Parný čistič okien
Ahojte 🙂, používate parný čistič okien? Ako ste s ním spokojné a akú značku resp. typ preferujete? Ďakujem 🙂
@ivanat ach bože baby, aká som rada, že sú ešte ženy, ktoré umývajú okná, ja som si myslela, čo vidím aj na našej ulici, že len ja a moja mama sme ešte takto " blbé" , prepáčte za výraz, naozaj ma to teší 🙂 ....tiež som nad parným čističom uvažovala, tak som najprv skúsila u mojej kamošky, no nepáčilo sa mi to, naozaj tie okraje okna treba ešte dočisťovať...ja používam vodu s len trochou Cleanu a klasickú gumovú stierku, potom nemusím ani leštiť.
@ivanat záleží, koľko dávaš do vedra s vodou čistidla? Stačí naozaj len pár kvapiek, nemalo by to peniť, a stierku po každom zotrení pásu okna, utrieť do handry, aby sa práve tie šmuhy nerobili. Ja používam modrý Clean, ten je fakt dobrý. Tiež mám dom a kopec okien, ale toto sa mi osvedčilo....nechcem Ťa jasné že presviedčať, len prikladám svoju skúsenosť.
Ja som stara skola. Verte mi moja mama je blazon do upratovania a najviac sa mi osvedcili noviny mame aj parny aj stoerku ale okno vzdy dolestim clinom a novinami. Samozrejme najprv umyjem vodou a saponatom kedze ten smog je desny utroem stierko nech mam malo smuch ale dolestim to fakt tymi novinami
@libawet ja byvam v dome okien tu je habadej. Ale suhlasim nejde o zivot nikto nekontroluje ci tam mate smuhu dve ci nie. Len si myslim ze tym parnym nedosiahnete taky vysledok ako ked to vypiplete. V kazdom pripade parny stroj je paradna vec a vyuzitie ma siroke nie len okna. Cize uz len ho vychytat v nejakej tej akcoske a dom/byt bude ako novy
@zveva a teda kärcher je Ok? Bývam v dome a veľa okien. Rada by som si to uľahčila.
@ivanat Ahoj, ja nedám dopustiť na parný čistič, je to riadna pomoc na okná, ale vlastne aj na celý dom. Ja som si po dlhom zvažovaní vybrala Karcher SC 2 EasyFix. Kupovala som ho tu https://www.planeo.sk/parne-cistice-podla-znacky a mali na ne vtedy dobrú akciu a celkovo tam majú dosť dobrý výber. Čo sa týka spokojnosti, okná sú s ním hotové raz dva, žiadne šmuhy a hlavne to robím bez akejkoľvek chémie, len čistou parou. Hlavica je super aj na podlahy a obkladačky v kúpeľni. Ak by som mala povedať, čo mi trochu vadí, tak asi len to, že nemá odnímateľnú nádržku na vodu. Takže keď sa mi minie voda uprostred upratovania, musím ho vypnúť, počkať, kým klesne tlak, a až potom doplniť. Vyššie modely to už majú vyriešené lepšie, ale na bežný byt mi to úplne stačí a nemenila by som ho za nič. Ak ale máte niekto s takým ako mám ja skúsenosť, zaujímalo by ma, ako dlho vám vydržal 🙂 Vďaka za odpovede

mám ten z lidla, myslím že vileda.... a som veľmi spokojná... akurát musím dočisťovať okraje... ale to je pochopiteľné, nedá sa ísť s ním úplne do kraja skla.. ale máme ešte staré okná, neviem či by to na nových tiež robilo...