Parlamentné voľby 2020.
Nájdu sa tu aj faninky politily? Čo hovoríte nanovú vládu? Najroddinnejšie založený je pán Kollár. Celkom dobre rozpráva. Pán Matovič hovoril všeobecne že chce zachovať sociálne veci. Ale pán Sulík sa snaží byť realista a je dosť proti. Keď tu máme štátny deficit a prázdnu kasu tak sa toho veľa narobiť nedá.
Mladé ženy si nezakladajú rodiny ale idú pracovať do zahraničia lebo podmienky na slovensku sú také že sa mladý človek musí zadlžiť na celý život kvôli bývaniu čo vôbec ani nerobí chuť zakladať si rodinu.
Myslíte že sa to zlepší a je šanca aby sa to zmenilo? Alebo naďalej bude slovensko prívetivým iba pre solventných?
@panelacikova išli hore neskutočne poplatky za uloženie na skládku zmiešaného odpadu teda klasických kontajnerov a preto niekoľkonásobne vyššie platby. Tie poplatky sú aj od miery triedenia odpadu preto obce by chceli aby ľudia separovali odpad lebo viac vytriedeneho rovná sa menší poplatok.
Vysvetlim uplne jednoducho aby pochopil kazdy: Vo firme modry ponik pracuju ludia za 500€ netto (co je mimochodom viac ako terajsia minimalna mzda), Sulik by vyhral vyhral volby, a mal by volnu ruku na realizovanie svojich planov. Zamestnavatelom zrusi odvodove zatazenie a da im volnu ruku v mzdach (zrusi minimalnu mzdu). Firma modry ponik ak si chce udrzat zamestnancov, tak na tych 500€ im nesiahne lebo vie ze by ludia poodchadzali inde kde im daju viac. Novym zamestnancom by musela tiez ponuknut 500€ lebo konkurencna firma zelena zirafa im ponuka 480€. Aby nesli tam. Bude to regulovat trh. Ja Sulikovi verim, tak dufam ze nesklame.
@marsmykkok problem je ze ja sa snazim triedit ako sa len da (mame vsetky druhy kontaknerov v dedine) a na to pride sused a vyhadze bordel vsade a absolutne kasle na to.
Nikdy nedosiahneme aby triedil kazdy a v mestach si to uz neviem vobec predstavit pri 10 poschodovom panelaku budu podctivo triedit polovica a druha sa na to vykasle, ale smetove poplatky vyrubu kazdemu!
@horror ved jasné ja som reagovala na otázku čo s tým má triedenie odpadu? A že sa veľmi vysoké poplatky za odpad nemôžu obedy zdarma ani poukazy alebo niečo iné, ale že sa extrémne zvýšili poplatky za uskladnenie komunálneho odpadu
@marsmykkok ja ta chapem od zaciatku, len som chcela vysvetlit ako to je s odpadom ked uz to tolko omielaju.
@pribinak no a na ministerstve soc.veci a rodiny by velmi rychlo asi aj prisiel nato, ze nieje moc z coho rozdavat a ze to cele nie je az take jednoduche.. kdezto na obrane, no kto ti bude pindat, lietadielka? 😀 akoze nechcem podcenovat, ale obrana je take ministerstvo, s ktorym vacsina z nas beznych ludi dokopy nic nema.. pokial sa nieco nedeje (vojna) - co teda nejak velmi zrejme a aj snad nehrozi.. ak by sa aj udialo, moc doveru v tento stat a jeho obranu nemam.. to by som si skor doma na kolene zacala lietadielka z papieru robit, ako sa na haneto spoliehat 😀 ale teda prachy tam idu riadne..
no ale teraz vazne.. 🙂 ja byvam v takom niekolkorocnom novopostavenom projekte, kde je nieco cez 700 bytov.. teraz naozaj nech sa nitko tu na mna neurazi, ale verim tomu, ze velka cast slovenska, ktora zije v mensich mestach alebo na dedinach,s i bevie realne predstavit, co je to 700 bytov, kolko je to ludi, priestoru, kolko aut ti ludia maju atd.. a ze co to je takyto bytovy komplex vlastne vystavat.. ved to nie je sranda, to nie je len tak.. a to som si predstavila, ze takychto by rocne chcel vystavit 35-36.. 35-36x to, kde byvam.. 😲
@gardenia1 nie, ja niesom fanda ani jedneho z lidrov tych styroch stran a kisku uz vobec nie, mne proste on nie je sympaticky cely aj s jeho stranou a ako ju zalozil. ked sa dusoval, ze on uz nepojde do politiky a este ten suchy seliga co sa tam nanominoval. ale to je skor taka moja osobna nesympatia plus potom nejake dalsie veci.. ale je kus lepsi ako kollar.. ale ja teda akoze by som mala otazky na kazdeho z nich, na ktore ja som nevedela najst racionalne odpovede a nevedela by som ani jedneho z nich na 100 % obhajit pred niekym, ze tento je ten spravny, bez viny a stojim za nim..
