie zo stien,omietok,spod podlah.len tak sa.ho nezbavis.pomoct moze vymalovat,ale neviem ci to chces robit,ked mas male babo a z farieb sa uvolnuje velke mnozstvo chemikalii.samostatna kapitola je kupelna,ak je to taka stara,neprerabana kupelna,kde roky cosi sem tam zatieklo,tak tam pomoze len komplet prerabka.
Asi nechceš investovať, keďže to nie je tvoje a len dočasne... takze asi vymaľovať čo sa dá nie je možné...
Jednoduché riešenie ktoré občas funguje je ocot...teda pár litrov uvar, porozkladaj hrnce do izieb a nechaj pár hodín vyparovat. Potom kvalitne vyvetrať. Smradu po cigaretách to napríklad celkom pomáha...
@miskooo1987 maľovať by sme aj vy maľovali, ale kvôli bábätku to nechceme :( skúsim ten ocot, ďakujem za radu 🙂
@graceyf mozno kupte/pozicajte odvlhcovac. existuje vela sposobov ako sa zbavit zapachu. napr existuje cela rada prostriedkov aj na drevo aj ine. skus ist do velkek a kvalitnej drogerie domacich potrieb a poradit sa tam. okrem octu aj napr pomleta kava aj ulhie nasava pachy. vies si zober ze z bytov sa da odstranit aj zapach ludi co tam zomreli a nasli ich az po dnoch tyzdnoch.... cize isto sa da aj toto!!! pripadne predebatuj sprofi firmou. pripadne s babom k rodicom na par dbi a vymalovat. moja sestra raz nechala hrniec s kostami 9 hodin na sporaku. hriniec bol cierny zaclony oranzove z dymu a smrdelo vsetko drevo steny vnutra skriniek vsetko.. ale dala som to so sadou specialnych odstranovacov pachov
@graceyf ešte možno dake čistenie ozonom no neviem či by to aj jednorazovo fungovalo možno skôr pravidelnejsie germicidnym ziaricom - je to väčšia investícia ale pri babetku sa dá asi využiť aj V dome..prípadne len pozicat aj najprv aby si videla či to funguje. Možno hľadať zdroj zápachu - veľká vlhkosť, pleseň. .. čiže vymaľovať veela vetrať pravidelne, sušiť prádlo von. ..
@graceyf to si mala vopred na to myslieť, že starý byt smrdí starinou a radšej si prenajať niečo novšie...

@graceyf to nezmenis len vydržať.