icon

Pandora náramok

sisi2212
25. máj 2022

Ahojte zeny, ide ma jebnut, mam od manzela naramok Pandora, 6 rokov mi tam zbera koralky, kazde Vianoce, sviatky, ja sprosta, nemala som ho teraz dlhsie na ruke, tak ze kupim si cistic na striebro a ocistim, lenze po ocisteni normalne koralky ako keby zmatneli, nabrali nadych ako keby domedena, je mi zle z toho, do placu, manzel mi vzdy vyberal este take drahsie ked mi vzdy kupil jednu dve za rok, myslela som, ze ked to je striebro, ze mozem normalne cistic pouzit, no chce sa mi plakat, stalo sa to niektorej? Da sa s tym nieco este robit? Alebo som proste dosrala naramok aj s koralkami? 😢😢😢

Strana
z2
nicol_ka55
26. máj 2022

ale nezufaj mozno si to neznicila uplne, pockaj ked ti pride ten cistic a uvidis ked je to striebro to by sa malo dat do poriadku, i ked je zvlastne ze takto hned zmedeneli.

andreablabla
26. máj 2022

@pinkgirl Na tych koralkach je aj rodium? To som nevedela. Kazdopadne,kyselinou sa rodium poskodilo. Ale videla som velakrat,ze ked zo sperku zliezlo rodium,ostal sperk cerveny. Napriek tomu,ze to bol strieborny sperk. Takze nemusi znamenat,ze su to nejake smejdy.

andreablabla
26. máj 2022

@sisi2212 Ja by som koralky uz na vasom mieste rodiovat nedavala. Stoji to dost vela a vysledok nejasny. Ony su rozne kombinovane,s emailom,zirkonmi......aby to na konci nebolo este horsie. Mozu ostat flakate,povypadavat zirkony.....Len by som ich doleskla vylestila a nechala vo farbe striebra.

lea202
26. máj 2022

Ak by bol od nich ešte doklad, normálne by som sa na to šla opýtať, ale ako myslím si, že ak sa raz takto zafarbia, tak sa im strieborná farba bohužiaľ už asi nevráti

gazah
26. máj 2022

@andreablabla A práve v tom je ten vtip - ak zlezie poródiovanie a ostane šperk červený (meď) je jasné, že je to šmejd a nie striebro. Takto sa robia podvody so šperkami.

andreablabla
26. máj 2022

@gazah No ty kks. Zas som o volaco mudrejsia. Potom jedine,ak ma pani doklady,raketovou do predajne,kde ich kupila a vyreklamovat.

sisi2212
autor
26. máj 2022

@gazah tak oni nezostali cervene, zbelali skorej …. Plus teda ta patina dole, no dnes som zaniesla zlatnikovi, vraj vylesti a sofia vie znova navratit patinu, tak snad sa to da doporiadku 🤦‍♀️

sisi2212
autor
26. máj 2022

@andreablabla no niektore doklady mam, lebo manzel kupoval v eurovey pripadne avione v pandore, len zbieram uz 6 rokov koralky, cize niektore uz su davno po zarucnej dobe ….

sisi2212
autor
26. máj 2022

@andreablabla a hlavne na certifikate napisane ze s anemaju cistit v tekutom cistici, cize asi by mi to ani skrz to nezreklamivalu, ze sim nedodrzala pokyny

sono2
26. máj 2022

No, oni čo som videla proces v obchode, upravujú.
Mne sa to čierne práve nepáči, a ľúbi sa mi práve to klasické striebro.
Ma logiku že si tie vrstvy zničila.
Podľa mňa je pekná a keď si ju dáš potiahnuť bude krajšia. Ja presne viem do čoho si ju natočila, je to akoby samočistič že?
Poznám.
Akurát že logicky čo mi príde, že by sa s tým nemalo nič stať.
Celá pandora Podľa mňa veľká fraška.
Ja som nad ňou tiež rozmýšľala, ľúbi sa mi, ale keď tak zlato. Ta čierna patina Mne sa neľúbi

sisi2212
autor
27. máj 2022

@sono2 snad ju zlatnik da dokopy, ked uz tolko penazi za nu dane 🙏 on mi aj povedal ze ta Patina sa tam vytvori sama časom, lebo striebro oxiduje

sono2
27. máj 2022

@sisi2212 jasne!

bambi2121
27. máj 2022

Pozor na koralky s glazurou,s tych zlezje aj farba! Inac,viete o tom ,ze pandora nema oznacenie striebra?Ma iba oznacenie 925, no punc nie .. Ja som svoju nakoniec davala cistit ultrazvukom,ale to dlho nevydrzalo,skuste v klenotnictve mozmo vam to vylestia

sisi2212
autor
27. máj 2022

@bambi2121 ano dala som do zlatnictva vylestit, tak uvidim

simona99687
28. máj 2022

Stalo sa to aj mne... Išla som do zlatníctva nechala som to tam a na druhy deň som po naramok išla bol ako novy ... Uz by som nic s tym nerobila ale isla priamo fo zlatníctva.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@simona99687 supeeer, ďakujem za toto, to ma upokojilo ☺️

janulka182
1. jún 2022

@sisi2212 uz ho mas doma? Ako to dopadlo?

sisi2212
autor
3. jún 2022

@janulka182 super, ako nova od zlatnika ☺️

janulka182
3. jún 2022

@sisi2212 super, to sa tesim 🙂

pinkgirl
3. jún 2022

@sisi2212 a koľko to prosím ťa stálo?

snezienkav
18. máj 2024

@maximko25 môžem sa spýtať kde to nájdem na ich stránke že raz za rok vyčistia zadarmo?Nevidela som to tam..Ďakujem krásne

janasim
10. feb 2025

@sisi2212 prosim Vás, dali ste to nakoniec vyčistiť do zlatníctva?

sisi2212
autor
13. feb 2025

@janasim dala som, ale nie je to uplne oni

Strana
z2