Parlamentné voľby 2020.
Nájdu sa tu aj faninky politily? Čo hovoríte nanovú vládu? Najroddinnejšie založený je pán Kollár. Celkom dobre rozpráva. Pán Matovič hovoril všeobecne že chce zachovať sociálne veci. Ale pán Sulík sa snaží byť realista a je dosť proti. Keď tu máme štátny deficit a prázdnu kasu tak sa toho veľa narobiť nedá.
Mladé ženy si nezakladajú rodiny ale idú pracovať do zahraničia lebo podmienky na slovensku sú také že sa mladý človek musí zadlžiť na celý život kvôli bývaniu čo vôbec ani nerobí chuť zakladať si rodinu.
Myslíte že sa to zlepší a je šanca aby sa to zmenilo? Alebo naďalej bude slovensko prívetivým iba pre solventných?
@horror ja som fanusik sulika a realista. Na jednej strane si myslim, ze akakolvek neSMERova vlada pomoze rozpoctu minimalne tym, ze bude kradnut mdnej napadne ( nemam iluzie ze vobec).
Po druhe, pride mi smiesne zvysovanie socialnych istot- my ako generacia, ktora uplne padne na hubu v dochodkovom systeme ktory vybuchne kym budeme mat my narok, sa mame skladat na 13. dochodky.
Socialnu politiku vobec neuznavam- myslim ze materske a aj rodicak je nadpriemerne nastaveny a v urcitych regionoch az nemotivujuci zohnat si zamestnanie (zvlast ked tu vidim mamickyz vychodu, ktore zarabaju minimalku a radsej spekuluju ako predlzit rodicak, lebo po odratani cestovneho a skolky viac nemaju).
Mne sa pacia Sulikove reformy- sice vam neslubime 3 rocnu matersku, ale menej vam zoberieme. Mna i muza to motivuje viac ako prazdne prispevky a ma to aj ekonomicky aspekt. Zial, ostatne strany su populistickejsie.
Prečo sa nemusia? Kollar je populista, bez reálnych plánov. Len mele hubov lebo vie, že ostatní mu tie jeho plány neodsúhlasia
Sulik je ekonóm. Vie koľko môžeme minút a koľko musíme vrátiť a koľko si môžeme požičať
Preto títo dvaja nevedia nájsť spoločnú reč
Sulik má v tíme odborníkov, Kollar mafiánske šľapky.
@horror v tv novinach pekne povedal Sulik o tych bytoch, ktore slubil Kollar. Bol to od Kollara nepremysleny predvolebny splech. Teraz bude na tom trvat, aby nestratil tvar. Ale my nielen ze na tolko bytov nemame financie, my nemame robotnikov. To by sa kazdy den 7 dni v tyzdni musel postavit komplet 1 panelak. Takze taky mudry je Kollar.
kiska kollara nemusi kvoli jeho minulosti (kamos s mafianmi atd) + kollar bol kedysi vekslak.
Kollar sa uz davno pohyboval v mafianskej spolocnosti, davny Kocnerov kamarat. Aj Zsuzsovej, ma ludi, co mali blizko k Smeru. Ma nerealne, populisticke plany...
dievata uz sa to zamotava, kolarovi neverim ani nos medzi očami...svoj biznis nezalozil na podnikani ale kradnuti , ale ved to vieme..
@pribinak napisala si to vystizne..
problem ze kollar nema realne sikovnýčh ludi v strane,aby bol primitiv krajnak i jeho stetka kristufka na čele nejako ministerstva☹
Neviem,ci mozne hned cakat nejaku zmenu.....zacinam uvazovat,ci vladu zostAvia a ked,kolko vydrzia spolu.
Je mi velmi divne,kolko dostal Kollar hlasov...este divnejsie ako kotlebovci. Lebo rozprava pekne,no nejako romanticky.
Zvlastne,ze kazdy sa vidi minimalne na ministerstve,ale co tak sa zamysliet,ci na to mam...ci som.dostatocne fundovany.
Podla mna sulik poriadne zakali vodu.
@terezka1947 ja si myslim, ze u kollara zarobil hlasy populizmus ala najomne byty a "myslim srdcom".. pre mna je to nieco podobne ,ako kotleba - v tom zmysle, ze kotleba si ziskaval takych tych frustrovanych ludi a kollar tiez, akurat ze tu cast frustrovanych ludi, co nechcu byt a niesu kotlebovci, ale tiez su frustrovani a zozrali mu tie jeho sluby o pomoci najchudobnejsim a tak.. - co je sice pekne, len najskor musi byt z coho..
@luzzia ved prave,ze pocuva sa to prijemne...a aj by som mu verila,ze to naozaj chce=ale realne,z coho?
