Pálenie na dedine
Dobrý deň bývame na dedine mame problém každý večer niekto niečo zápali myslím trávu ale niečo take je s toho strašný smrad. Bolo to nahlásené na úrade no starosta ten to ma na háku.Vždy večer okolo 20:00 nemožno ani okno otvoriť cely deň je teplo a večer keď sa ochladí tak toto už sa to stalo veľakrát neviem či v takom prípade volať políciu alebo ako mám postupovať.
U kmotrovcom jeden sused volá požiarnikov akunáhle cíti dym, zavolal na nás aj keď sme mali grilovačku. U nás sa takýto odpad zbiera na zbernom dvore, následne na odváža, ľudia sú pravidelne informovaný ako miera separacie ovplyvňuje výšku poplatku za odpad.
S tvojim problémom by som sa obrátila na poslancov OZ, ktorých si volila.
Daj podnet na životné prostredie. Ak vieš,kto páli.
Skor si obehnut susedstvo a mat jasnu predstavu, kto to pali... ked je to pomaly kazdy vecer, tak sa to da vystihnut... potom uz vies cielene nasmerovat poziarnikov, kde hori a bude vymalovane...
No áno vždy keď už je vonku tma tak z predného okna vidím plemene u niekoho v záhrade je to tak krížom neviem kde to presne je
Máte zberný dvor?čo viem je to zakázané páliť.
Tak to treba nahlásiť znova a zistiť kto páli.
Za starostom a dôrazne žiadať riešenie. Nech dá pre mňa za mňa vyhlásiť v rozhlase, že pálenie je zakázané. Alebo chod na rokovanie zastupiteľstva. Alebo napíš na obecnú FB stránku, možno sa tiež niekto nespokojný pridá....je rozdiel si grilovať, či opekať a rozdiel páliť odpad, či burinu.
Už to bolo vyhlásené a nikto nič
U nas na dedine sa obcas pali. Zakaz je plasty,paier atd.
To ze niekto na konci dvora zapali suche konare,suchu burinu apod moze,ale len ku veceru. A ked sa uz aj dym dostane k domom zalezi na smere vetra,tak sa to da vydrzat. Plasty ci iny odpad to je uz iny level,to starosta v obecnom nariadeni zakazal. Vravi nie kazdy kompostuje a ked stary su nauceny nieco narychlo spalit tak co narobim.
Ale jasne nie kazdy večer,to by uz neslo.