Tak tak, a potom dame peniaze skytollu bez ciest... Slovenska specialita. Ku Kiskovi a jeho minulosti. On vlastnil kedysi Triangel Leasing (nieco ako prvy e-shop na slovensku) ked este neboli tak velmi pocitace, fungovalo to tak ze namiesto webstranky ste si pozerali katalog a z neho objednavali a doslo to kurierom ako teraz cez eshop. Potom vzniklo Quatro a to boli Kiskove firmy. Bol podnikatelom. No a? Obvinuju ho ze je uzernik a take. Tak to vie kazdy ze pozicat si z nebankovky = vysoke uroky a ked neplatite tak exekutor. Ale za to Kiska nemoze. Kazda splatkova spolocnost bude uzernicka ak nezaplatite si dlhy.
@emogeon a ako fakt si myslíš že je normálne pre matky čo opatruju ztp dieta dat im min životne minumum cc 150 € a dat celej rodine odvodové kolečko, nie oni nedostanu viac ani nahodou ,lebo tam je proste vypadok prijmu a to z toho dôvodu že nie su stacionare, školy , odlačovacie služby, ustavy atd ,no proste nie su, nehovoriac že aj ked dostanu čo dostanu a začal by sa vylučne starat štat tak to jedno miesto vyjde na 1300€ mesačne
no nech to prepočitavali ako prepočitavali len také dieta do lesa zaniest alebo pred dvere a nech sa staraju
@panelacikova kto má na velky rodinny dom ten má aj na dane
skus si napr dohladat prečo v bratislave sa zdvihli dane, prečo to primator tak rozhodol, všetci nadavaju na jeho parkovaciu politiku ja by som bola nadšená keby to prišlo aj k nam
skus si nást info napr o dedine Košeca kde sa fakt triedi odpad , to si l en ty myslíš že sa u nás na sk niečo triedi
Slovensko v roku 2016 recyklovalo 23 percent komunálneho odpadu. V roku 2015 to bolo len necelých 15 percent
Slovensko v roku 2016 podľa Eurostatu vytvorilo 1,890 milióna ton komunálneho odpadu. To je o 106 tisíc ton viac ako v roku 2015.
V prepočte na osobu to vychádza 348 kg, čo je jedna z najnižších úrovní v Únii.
V roku 2030 by podľa návrhu Európskej komisie mali európske krajiny recyklovať najmenej 60 percent komunálneho odpadu, z ktorého by mali vyťažiť maximum použiteľných surovín v prospech ekonomiky.
@pribinak tiež si to myslím , lebo doma sa to nemaju ako naučit, fin, gramotnost, totálne 0 bodov, toto je neudržatelné, potom maju pocit že všetko musia dostat a mat a zbytočne tu potom kotleba má hlasy, lebo ich presvedčí to sa dáva romom preto ty nemáš
ale nepovie že tam kde su nejaké projekty tak to taha eU
@horror dobre tak mi potom vysvetli prečo cez agenturu sa tu tahaju robotnici zvonka, prečo ked ludi máme dost im nedaju v daných tovarniach viac €,
mim.mzdu nemá vela ludi preto , lebo ak maju nejaku hmot,zodpovednost atd musia podla tabuliek mat vyššiu ako min mzda, však viem ako má platy moje okolie tesne nad tou hranicou doslova pár €
@sara07 hlavne fin.gramotnost deti nenaučia rodičia, ktorí máju sami dlhy, napoziciavane peniaze, žijú tak, že nedokážu odložiť ani cent, sú poberaci dávok, .....
ale bolo by to užitočné pre všetky deti, naučili by sa aj to ako funguje kasa. Deviataci už vnímajú že existuje rozpočet a dane či poplatky. Že keď nemáme nie je z čoho rozdávať a keď do pozíciám tak musím vrátiť + pridať úrok
Ja sa chytám niekedy za hlavu. Keď tu čítam tie diskusie. Ľudia fakt nemajú paru ako to funguje, čo všetko ekonomika štátu obnáša. Nie že nevedia, nemajú paru a potom sa do parlamentu dostane populista, pekne oblečená mafianska bábika, ale reálne odborníci čo chcú niečo robiť zostanú pred dverami a to len preto že nemajú sladké rečičky.
