icon

Panická porucha, úzkostné stavy

jankagregorova
7. jan 2018

ahojte trpite niektora panickou poruchou a uzkostnymi stavmi?Liecite sa alebo ste sa liecili?Mam zacat uzivat AD a dost sa toho bojim pretoze prve dni uzivania su vraj tazke,aj ked stavy ktore teraz prezivam su neskutocne hnusne😡.

alexandrias
29. sep 2020

@nikusqa a liecis sa na to? Lebo pre mna prvy velky krok bolo stretnúť sa s milou pani psychiatrickou, ktora mi povedala že som len klasicky vyhorela na materskej. Nemam kontakt s ľuďmi a ani s rodinou a došlo mi to na mozog a ma pravdu lebo som bola jak zduta kapsa uz hodne dlhu dobu a iba som nervacila. A ked mi povedala že to dame na poriadok nemam sa ničoho bat tak som nabrala odvahu že mam zasa nadej a idem do toho... Aj ked som lieky prestala jest tak sa nevzdala. A jak hovorí moj priateľ, neľutuj sa! To ta utapa ešte viac. Ja som taka bola a dohnala som to ďaleko jak vidis 😁 všetko je zle, sama som, nemam tu kamošky, rodinu, maly pojde do škôlky a ja do práce a bude toho zrazu veľa... Nie! Nad ničím sa nelutovat a ono sa to da v hlave zrovnať aj bez liekov aj bez pomoci ak je človek odhodlany.

nikusqa
29. sep 2020

@alexandrias ja sa nikdy neľutujem, tým, že som celý život chorá tak som si zvykla a mám úplne iný pohľad na zivot. Chodím psychologicke uz viac ako 22 rokov, psychiatra nepotrebujem, bola som uňho 2x v živote a bolo to úplne o ničom. Ja mám kontaktov až moc, s rodičmi mojimi som každý deň, so svokrou a svagrovcami sa tiež pravidelne stretávame, aj ďalšou rodinou, mam xy kamarátov, s ktorými chodím von aj s malým. Takže ja sama v žiadnom prípade nie som. A ano, posledný rok beriem už aj lieky, bez nich by som to nedala, skúšala som všetko prírodné, vitamíny a žiadny dlhodobý efekt to nemalo.

leameleg
17. okt 2020

@dominika_sk ahoj viem ze prispevok je stary ale vedela by si mi napisat spravu ako sa ti to prejavuje a co ti pomaha. Vdaka

agikaku
17. okt 2020

Pálenie tela

agikaku
17. okt 2020

@agikaku pardon. Hodilo mi to nejak. Ja sa chcem s vami poradiť tiež. Mne sa vrátili šťavy spred roka. V noci sa zobudím o druhej príde na mňa strach, začne pálenie na hrudi, krky a je mi zle. Do rána už nezaspím. Užívam paretin dlhodobo, teraz som pridala frontin 0,25. Nemáte niektorá niečo podobné? No je to strašne.Piradte prosím.

dominika_sk
17. okt 2020

@leameleg pridaj sa na fb do skupin panicka porucha a skupina panicka porucha/uzkosti/depresia/agorafobia. Stči že si chvilu budeš listovať a zistiš 😊

leameleg
18. okt 2020

@dominika_sk ďakujem

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mimiqa
18. okt 2020

@vlcik1 úzkosti skôr. No ono aj štítna toto robí ak nie je ok... Skus jogu dýchanie čaje. Nejaky koníček... Mozno magnezium...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mimiqa
18. okt 2020

@vlcik1 tiez mam nizky tlak preto mg tak skor vecer si dam... Ano nervy.. Skus terapiu

kamila711
30. nov 2020

Ahojte tiez trpim panickou poruchou, mala som za 8 rokov 4 take silne uzkosti ze som musela ostat doma. Ale vzdy som sa dala dokopy a teraz to prislo znova no a je to take divne, jeden den ok druhy den na figu. Strach vsade okolo mna, mam problem ist aj do obchodu a strasne sa bojim ze to neprejde. Ak je tu niekto kto by so mnou o tom popisal a spolocne by sme sa povzbudili bola by som vdacna.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lenkaoravcova
30. nov 2020

@kamila711 kľudne napíš tie sa to u mňa strieda hore dole ☹

kissme112
27. jan 2021

Ahojte ....koľko liekov beriete na panickú poruchu alebo tak celkovo ...ja si myslím že beriem veľa 😔a neznášam brať lieky

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
kissme112
27. jan 2021

@vlcik1 brintelix,helex 2x ,ešte beriem na tep.....lokren

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
kissme112
27. jan 2021

@vlcik1 😔😔😔😔

annemarry93
Autor odpoveď zmazal
teleskop
15. feb 2021

@annemarry93 na toto ti pomozu len ntidepresiva, to je uz nerovnovaha v mozgu

anna511995
6. mar 2021

Je tu niekto kto bral tianeptin a spitomin? Skúsenosti ? Ja som už dve týždne úplne odradena ...tráviace ťažkosti , závraty , bolesti chrbtice.... Brutálne niečo ...

dadadada1
7. mar 2021

@anna511995 ahoj tiež mám panicku poruchu, a užívala som spotomin, po ktorom mi prestala chodiť menštruácia. Momentálne mám Paretin a Depakin, na čom fungujem už dlhšie a cítim sa skutočne dobre.

anna511995
7. mar 2021

@dadadada1 ja mám menštruáciu aj 3 krát do mesiaca a problém otehotnieť ... Mám dní kedy to vážne nieje ružové čo sa týka úzkosti ale chceli by sme bábo a nedarí sa :/

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
dadadada1
8. mar 2021

@vlcik1 ahoj. Áno, mám skúsenosti s Frontinom, výborný na zvládnutie úzkosti,
má rýchly nastup účinku ale pozor, je skutočne veľmi návykový!!! Bohužiaľ osobná skúsenosť

palisko
8. mar 2021

Skúste si na úzkosť pýtať oxazepam, neutlmuje tak a pozor nebrať dlhšie ako 4 týždne aj s postupným vysádzaním. Nenávykový na úzkosť je spitomin, ale zaberá až po 2 týždnoch vysadí sa bez abstinenčných príznakov.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
dadadada1
9. mar 2021

@vlcik1 ohľadom liekov, určite konzultujte vzdy len s osetrujucim lekárom

vlcik1
Odpoveď bola odstránená