Parlamentné voľby 2020.
Nájdu sa tu aj faninky politily? Čo hovoríte nanovú vládu? Najroddinnejšie založený je pán Kollár. Celkom dobre rozpráva. Pán Matovič hovoril všeobecne že chce zachovať sociálne veci. Ale pán Sulík sa snaží byť realista a je dosť proti. Keď tu máme štátny deficit a prázdnu kasu tak sa toho veľa narobiť nedá.
Mladé ženy si nezakladajú rodiny ale idú pracovať do zahraničia lebo podmienky na slovensku sú také že sa mladý človek musí zadlžiť na celý život kvôli bývaniu čo vôbec ani nerobí chuť zakladať si rodinu.
Myslíte že sa to zlepší a je šanca aby sa to zmenilo? Alebo naďalej bude slovensko prívetivým iba pre solventných?
Dane a poplatky vzdy pojdu hore s tym sa zmierte. Je to prirodzene ako pri energiach co potravinach. Ich vyroba sa zdrazuje (mzdy, naklady, distribucia) tak aj vysledna cena ide hore. To je len preto.
Sulik nebude mat velke slovo v koalicii lebo bude treti najvacsi tam, ale hadam Matovic bude mat zdravy rozum a stopne tie Kollarove nezmysly. Aj ked to znie nepopularne, ale verte, raz za to budete vdacne.
@sara07 nerozumiem, ako s tým súvisí to, že triediš odpad, ale OK... opakujem, čo som napísala. obce doplácajú na obedy zdarma. následne tieto isté obce dvíhajú rôzne poplatky, aby vyrovnali straty v kase. roky žijem tu, kde žijem, v tejto oblasti a roky rokúce sa nemenilo nič, alebo teda, áno, rástlo to, ale o pár centov. a nie o 80%. a pritom stále rástli ceny a bola inflácia a bla bla.... ale toto, čo sa deje teraz... môj mini byt ma stál ešte minulý rok (a aj roky predtým) cca 9-10 €, teraz to bude takmer 19.... len za nehnuteľnosť. už sa "teším" aj na smeti... neviem si predstaviť, čo budú platiť také 3-4 izbové byty a rodinné domy..
a na toho Sulíka si zjavne neodpovedala.... takže ešte raz. To nie je Šulík ale Sulík. Dosť výrazný rozdiel, zrejme hlavne vo význame 🙂
@panelacikova alebo to pose schvalne tak, ide o vyznam praveze... to islo hore aj u nas, to vsade budu dvihat.
ale s tym vlada nic nema! to by islo hore nech vladne ktokolvek. Ide o to ze zmena celkovo vo vseobecnosti, co chcu dalej robit s krajinou? cestami? zeleznicou? rodinami? mladymi? Niekto to uz musi zacat riesit lebo naozaj tu zostanu iba dochodci a romske osady...
Baby,viete co?aj tak je najviac nespravodlive,ze kazdy obcan tejto republiky,ktory pracuje,plati dan z prijmu 19% a nasi politici platia 5% a aj to nie z celej sumy prijmu..roztrhnut ma ide pri predstave ze nam z mizernych platov beru tolko a oni si nastavili minimalne percento..
@pribinak presne tak, to je jedna vec a druha ze aj rodiny sa nehorazne zadlzuju, nezmyselne spotrebaky, zivot nad pomery... takto sa nikam nedostaneme. A bohuzial vsetky drobne dlhy dokopy nas dali na popredne miesta v zadlzenosti rodin v EU. Mozeme si to dovolit?!? Pytam sa ironicky.
myslim si, ze co sa tyka hospodarenia a financii, bude matovic ochotny si nechat vysvetlit a pochopit. tam vidim problem jedine s kollarom, ale mna by celkovo zaujimalo, ako to akoze chce kollar dokazat.. normalne by som mu povedala, ze no dobre, pod dotoho! konaj, ukaz,ako sa to da.. (samozrejme by som ho stopla, keby chcel nejak vyrazne siahat na rozpocet, atd)
@horror veď to že zadĺženosť rodín je vysoká. Proste finančná gramotnosť tohto národa je úbohá.
Si tu niekedy čítam tie diskusie: niektoré ženy tu čakajú na rodicak ako na spasenie, nemajú žiadnu finančnú rezervu, keby sa niečo udialo nemajú ani cent
Si myslím že už na ZŠ by mal byt v nejakej 7-8 triede predmet finančná gramotnosť, aby decka mali reálnu predstavu ako to všetko funguje
luzzia & pribiniak obe mate moje like
@luzzia 100% suhlas! Sulik sa vyzna a Matovicovi poradi. Ten sa hadam necha poucit a Kollara bude treba krotit. To je cele. Ale potesila by som sa keby bola snimi aj Koskova strana, i ked budu mat najmensie slovo ale si OK.
@pribiniak suhlasim toto by sa malo zaviest ako povinny predmet! Treba ist s dobou.
@tanapeta ved to, pri kollarovi by som bola radsej ak by zostal nizssie resp. nemal ist do politiky vibec lebo je to len pokracovatel frakcie Meciar -> Fico -> Kollar tak isto ako aj LSNS je pokracovanie Slotu. Vzdy musi byt namiesto tych absurdakov ich mladsia verzia. Toto by uz malo skoncit a takito by nemali existovat.
a keby aj zrusili minimalnu mzdy tak by to reguloval trh prace! Tym chcem spomenut co tu niekto pisal ze "tak potom budu platit 1€ na hodinu ak nebude udane minimum?" nie nebude lebo nikto tam nepojde robit! Vela statov nema minimalku a nikto tam nezaraba 1€/h.
Za dalsie, minimalku zaraba menej ako stvrtina slovenska takze vacsina si ani neuvedomuje ze nejaka minimalna mzda existuje...

@zuzpap pomyselne s prázdnou, tým chcem povedať že neni z čoho míňať ak nechceme ísť do dlhov.