@c_est_la_vie nebudem sa hadat ale poviem iba tak vseobecne boze ved nemozte stale len ze nic sa neda atd...s tymto suhlasim , pozrite sa do francuzska, kanady toto su socialne staty..ja neivem vy ste co feudalky alebo co??ved nemozte ludi len stale pod "zamkom " drzat...mne sa napríklad vies co nepaci??ked chceme podporovat rodiny atd vycovu atd..preco mamicky ktore pracuju do troch rokov dostavaju este aj plat aj rodicovsky???neni to na hlavu???matka ma byt doma s dietatom..myslite si co chceete ..mozno som konzerva ale ved je to dobre pre vyvoj dietata a vseobecne preboha v ed ja neivem vy ste niekotre odkal dosli/nemylsim priamo teba/ ved neda sa len robit a niektore by ste najradsej uz dvojtyzdnove babo tusim dali do skolky- kde su materinske city???kde je sudrznost rodiny, taky pokoj atd...toto sa totoalne vytraca potoms a necudujme ze deti su adhd a podobne chujoviny...deti nemaju normalne detstvo je to chore cela tato doba
@pribinak niektore ste horsie ako sulik nemozte na vsetko kukat cez peniaze preboha!!!! ludom sa musi aj nieco dat , nie len platit a platit , s tmyto suhlasim s dankom a co ???clea europa je zadlzena!!! ale to NEZNAMENA ze ludia sa tam maju preto horsie!!!!!!! toto vsetko je ozaj len excel su to vsetko v podstate imaginarne peniaze vsetko nieco nechytatelne nieco co len sa vypocita...cela makroekonomika atd...tito keby najdu plusovy rozpocet tak aj tak povedia ze tam nic neni a musia sa urobit opatrenia-btw nezijeme si zle !!ja nie som z chudobných pomerov ani nic podobne ale som citiaca a neni som kokos ja uz enivem ani ako to mam povedat na svete musi byt nejaka solidarnost!!! a nemoze byt jeden miliardar a druhy zit pod mostom toot je velmi zle a takto to dalej nepojde bude vznikat ovela viac konfliktov, okrem otho svet ej cely hore nohami uz len co sa tyka gender, prace ako tak vseobecne, vychove deti atd...ludstvo musi padnut na hubu lebo je cele pomylene a uz nevie co by od dobroty robilo a vymyslalo
Ja im neverím. Neverím Kiskovi, podľa mňa je klamár, úžerník. Mal pekne po prezidentovaní brať dosluhový dôchodok ! Raz tvrdí, že nebude zakladať stranu, o pár mesiacov zase úplne opačne. Nestojí si za slovom. Sulíka nevnímam ako ekonóma, nehovorím, že nie je inteligentný, no jeho konanie a terajší prezentovaný program je proti obyčajným ľuďom. Matovič je strážny pes. Šteká. Ten by ma presvedčil o význame svojho štekania len vtedy ak dokáže poslancov zbaviť imunity. No čosi mi hovorí, že ani ON to neurobí. A ostatní? Škoda slov.
@angelinja ja solidárna som. Súhlasím s tým že sa dvihol rodicak na 270 a vyššie, ALE oceňujem to, že sa odstupňovala pre tie ktoré pracovali a pre tie ktoré nepracovali
A súhlasím napr aj s tým, že sa skrátila lehota pri neplnení si vyživovacej povinnosti z 3 mesiacov na 2. Lebo tie peniaze sú určené pre deti ich výživu a na ich potreby
Ani u nás sa nemáme až tak zle, pozri sa ako ľudia nakupujú, na aké drahé dovolenky chodia, rodiny majú bežne 2 autá, nie je to nič výnimočne, ľudia si doprajú aj nadštandardne, ALE všetko je o hospodárení
Niekto hospodári a dopraje si, prečo nie?
Niekto nehospodári, len by chcel hento aj tamto aj to aj ono, ale neurobí preto nič. A na takých doplácame všetci. Naozaj všetci. Aj takí ktorí by sami potrebovali a nemajú. Ľudia čo odrobili cely život, stavali tuto republiky a nemajú ani 450e na dôchodok? Nemôžu si kúpiť kvalitne lieky? Nie je im dostupná potrebná lekárska starostlivosť?
Alebo takí - teraz to vidíme, robili, riadne platili dane odvody a nie je dostupná lekárska starostlivosť pre ich deti? No ale prečo? Lebo sa hospodári tak ako sa žiaľ u nás hospodári? Predražené tendre, drahé nákupy, rodinkárstvo, ....
Ja som napr aj za to, že mami ktoré sú na rodicaku aby mohli brat aj rodicak a aj výplatu. Však dieťa má napr v MS na doobedie a ona má v práci part tíme. Alebo jej ho postráži 2x týždenne babka a o a môže ísť pracovať na tie 2 dni. Prečo nie?
