icon

Partner je cholerik

lillystranska
8. jún 2018

Ahojte po dlhej dobe som Vas prisla poziadat o radu. Som s priatelom rok aj cosi. Zacali sme riesit byvanie kupil byt kde by sme mali spolocne byvat. Problem je vsak v tom ze on je cisty cholerik. Momentalne zostal na 3 mesiace doma aby dorobil veci v byte s tym ze chce do roboty nastupit k 1.7 ale zatial ani jedna neni to co robil pred tym. Mava stavy kedy jednoducho strati chut nieco riesit je nervozny, podrazdeny neda sa s nim normalne komunikovat. Povie mi veci ktore ho potom mrzia a omluva sa mi za to. Nezvlada stresove situacie ani take zmeny v zivote. Aj dnes je bez nalady je ku mne chladny odmerany a navrhol mi ci nezostaneme kamaratmi. Som z toho taka nestastna a uz aj unavena lebo uz ma to vazne nebavia tieto jeho stavy. Chcela by som aby bol taky ako pred tym. Nezny milh ked sa ku mne choval tak pekne. Neni to taky normalny vztah. Nechodime na vylety ani do kina lebo neni na to cas stoji to peniaze, nechce sa drzat za ruku. V sexe sme do vcera problem nemali bola tam vasen a chtic a teraz nic pocas sexu sa zobral odisiel do kupelky a vratil sa s tym ze nema chut. Mrzelo ma to a uz neviem co robit. Velmi ho lubim a zalezi mi na nom a predstava ze by sme boli kamarati je dobra lebo viem ze medzi nami kamaractvo nikdy nebolo bolo to nieco medzi vztahom a priatelstvom ale v hlbsom zmysle. No predstava ze si najde inu zenu ma ubyja. Poradte mi co robit?

pribinak
8. jún 2018

Bud rada, ze ti otvorené navrhol, aby ste zostali kamaráti.
Pobal sa a chod prec

katka1981
8. jún 2018

Tak sa rozid, co cakas aku odpoved? Pridu deti, budete nevyspani, podrazdeni, peklo na zemi.

beky1813
8. jún 2018

Urob si s nim par deti, urcite sa zmeni.
To bola ironia, naco ti je taky vztah?

daakotaa
8. jún 2018

@lillystranska takto..ak zostanes s nim a pridu deti zblaznis sa, ved uz teraz ti vadi jeho povaha a bude to len horsie ( nezmeni sa). Ak sa rozidete bude ta to sice boliet ale mozno stretnes niekoho normalnejsieho.

mamina_25
8. jún 2018

takyto clovek so ziadnou nebude dlho,bud ho dotycna omrzi alebo tie zeny sa zbalia a odidu...s takymto clovekom sa tazko vychadza,najlepsie urobis,ked odides a najdes si na zivot lepsieho spolocnika...

komplikovana
8. jún 2018

Naco ostavat s niekym, kto sa chova takto? Ak ti to nevyhovuje tak sa rozid. A nie, chlap sa nezvykne zmenit. Ani svadbou, ani detmi.

eva8
8. jún 2018

nemá len depresiu, že sa mu nič nedarí?, Dorobil ten byt, na ktorý si vzal 3 mesiace voľno?

breastfeeding
Autor odpoveď zmazal
lillystranska
autor
8. jún 2018

Ja deti mat nemozem. Mrzi ma to lebo skusali sme sa rozist a neslo to nicilo nas to oboch ale toto nici hlavne mna tie jeho stavy pripadam si ze len ja musim chapat ja ja ja a on nic.

