icon

Pauza po strednej škole

2. dec 2021

Čaute,
chcel by som počuť Váš názor na tzv. Gap year. Ide o to, že človek po strednej nejde hneď na VŠ, ale od štúdia si dá ročnú pauzu. Aký máte názor vy? Ma niekto s niečím podobným skúsenost. Prípadne rodičia ako by ste reagovali, ak by vaše dieťa chcelo Gap year. Ja osobne som v maturitnom ročníku a tiež uvažujem o tomto. VŠ si isto chcem spraviť, no momentálne som už dosť unavený a vyčerpaný zo štúdia, práve aj kvôli tomu, že sa stále prechádza na dištančnú formu, navyše mojou achilovou pätou je angličtina, ktorú budem potrebovať prakticky na každej VŠ. Počas tejto pauzy by som sa jej mohol viac venovať a zdokonaliť sa. Ak by som si túto pauzu dal, tak by to vychádzalo, že na VŠ by som šiel ako 21ročný, nie je to už trochu vysoký vek? Čo som sa rozprával s kamarátmi z VŠ tak údajne majú viacerých študentov starších, respektíve nezačali študovať načas. Bežne sa na VŠ nastupuje v 19,20 rokoch prípadne aj 21 keď niekto ide z Bilingválneho

Strana
z2
kvetinka75
3. dec 2021

no urob ako myslíš. Je to tvoj život. ČO bude o rok, nikto nevie. ČLovek má plány ale nikto nevie čo sa stane. niekto sa vráti do školy, niekto študuje externe a niekto sa už nevráti. Ale zase poznám ľudí, ktorí sú ,,vyhorení,, v podstate z ničoho. Táto situácia nie je dobrá pre nikoho. Veľa ľudí má psychické problémy, je vyhorených ale si ewšte primladý aby si bol až tak vyčerpaný. Dcéra má teiž v ročníku starších spolužiakov ale väčšinou takých ktorí menili školy alebo odbory. Nemyslím si, že by sa situácia nejako zlepšila v budúcich rokoch. Ale treba hľadať spôsob ako ,,prežiť,, v dnešných časoch bez ujmy na zdraví

elizabet173
3. dec 2021

@pieksamaki to máš pravdu, najúspešnejší človek z našej rodiny VŠ nemá

marsmykkok
3. dec 2021

Podľa mňa to nie je dobrý nápad. Keď si raz odvyknes sa učiť ťažko sa znova začína. Budeš mať problém pripraviť sa na prijímačky a aj neskôr. Veď zmaturujes v máji, semester začína koncom septembra, 4 mesiace sú dosť času oddýchnuť si od školy.

marca12
3. dec 2021

Na vyske vek nikto neriesi. No skor by som bola skepticka k tomu,ze cakas,ze sa zdokonalis v anglictine. Ked nestudujes,zlenivies. Ale ak to citis,daj si pauzu.

maris5
3. dec 2021

Ja ako rodic by som to akceptovala v pripade, ze bude dieta pracovat. Idealne niekde v zahranici, aby sa zdokonalilo v anglictine.

Strana
z2