Parazit v Štúrove
Ahojte aký máte nazor na prípad čo sa stalo v Štúrove?
@veronika19895 že nikto ešte nepotvrdil že sa nakazil tam takže žiaden...
@veronika2316 nemajú šancu ho nájsť, aj keby tam bol.
Žiadny. Ale úprimne, asi by som najbližšie dni nešla.
odkedy tam bol ten chlapec niekolkokrat vymenili vodu, takze ak tam bol, tak uz tam nie je. Ale ak bol prave tam, preco len jeden pripad? V sesdesiatych rokoch bol na plavarni v Cechach a tam boli desiatky nakazenych a aj mrtvych
odkedy tam bol ten chlapec niekolkokrat vymenili vodu, takze ak tam bol, tak uz tam nie je. Ale ak bol prave tam, preco len jeden pripad? V sesdesiatych rokoch bol na plavarni v Cechach a tam boli desiatky nakazenych a aj mrtvych
@viestta však to a ešte kde bol predtým alebo potom. Ten parazit je aj v pôde
@veronika2316 a neviete ako je na tom chlapec niekto kto ho pozná?
@veronika19895 no čo som čítala ohľadne tej infekcie, tak je veľká pravdepodobnosť, že to žiaľ neprežije
@sasa1310 pomoze vodu dostatocne chlorovat
@viestta Naegleria fowleri je celosvetovo rozšírený termofilný organizmus, ktorý sa prevažne vyskytuje v teplých vodách (jazerá, termálne pramene), pôde a prachu. Izolovaná bola aj z bazénov, vodovodného potrubia, vzduchu a klimatizačných zariadení.[4] Toleruje teploty do 45 °C, je veľmi odolná proti dezinfekcii a znáša vysoké dávky chlóru.[1] Meňavke sa darí vo vodných zdrojoch so zvýšenou hustotou horčíka a železa, rovnako ako vo vodách s vysokou koncentráciou siníc a eubaktérií, ktoré pre slzovičku slúžia ako zdroj potravy.
@viestta vodu nepomoze vymenit, pozri si pripad z Usti nad Labem zo 60- tych rokov, tam sa parazit drzal v plavarni niekolko rokov, umrelo asi 12 ludi, odhalili ho az po 10 alebo viacerych rokoch vo vypusti bazena, citala som o tom davnejsie, ale pozri si to.
Teraz hovoria na stv, ze velmi vazny stav. Ale skolit ta moze aj legionela z tvojej kuch. baterie. 🥀
@viestta vodu nepomoze vymenit, pozri si pripad z Usti nad Labem zo 60- tych rokov, tam sa parazit drzal v plavarni niekolko rokov, umrelo asi 12 ludi, odhalili ho az po 10 alebo viacerych rokoch vo vypusti bazena, citala som o tom davnejsie, ale pozri si to.
@zuzana76 robili vzorku aj z toho jazera čo je tam blízko??
@zuzana76 robili vzorku aj z toho jazera čo je tam blízko??
@veronika19895 kde? v sturove? neviem nic blizsie, aj som pisala o tragedii v cechach
Teraz hovoria na stv, ze velmi vazny stav. Ale skolit ta moze aj legionela z tvojej kuch. baterie. 🥀
@ahhola nemôže, už nežijeme v stredoveku. Na legionelu dostaneš ATB a o týždeň si ani rybička.
@veronika19895 kde? v sturove? neviem nic blizsie, aj som pisala o tragedii v cechach
@zuzana76 V šturove sa vyskytol prípad neglerie u dajakeho chlapca a premotivovani novinari hneď obvinili kupalisko. Môžu zavrieť...
@zuzana76 V šturove sa vyskytol prípad neglerie u dajakeho chlapca a premotivovani novinari hneď obvinili kupalisko. Môžu zavrieť...
@thirstymonk no kvôli novinárom určite nezatvorili kúpalisko.
@sasa1310 Novinari uplne nehanebne podprahovo pisali, že sa "asi" nakazil na kupalisku v šturove. Čo znamena brutalny pokles ľudí. Čo znamená, že kupalisko môže zatvoriť. Stači tak? Či nedokažeš poňať princip akcie a reakcie?
@sasa1310 čítanie s porozumením nič?
@viestta však to a ešte kde bol predtým alebo potom. Ten parazit je aj v pôde
@veronika19895 V pôde je ten parazit prd platny, on sa ti potrebuje dostať na nosovu sliznicu - musiš ho teda vdychnuť a cez sliznicu prejde do mozgu. Vo vode je to oveľa jednoduchšie, stači, že niekto prska vodu, alebo vdychneš nejaku rozprašenu vodu a už to môžeš mať.
@veronika19895 šancu ma veľmi malú skoro žiadnu písali , že na Slovensku doteraz sa nakazili touto baktériou 400 ľudí a vraj prežilo len 7 písal to lekár a chlapec bojuje o život na are
@veronika19895 šancu ma veľmi malú skoro žiadnu písali , že na Slovensku doteraz sa nakazili touto baktériou 400 ľudí a vraj prežilo len 7 písal to lekár a chlapec bojuje o život na are
@andrejka1974 na Slovensku 400? to určite nie … možno globálne
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1819547...
Napr. aj takto... Ale je to veľmi zriedkavé ochorenie.
@sasa1310 Novinari uplne nehanebne podprahovo pisali, že sa "asi" nakazil na kupalisku v šturove. Čo znamena brutalny pokles ľudí. Čo znamená, že kupalisko môže zatvoriť. Stači tak? Či nedokažeš poňať princip akcie a reakcie?
@thirstymonk to môže byť aj na iných kúpaliskách. Toto by mal byť výstražný prst že by malo byť viacero kontrol na kúpaliskach, jazerách
@zuzana76 ale tam sa to drzalo, lebo boli v strbine za bazenom, kde sa voda nemenila. Iba ju dvihli pocas pretekov a vtedy ich vyplavilo vzdy do bazena
@thirstymonk to môže byť aj na iných kúpaliskách. Toto by mal byť výstražný prst že by malo byť viacero kontrol na kúpaliskach, jazerách
@veronika19895 Tak ozdaj voda a na kupalisku a voda v jazere je kapičku rozdiel, nie?
Je to vzacna ameba a moze sa vdychnut aj prachom...z pody...Sturovo je len 1 z moznosti.
@andrejka1974 na celom svete