Ale prečo podporovať ľudí, ktorí sú dlhodobo nezamestnaní a v týchto číslach sme fakt vysoko. Prečo im stále dávať nejaké úľavy? Kto na to dopláca? Ich deti
Sa pozri na výsledky monitorov deti z tých najchudobnejších regiónov, úplný prepad. Nedosahovali ani priemer. Paradoxne v týchto regiónoch sa darí ficovi a kotlebovi. Aká je tam budúcnosť tých deti? No mne je ich ľúto
@angelinja v prvom rade si ozrejmi pojem feudalizmus. V druhom rade, vo Fr. je materska 16 tyzdnov, v Kanade od 17 podla odrobenych rokov ( uz vidim tu vlnu nadsenia, ked u nas sa stazuju baby co nevydrzali robit 9 mesiacov). Rodicak mas vsade max do 3 rokov, ale v tychto krajinach si vzhladom na naklady skoro nikto nedovoli byt doma.
Po dalsie, odporucam neargumentovat zvelicovanim. Ja nikde nehovorim ze mama ma ist po 2 tyzdnoch do prace. Ked jej to financie dovolia, nech kludne pocka az do maturity, ale nech nevymysla ako ogabat stat na prispevkoch a predlzenom rodicaku. Lebo tymto matkam sa inak na ich lenivost skladame vsetky.
Ked jej financie po materskej nestacia, nuz hold musi ist do prace. Naozaj si myslim ze rodicak je prispevok a ked si hold nemozem dovolit z neho vyzit, tak konam a nestazujem sa.
To nie je nespravodlivost, to praveze je spravodlive. A predstav si, ze tie maminky pracujuce do troch rokov su mensou zatazou pre stat, lebo zo superhrubej mzdy si ten rodicak na daniach a odvodoch vyplatia same.
@pribinak vies ono to je vsetko neda sa to ze je to len cierne alebo len biele...vies takto teraz sa vsetko vyhovara ze sa "presustrovali" peniaze lebo nam vkladali do hlavy ze sa kradne kradne okej suhlasim...ale kde mas napisane ze keby sa teda akoze nekradne ze to ide na to na co my chceme?kde je ta istota ze by to tam dali??toto ma trochu zaraza..za druhe musíme byt k sebe uprimni..my na ich mieste?ako by si ssa zachovala??ono sa da inak odolavat ale nie dlho..vies zober si taku vec ze si riaditel podniku a zavolat i kamarat ci nemas miesto pre jej vnuka..no co nato povies???ja dam zato ruku ze 90 % lludi by to hned zacalo riesit s tym ze mu to miesto najde../ano to som odbocila/ je to ludske je to prirodzene lebo to beres ako pomoc kamaratovi atd.....teraz si zober to ze si premier alebo ja neivem poslanec..vies kolko ludi je okkolo teba??myslis ze sa da dlho odolavat aby si "nespadla"?
@c_est_la_vie boze tu sa to zase ukazalo co si napisala tie maminky co pracuju do troch rokov su mensia zataz pre stat..no comment precitaj si o com som pisala...JA NEPOZERAM NA VSETKO CEZ PENIAZE!!!!!! to je uz na citeni matky ci dokaze dat rocne decko do skolky a ist zarabat alebo radsej pocka do troch rokov a dieta bude mat pocit istoty z matky/ja nie som bio matka ani nic podobne/ ale niekedy nevychadzam z udivu co dokazu akoze mamicky "vypotit" a uz vbobec si neviem predstavit ako dokazu povedat ze miluju svoje dieta ked ho po roku supnu do skolok/ ja pocyhbujem ze tie co ich supnu do skolok su tak strasne odkazane na to/ ale nechcem sa tu vôbec hadat
@c_est_la_vie ale mala by si vstupit do sulikovej strany...rozumeli by ste si...mozno by si mu aj excely vyplnila skorej jak on...ale uz tu koncim toto nema vyznam...evidentne mas to v hlave totalne opacne ako ja a to sa tu mozme donemoty hadat o tom
No zabery zo vcera. Sulik a Kollar sa hasteria. Boris sa snazi aspon naplnit sluby. Richard to tvrdo ekonomicky odmieta. Igor hra formu a snazi sa byt dolezity pan premier. Ale za nim stoji Kiska (!!!) a cosi mu podsuva..
Roztrzky 3 dni po volbach. Socialne oblasti v uzadi. Styria podnikatelia a ich strany vo vlade.
Pre obyvajnych ludi pracujucich napriklad za pasom nic moc perspektiva

@emogeon no ja si kollara osobne neviem predstavit ako ministra cohokolvek.. uprimne sa obavam o kazde ministerstvo, ktore pojde do ich ruk prave kvoli populizmu.. trosicku mi este dava nadej, ze snad ministerstva, ktore dostanu, dostanu nejaki odbornici z jeho strany, ktori nebudu az tak vymleti, ale aj tak, on je "velky sefko" v strane anyway..