icon

Pálenie na dedine

21. aug 2023

Dobrý deň bývame na dedine mame problém každý večer niekto niečo zápali myslím trávu ale niečo take je s toho strašný smrad. Bolo to nahlásené na úrade no starosta ten to ma na háku.Vždy večer okolo 20:00 nemožno ani okno otvoriť cely deň je teplo a večer keď sa ochladí tak toto už sa to stalo veľakrát neviem či v takom prípade volať políciu alebo ako mám postupovať.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
peter0123
21. aug 2023

U kmotrovcom jeden sused volá požiarnikov akunáhle cíti dym, zavolal na nás aj keď sme mali grilovačku. U nás sa takýto odpad zbiera na zbernom dvore, následne na odváža, ľudia sú pravidelne informovaný ako miera separacie ovplyvňuje výšku poplatku za odpad.
S tvojim problémom by som sa obrátila na poslancov OZ, ktorých si volila.

koniarova
21. aug 2023

Daj podnet na životné prostredie. Ak vieš,kto páli.

anjelicek26
21. aug 2023

Skor si obehnut susedstvo a mat jasnu predstavu, kto to pali... ked je to pomaly kazdy vecer, tak sa to da vystihnut... potom uz vies cielene nasmerovat poziarnikov, kde hori a bude vymalovane...

autor
21. aug 2023

No áno vždy keď už je vonku tma tak z predného okna vidím plemene u niekoho v záhrade je to tak krížom neviem kde to presne je

luccija
21. aug 2023

Máte zberný dvor?čo viem je to zakázané páliť.
Tak to treba nahlásiť znova a zistiť kto páli.

ukulela
21. aug 2023

Za starostom a dôrazne žiadať riešenie. Nech dá pre mňa za mňa vyhlásiť v rozhlase, že pálenie je zakázané. Alebo chod na rokovanie zastupiteľstva. Alebo napíš na obecnú FB stránku, možno sa tiež niekto nespokojný pridá....je rozdiel si grilovať, či opekať a rozdiel páliť odpad, či burinu.

autor
21. aug 2023

Už to bolo vyhlásené a nikto nič

pavol2010
27. aug 2023

U nas na dedine sa obcas pali. Zakaz je plasty,paier atd.
To ze niekto na konci dvora zapali suche konare,suchu burinu apod moze,ale len ku veceru. A ked sa uz aj dym dostane k domom zalezi na smere vetra,tak sa to da vydrzat. Plasty ci iny odpad to je uz iny level,to starosta v obecnom nariadeni zakazal. Vravi nie kazdy kompostuje a ked stary su nauceny nieco narychlo spalit tak co narobim.
Ale jasne nie kazdy večer,to by uz neslo.