lillystranska
autor
8. jún 2018

@beky1813 nehnevaj sa ale takuto odpoved si si mohla odpustit. Ja deti nemozem mat

janinah
8. jún 2018

Nezvláda zodpovednosť a stavy,kedy treba niečo vážnejšie riešiť,to neznamená,že ťa nemá rád.Možno mu len došlo,že byt spoločný je už teda riadny záväzok + info ,že nebude mať s tebou deti mu prestáva vyhovovať...btw si si 100% istá s tými deťmi? /neodpovedaj,ale pokiaľ máš maternicu a vaječnky,tak šanca je.../
mne ak by chlap povedal,že chce byť kamarát,tak sa rozlúčim a odchádzam,so smútkom,ale natískať sa nebudem,nikdy...

barboritta
8. jún 2018

Samozrejme ze sa zmeni,no k horsiemu...vekom

svetlana35
8. jún 2018

@lillystranska mala som znameho ktory mal podobne priznaky a nakoniec z toho bola emocna hranicna porucha osobnosti. Zalezi ci je taky sebec alebo za tie stavy nemoze a reakcie su nepredvidane vtedy by som pouvazovala nad touto diagnozou, len bez psychologickeho vysetrenia sa to neda presne urcit

zenaajmama
8. jún 2018

3 mesiace voľna na prerobenie bytu?? Aby niekto sam prerabal byt a kvôli tomu nechodil do roboty 3 mesiace? Určite o ňom vieš všetko?

ajuga
8. jún 2018

@lillystranska ahoj,z vlastnej skusenosti ti hovorim,ze sa zbal a odid...ano,je to tazke,ale zvladbes to. Nenechaj sa psychicky zdeptat takym clovekom. Neurob rovnaku chybu ako ja. Tiez som vo vztahu,kde sa vsetko prisposobuje naladam pana manzela,nema v sebe zoadne prejavy lasky,ani kino,vecera,drzanie za ruky,pusa. Akurat sex klape. Na rozdiel od teba mam dietatko. Takmer cele manzelstvo som prerevala,pretoze aom bola sklamana z jeho spravania. Akokolvek som sa snazila,nic panovi nevyhovovalo. Nemam vsak odvahu sa rozist,pretoze mame dietatko a sme manzelia. Ty s nim len byvas. Utekaj a menechaj zo seba toto robit. Pozri,si tak zufala,ze si potrebovala napisat na toto forum a chces pocut rady druhych zien. Toto sa v zdravom vztahu nerobi,pretoze zwny v zdravom vztahu su stastne,spokojne. Drzim palce.

beky1813
8. jún 2018

@lillystranska nemozes alebo nechces? Lebo vsade tvrdis, ze deti nechces

maminuska
8. jún 2018

@lillystranska deti mat môžeš , už sa to tu preberalo. Len máš 25 percentnú šancu , že by mohlo zdediť po tebe ochorenie.

1andrea111
8. jún 2018

@lillystranska tiež si myslím, že je to nejaká psychická porucha - porucha osobnosti. Tam je náročný život s takým človekom

lilyianka
8. jún 2018

@lillystranska ja som si myslela, že vy ste manželia...no ale takto...mne stačila veta, kt.hovori za všetko a to, že chce, aby ste ostali kamaráti...tym dal najavo, že ťa nelubi...
Inak 3m prerábať byt? A čo tam preboha toľko robí? A aby nechodil preto do práce? A to je aká zodpovednosť? Podľa tohto by som vedela, že sa na partnera spoľahnúť nemôžem.. .
A najväčší gól bol, že počas sexu odišiel do kúpeľne? Tak to pardon, ale riadne by ma to ponizilo a nastvalo!

radusiq
8. jún 2018

Kazdy (dobre, vacsina) vztahov zacina stavom zamilovanosti, kedy je vsetko dokonale, problemy su ale dotycni ich prehliadaju, povestne ruzove okuliare. Po nejakej dobe zamilovsnost opadne a vtedy sa ukaze ci ostane laska alebo si dotycni uvedomia ze im toho na tom druhom toho vadi viac, nevyhovuje im to a nasleduje rozchod. Myslim ze ste sa dostali do tohto stadia. Bud rada ze teraz, kym vas pri sebe nedrzia ine zavazky. Ked sa chce rozist, rozidte sa, ine ti neostava. Ak mate byt spolu, tak to pride...