@terezka1947 presne tak, aj ta to tomu kollarovi verim, ze on by aj realne chcel ludom pomoct, aj ja by som chcela, lenze tiez mam obmedzene zdroje toho, kolko mozem niekomu venovat, darovat, poslat na charitu, pomoct, prispiet, atd.. ja mu to naozja verim, ze by to chcel, aby tie byty boli, aby tie dochodky boli, atd.. a ja si myslim, ze kazdy z nich by to tym ludom doprial, vratane sulika, keby bolo z coho.. sulik tiez nema dovod protestovat proti rozdavaniu, keby bolo z coho.. tiez si myslim, ze by velmi rad doprial tam, kde je treba, len z coho?
@leeo sulik si myslim, ze tam bude tak trosku ako taka ucitelka v skolke, alebo dohlad.. oni budu mat napady a potom im sulik ich pociatocny sice dobry zamer podrobne vysvetli, ze preco sa to neda alebo ako sa to da inak.. ja teraz nechcem zniet ako nejaky velky sulikovec, ale mam pocit, ze on trosku vie, aspon co sa tej ekonomiky tyka. bude ich zrejme korigovat a trosku krotit.. dufam, ze sa tam najde este zopar takych zdatnejsich v ekonomike a financiach, hoci aj zo stran od matovica alebo kisku. to by bolo idealne, ze by tam bolo zopar takych, co to vedia ja spocitat a potom vysvetlit.
By ma zaujimalo, kolko toho Kollar svojim srdcom spravi pre rodiny na ministerstve obrany, ktore tak strasne chce. To ze ma jeden z najvacsich rozpoctov, to ho "urcite netrapi"
No ja osobne som sa nezaujímala o Kollarovu minulosť, ale verím tomu, čo píšete. Pre mňa od počiatku predstavuje jedného úlistného nepríjemného človeka, ktorému melie huba naprázdno. Nemôžem ho ani počúvať. V predvolebných debatách vykrikoval, ako nebude súhlasiť so zrušením obedov zadarmo. Všetci čo i len trošku rozumní vieme, že na túto "sociálnu" záležitosť v konečnom dôsledku doplatili mestá a obce a následne zdvihli dane z nehnuteľností, prípadne poplatky za smeti, aby mohli nazbierať peniaze na obedy zdarma. Dnes som si práve čítala, že čo sa týka mojej nehnuteľnosti (a to mám malý bytík), tak budem platiť takmer o cca 80% vyššiu daň než v predchádzajúcich rokoch. Prakticky, obedy zdarma platím cigánom aj ja. Toľko ku Kollárovi. Mele, mele a rozumie sa tomu hovno. Ak je jeho minulosť taká, ako píšete, tak myslím, že radšej by som stavila na istejšiu 3-ku, ako na 4-ku, ktorá sa čoskoro rozpadne. Tiež som zízala, koľko získal nakoniec Kollár hlasov, neverila som vlastným očiam. A bola som veľmi sklamaná. Proste ho nemusím. Jemu človek pozrie, ako sa hovorí, do očí a má pocit, že ten človek nie je dobrý, že dobrého len hrá. A tak, ako kedysi Ficko bol taký "malý Mečiar", mne Kollár pripadá ako taký "malý Ficko"..
@c_est_la_vie len to odvodové kolečko mu napadli , lebo tam počital aj ludi čo nemal , ako nápad je to dobry ale nerealizovatelny , vela odborníkov mu ho aj konkrétne napadlo
a šulik neviem čitala si jeho program, pre podnikatelov a zamestnávatelov top ale pre bežného človeka nič dobré ako okresat priplatky, min mzda to som nepochopila on nechápem že ak nedaju nejaké čislo budu schopny chciet aj 1 € za hodinu platit ?
@luzzia vieš čo mne vadí na šulikovi že nechal padnut vladu pre euroval , teraz sa to ukazalo ako dobré riešenie, aj tak sme do toho eurovalu museli prispiet
viete si predstavit keby grecko si povedalo tak chodte tomu čo sa tu vali ? je mu jasné že je zaviazané tak spláca aj inak
a teraz šulik by najradšej zaviedol grecke opatrenia a okresania a podobne ako tam ,a aky je nadšeny
neviem prečo si myslí že človek zabudne aky mal nazor na euroval, čo takto chlapsky povedat no ano bola to hovädina kopol som sa
Bohuzial pre ludi, vacsina mate pravdu. Sulik je ekonom a realista co je dobre lebo ma zdravy usudok. Kollar je populista a ked pozriete na to koho ma v teame (napr. spominana dama) tak uz si sami urobite nazor. Matovic je rebel, co je na jednej strane dobre lebo sa neboji a poukaze na vsetko (ako napr. kika kovesova) ze je schopny ist mafianom aj pred barak a poukazat na neho.
