Pás na správne držanie tela

bonnieca
12. nov 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, oplatí sa toto kúpiť? dosť sa hrbím a na cvičenie nemám čas, tak som rozmýšlala nad týmto pásom.Len sa bojím, že s tým mi svalstvo ochabne ešte viac, ke´dže bude mať podporu a keď ten pás dám dole budem sa hrbiť ešte viac.. Máte niekto skúsenosti?:
http://www.tocoide.sk/www-tocoide-sk/eshop/0/3/...

bonnieca
autor
12. nov 2014

🙂 nic?

bronia13
12. nov 2014

tiez by som chcela vediet bo tiez rozmyslam nad tym, chdim na terapie a tam mi povedali ze to nepomaha tak neviem...

nutrimas
12. nov 2014

Vase obavy su namieste...je nemozne, aby Vam podporny pas nahradil svalstvo, ktr. ma primarnu funkciu, zabezpecit kostre dostatocnu oporu, aby nedoslo k poskodeniu jednotlivych jej casti a okolitych organov, struktur...
To, ze na cvicenie nemate cas, nie je ospravedlnenie...Ak mate skoliozu, pripadne mate zle drzanie tela (pisete, ze sa hrbite), ste na najlepsej ceste, ako si ju vypestovat... O dosledkoch asi nie je potrebne pisat...
Som maser a cvicitel a lektor SM systemu, v praxi sa stretavam s roznymi pripadmi, diagnozami a ludmi, ktori zial doplatili na to, ze roky ignorovali varovne signaly svojho tela...Mnohi z nich su uz po operacii... A pritom stacilo tak malo...10-15 minut cvicenia denne. Rec je o cviceni SM system, ktr. pomaha spevnit svalovy korzet, vdaka comu sa predchadza vzniku degenerativnych zmien na chrbtici a klboch. Cvicenie ma preventivny ucinok a zaroven pomaha v ramci rekonvalescencie po urazoch, po operaciach, aktivnym sportovcom pomaha zvysovat vykony, pomaha pri dg. ako hernia disku, artroza, lordoza, kyfoza, skolioza atd.
Urcite to netreba brat na lahku vahu, funkciu svalov Vam nic nenahradi.
Viac o SM systeme najdete na ofic. stranke autora tejto metody Dr. Smiska: www.smsystem.cz

bonnieca
autor
13. nov 2014

@nutrimas chcem sa ešte spýtať, s tým cvičením môžem začať aj teraz ke´d už sa hrbím? pomôže mi to napraviť sa ?
a kde nájdem také cviky?

masinka
13. nov 2014

@bonnieca ja som take cosi mala ked som bola sa strednej skole - volalo sa to "pajoncek" - nemalo to tie magnety a strasne ma to skriabalo . Hore mi to sice tahalo lecia dozadu, ale o to viac som sa hrbila v spodnej casti chrbta, takze co sa mna tyka, neodporucam ☹

0silvia0
13. nov 2014

@bonnieca prihlás sa do skupiny: https://www.modrykonik.sk/group/6829/detail/
Tiež cvičím sm-systém, treba aby si navštívila skúseného terapeuta, ktorý ťa naučí správne cvičiť a potom stačí cvičiť denne doma, tých pár minút si jednoducho určite nájdeš.
Môžem odporučiť toto cvičenie, je skutočne účinné a držanie tela sa ti napraví.

nutrimas
13. nov 2014

@bonnieca S cvicenim mozete (odporucam) zacat co najskor. Teraz mozno este nemate bolesti, no zanedbanim to moze prist a potom uz by bola cesta spät ovela narocnejsia.
Zo zac. je potrebne cvicit pod dohladom cvicitela, aby Vas naucil spravnu techniku, aj dychania, aj zapojenia svalov. Cvicenie zahrna 12 zakladnych cvikov, pocas1 cvic. lekcie sa naucite cca. 2 cviky, cize 12 cvikov sa da zvladnut za 6 tyzdnov, lekcia 1xtzydenne + kazdy den cvicenie doma.
Jedinou investiciou pre Vas je zakupenie elast.lana a podlozky. Spominane ako aj ostatne cvic. pomocky si mozete zakupit aj u nas na eshope, prip. v PRO shope tu na MK:
https://www.modrykonik.sk/shops/sportove-potreb...
Ponuka lana je u nas jedna z najvyhodnejsich.
V pripade otazok nas nevahajte kontaktovat, radi poradime.

slavicek5
13. nov 2014

Presne ja som mala také problémy.... Čiže jediné čo bolo vraj najlepšie riešenie je, mať dobrú stoličku a sedieť vystretá, ak som sa zhrbila každý mal za úlohu mi to pripomínať respektíve ma štuchnúť do chrbta... fit lopta a na nej sedieť respektíve skackať pred telkou a taktiež som sa dala na cvičenie jogy. 😉

marty85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
priatelko
3. máj 2020

Mozem sa po rokoch k tomuto vratit a opytat sa, ak teda sa niekto skutocne vyzna. Moj problem nie je ani tak o bolesti, alebo svalstve (sice aj posilujem aktivne) ale skor, od malicka mam skratene slachy a odjakziva mam problem narovnat ramena vzad a ked to napnem svalstvom, vypada to neprirodzene, a ludia si myslia, ze sa stavam do boja 🙂... myslite, ze by mi to pomohlo dat ramena vzad bez napinania sa?
Vdaka

monikapalinkas
27. aug 2020

Ahojte, ja som rozmýšľala, že kúpim taký ten pás svojej mame. Má 63 a občas sa veľmi hrbí. Okrem toho má aj nadváhu a astmu a problém so srdcom. Práve preto som dúfala v túto pomoc, aby sa jej netlačilo práve na pľúca a srdce. Myslela som, že by jej to slúžilo, ako podpora. Ju už na cvičenie neprehovorím. Takže vôbec ani nerozmýšľať nad takýmto pásom lebo maximálne zbytočné, či investovať? Ďakujem!