taga
8. jún 2018

Ked ti chlap povie, ze chce zostat kamarat, v podstate sa s tebou uz rozchadza. Tam uz nie je velmi co zachranovat, ked on uz v tom vztahu nechce byt. Mne to skor vyznieva, ze ta uz nelubi a jeho nervozita a vsetky tie stavy voci tebe mozu pochadzat prave z toho, ze nevie, ako vas vztah skoncit. Toto asi nebol ten pravy, ale niekde tam vonku urcite je 😉

deti95060810
8. jún 2018

môj ex mm bol podobná povaha...Pre mňa to bolo peklo na zemi, s týmto človekom žiť... Máme aj dieťa, ale aj tak som radšej volila odchod od človeka ktorý sa nevie ovládať... radšej sa vráť z kratšej cesty...

hettinka
8. jún 2018

@lillystranska zhrniem to - zvykáte si na seba, chlap je aktuálne bez roboty, zavretý doma pri prerábke a má nervy ... ja by som nad vzťahom ešte nelámala palicu. Na začiatku je to náročné, my sme úspolu bolo 5,5 roka, ked sme sa (po svadbe) spolu nasťahovali do domu a prvé mesiace to bolo o objavovaní skrytých charakterových čŕt partnera a zvykaní si na to, hľadaní si istých rituálov.

Inak, chlap bez roboty je hotová pohroma, moj bol nezamestnaný raz pár mesiacov a bol ako lev v klietke, hotová katastrofa ...

lillystranska
autor
8. jún 2018

On odisiel s firmu ktora menila majitela a povedal si ze za ten cas sa sustredi na hladanie bytu. Nemali sme moc stastie najst sa nam to konecne podarilo. Je to o nervy lebo sme museli cakat kim ho vypracu a teraz tam znasame veci vsetko davame dokopy neni to lahke pretoze on byva skoro 40 kilometrov kde je byt a nie vzdy sa da tam ist lebo musi porobit aj doma. Teraz sme sa rozpravali a povedal mi ze chce somnou zostat lebo som s nim bola pri vsetkom pomohla som mu a ospravedlnoval sa mi za to ze je taky ale ze len co sa nastahujeme bude to dobre. Viem ze neklame lebo som to zazila lenze neviem dokedy kedze robotu hlada a chce robit v tom co robil lenze momentalne nikde nehladaju ale je zas dost rozumny aby vedel ze zo vzduchu sa zit neda.
Deti sme nechceli ale nakoniec sme sa zhodli ze ak sa stane branit sa tomu nebudeme lenze mne gynekologicka povedala ze som neplodna. Neviem moc tomu neverim ale je pravda ze mavame nechraneny styk a nikdy sa nic nestalo.

katka17787
8. jún 2018

@lillystranska prepáč, ale načo sa pýtaš na názor ostatných báb keď nakoniec si jeho správanie ešte obhajuješ? Ja tú ženskú naivitu občas fakt nechápem. Ak by sa ku mne manžel takto správal, tak už by sme spolu neboli...

eva8
8. jún 2018

@lillystranska
mne tiež povedali, že som sterilná. A vyšlo to 🙂 Dajte do poriadku byt, nájde si prácu a potom uvidíte čo ďalej. Teraz máte dosť stresujúce obdobie.

evak12
8. jún 2018

presne ako pise eva8,mate stresujuce obdobie,ty ho milujes,verim,ze aj on teba,nevzdavaj sa tak lahko,daj mu sancu,teraz ta najviac potrebuje,aj ked to tak mozno nevyzera,drzim palce

chiara8
9. jún 2018

@pribinak vystihla si najlepsie ako sa dalo.👍

libawet
14. jún 2018

@lillystranska len či si nenájde iného ?