S nulou sa hospodarit neda! To viete aj vy. Tak vychadzajme z toho. Smer prenechal prazdnu kasu a zadlzeny stat. Tak teraz kto s tym co spravi? Sulik len povedal pravdu tak ako je. Keby bolo z coho, dal by, ale nema z coho. Zase to zostane len na nasej kreativite. Ist do mensieho bytu, odstahovat sa do lacnejsieho regionu, utiahnut si opasky...
Ked neboli obedy zadarmo nikto neumrel hladom. Ludia sa vzdy vynajdu. Netreba sa o nikoho bat. Ked neboli vlaky zadarmo nikto nemusel ist stopom. To euro na listok si hadam kazdy najde. Takze socialne veci sa robili nespravne, v tom maju pravdu. Treba to robit lepsie alebo inac.
@panelacikova tie obedy zdarma nemaju suvislost s mestami alebo krajom
obedy zdarma pre romov neplatila si neplatíš a nebudeš platit zaručene to ide zvlást z EU fondov + aj pomôcky pre soc. slabších je jedno či rom alebo biely - toto sa teb netyka
obedy zdarma by mali dotovat ešte kraje alebo mest ale nerobia to , je velmi málo skôr dedin maličkých obci čo fakt doplatia, lebo skutočne zadarmo nie su, však si len tu daj diskusiu kolko kto čo doplaca
obedy náklady na suroviny platí štát, kraju sa to netyka, kraj môže / nemusí ten zvyšok , čo nikde nerobia
poplatky za smeti šli hore preto lebo cena na odpadové skládky,uloženie, spravovanie atd išli prudko nahor lebo ja odpadu je ovela viac no je , ved si zober len taky tyždenný nákup svoj
poplatky čo sa tyka daní to kto kde ako šli hore ale napr v mojom meste šli preto lebo rekreačne poukazy , mzdy , priplatky šli hore takže mestá namiesto toho aby okresali napr vianočnu vyzdobu, besiedky, kulturny program tak to poriešili takto , lebo však chlieb a hry treba
čo sa týka daní a smeti treba si konkrétne zistit prečo , však napíš svojmu poslancovi alebo cez noviny a uvidíš
@sara07 o co tam prosim presne ide? neviem, ci som dobre pochopila ten odvodovy bonus, akoze zamestnavatelia nemaju platit tie odvody co platia navyse za zamestnancov nad ramec hrubej mzdy (cena prace) a viac percent si bude platit zamestnanec sam?
akoze pre zamestnavatelov mozno fajn, ale pre nas zamestnancov nie, by sa vyrazne znizila cista mzda
@sara07 pracujem v školstve a nielen odtiaľ mám informáciu, že peniaze sa žobrú áno, od krajov, miest a obcí, aby jedálne mohli pokryť náklady. a následne čo urobia kraje, mestá a obce? zdvihnú dane. logika. bolo to aj v médiách a nie raz... a mimochodom, vieš, že on je Sulík a nie Šulík, však?
@panelacikova ja na obedy doplacam aj škôlka aj škola , a máme presne vypočitané čo doplacame , my sme si to vypytali a teda nám kraj nedoplaca nič a smeti aj dane idu hore
a u nás to napr prečo dane šli hore povedali na tvrdo a rozhodne to pre obedy nebolo
no ak to bolo v hlavných spavach tak jasné tam je to zaručene😂
u nás dane zdvihli pre priplatky ,vyššiu min mzdu a rekreačne poukazy jasne to napísali aj povedali
a čo sa tyka smeti tam je ešte jedno nariadenie z eu čo má svoj vyznam ale predpokladam že nemáš ani tucha čo píšem však si to najdeš , ano niekde inde to zabera ale na sk to nebude zaberat aj ked poplatky pôjdu 5x vyššie , však nemusím chodit daleko náš vchod triedi odpad len naša rodina,ešte sa nám rehocu asi tak , aspon sklo a papier ked plasty sa tažia
vediet prečo mi zdvihli poplatky viem od ludi čo o nich reálne rozhoduju a nie z nejakých správ, ale ano dôležitejšie je to š to máš pravdu
chápem čo som v tebe vyvolala

no tiez som zvedava, ako rychlo sa to pohne a ci sa vobec nieco zmeni v dohladnej dobe aj pre rodiny
.... aj Matovic aj sulik, aj kollar to mali v programe ....v tom sa asi zhodnu ....len tazko povedat, kolko im to bude trvat, kym dake zmeny pridu
tiez som zvedava
apropo neviete, v com ma Kiska hlavny problem s Kollarom? lebo som dnes vyrozumela, ze oni sa velmi nemusia, ale tak dako to nesledujem....a sama som zvedava, ci bude 3koalicia alebo 4koalicia