icon

Patrím ešte pod OP?

17. jan 2022

Ahojte, trošku som sa v tých opatreniach stratila. Ak som koronu prekonala v novembri, tak mi to platí už len 90dni?
Alebo ešte 180dni, a pre tých, čo od dnes prekonajú to platí už len 90 dní? Ďakujem za odpovede.

pininka1
17. jan 2022

180 by ti malo platit

alenah31
17. jan 2022

@pininka1 platí to pre všetkých - nielen pre tých, ktorý sú prekonaní od 17.1. Včera na to upozorňovali v TV - všetci už len 90 dní..

autor
17. jan 2022

@alenah31 zaujímavé, nechápem prečo do teraz stačilo 6mesiacov, a zrazu už len 3. Ale tak, človek si už zvykol fungovať bez obchodov a reštik

zdenka11081983
17. jan 2022

Aby si sa čím skor mohla vakcinovat.. Preto.

ufatess
17. jan 2022

Už len tých 90 to je, pre všetkých. Takže len zaočkovať, alebo znova ochorieť 😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
tribratri
17. jan 2022

@viestta to nebude omikronom ale debilitou

didamt
17. jan 2022

@tribratri veru už aj WHO upozorňuje, že je to len politické rozhodnotie kt. nemá so zdravím nič spoločné. Dokonca vyhlásili že omikron je predzvesťou že vírus slabne a zvažuje sa "prepnutie" z pandémie do endémie....už len vydržať

viestta
Odpoveď bola odstránená
tribratri
17. jan 2022

@viestta napoviem, ze to nebude nikto z tejto temy

marty_4
17. jan 2022

@didamt tiez si myslim, ze po omikrone sa uz tak nejak vsetko vrati do normalu. predsa len to nemozu takto drzkat vecne. boli by to likvidacne pre viacere staty

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zuzanaete
17. jan 2022

@marty_4 Ja sa prave obavam, ze sa to bude menit veeeelmi pomaly. Covid pasy rozbehnute, vakciny objednane. Tipujem, ze dlho este pojdu stylom - pre istotu, nech ludia mozu bezpecne dovolenkovat, treba sa chranit, nech to na jesen opat nevypukne …. Proste udrzat strach. Vyskusali si moc a niektorym zachutila. Niektorym sa zapacilo skusat, co ludia znesu a hrat sa s nimi. Lebo niektore pravidla nemali zmysel a logika akosi unikala.

ludmilik13
17. jan 2022

och moc rada by som bola, ak by sa proste tato nocna mora s nazvom korona proste skoncila. uz aj tie opatrenia proste uchadzaju nejak logike a clovek sa boji, co bude dalej a pretrvava to proste uz dlho

kika52621
17. jan 2022

Prečo??? ja ti poviem prečo 90 dní aby donútili opäť ľudí ockovat.... Človek prekonal covid a vraví si super mam 180 dní pokoj.... tak vo vláde si povedali 180 dní je mega veľa co sme švihnutý na hlavu sak my potrebujeme aby sa ľudia očkovaní aby sme s nimi mohli zamatat a mávať ako my chceme.......dajme to na 90 dní a po 90 dňoch sa pôjdu ockovat lebo ako inak ich ešte donútime? ...... a máš tu vysvetlenie.

simsalabim
17. jan 2022

No ja si myslim, ze 90 dni preto, lebo odborne piznatky poukazuju na to, ze imunita tych 6 mesiacov netrva 🤷‍♀️

malvor
17. jan 2022

@simsalabim tak ako odborné poznatky ukazovali na to, že zaočkovaní sa nenakazia, alebo že zaočkovaní nešíria vírus ďalej?...bejvávalo #vakcinajesloboda 🙄

simsalabim
17. jan 2022

@malvor ved to nikdy neplatilo ani pri inych chorobach. Na to je potrebne dosiahnutie kolektivnej imunity - ci uz ockovanim alebo prekonanim. Vzdy to tak bolo.

tribratri
17. jan 2022

@simsalabim pri covide nikdy nebude kolektivna imunita tak jak nebude ani pri chripke, na to ten virus moc mutuje

simsalabim
17. jan 2022

@tribratri zrejme ano - ako aj pri chripke ci nadche. No to sa v zaciatkoch nevedelo.

malvor
17. jan 2022

@simsalabim v akých začiatkoch? vakcína prišla v novembri 2020, sledujem situáciu hlavne v USA, a tam jasne tvrdili, že zaočkovaní sa nenakazia a nebudú šíriť vírus ďalej, potom z toho vzniklo, že chráni pred hospitalizáciou a závažným priebehom, potom prišiel "booster" a teraz prišla 4tá dávka v Izraeli...čo bude ďalej?

tncka
17. jan 2022

No ja ich serem,nakupujem cez net ako vzdy a restauracie nech si skrachuju ked nepustia mimo OP,ja hladna nebudem,ide len o pohodlie ze dobre padlo posediet s rodinou a nemusiet kmitat,ale tak,nech si trhnu nohou. Prekonala som to a tu som. Nemam v umysle sa znova nakazit aby som mala zas 90 dni ale toto su slabe "vyhrazky" aby som sa dala zaockovat🤷‍♀️

simsalabim
17. jan 2022

@malvor pozri, ja to vnimam tak, ze vtedy to bolo zalozene na vedomostiach o vtedajsom variante a zaroven zbozne prianie a casom sa poznatky menili. Zaockovani sa vacsinou nenakazia, ked je dosiahnuta kolektivna imunita - vacsinou. Ked nie je, mame aj tu sporadicky v poslednej dobe osypky. Ono sa s ockovanim da ockavat zrejme to, co pri chripke.

malvor
17. jan 2022

@simsalabim ja ti rozumiem, vychádzaš z toho aké informácie sa k tebe dostali, ja tak isto, preto sa pýtam, pretože to nedáva zmysel...sú krajiny s 90%+ zaočkovanosťou a pri omikrone majú obrovské čísla pozitivity...ak by bola vakcína k dispozícii na začiatku 2020 a zaočkovali by sme 90%+ obyvateľstva malo by to podľa mňa zmysel, no stále tlačíme na očkovanie proti zmutovánému vírusu tou istou očkovacou látkou ako na začiatku, nehovoriac o tom, že je jedno akú vakcínu si dáš, len sa zaočkuj a hotovo, pritom J&J je v USA oficálne vakcína druhej kategórie...tiež nedávna správa od CDC, že bežné rúška nemajú žiadny efekt atď. atď.

simsalabim
17. jan 2022

@malvor ved ja rozumiem tebe 😎

tribratri
17. jan 2022

Tak sa tych 90 dni odklada, bude to zatial stale 180 dni. Teraz sa o tom rozhodlo.

katulienkax
17. jan 2022

Haha dnes prekonanie opäť zvýšili na 180 😀 dokonca obuv a handry bude môcť nakupovať zaklad

matkahelka
17. jan 2022

nic sa nemeni, 180 dni zostava, tetaz to vraveli v spravach na STV

lienka.7
17. jan 2022

No aby si sa dala opäť zaočkovať, vsak to minister jasne povedal v tv