Pečiatky na textil - stabilizácia farby

asfodelka
27. júl 2015

Zdravim zienky, potrebujem radu do zivota.
Nechala som sa v obchode zblbnut a kupila som si peciatky na textil, konkretne abecedu. este som s tym pred tym nerobila a nemam skusenosti. farba ma meno Pigment Izink textile. potrebovala som nejako napisat logo na sitych maskotov pre deti. taka som bola z toho nadsena ako pekne to vyzera, ze som opeciatkovala vsetky... a ani po 3dnoch to nechce uschnut. slak ma ide trafit. skusala som susit fenom, zazehlovat a stale to pusta farbu. zufalstvo ma dohnalo zverejnit svoju sprostost na internete a dufam ze sa tu najde niekto mudrejsi kto mi poradi. Radte prosim 🙂 dakujem za kazdy napad.

duun
27. júl 2015

Nemám tie farby. Len pre zaujímavosť som pozrela rôzne francúzske stránky, či je niekde nejaký postup - píšu, že: Naneste valčekom alebo pečiatkou, vysušte horizontálne položené, vyschne za 3-6 hodín. Nedávajte na priame slnko, nesušte na radiátore - urobia sa pásiky, nerovnomerné sfarbenie. Po vyschnutí nastavte žehličku na "vlnu" a prežehlite cez papier na pečenie. Majú odkaz na you tube:

https://www.youtube.com/watch?v=KCIXhJAQ5Yk
asfodelka
autor
28. júl 2015

@duun dakujem, si mila ze si mi hladala. nechala som to susit 3 dni co sme neboli doma, potom som skusala osusit to servitkou a nakoniec zazehlit na 2bodkach cez papier na pecenie(manzel ze nech zehlim bez papiera, ta reku hej a ostane mi to na zehlicke, to si pomozem ;) ) ale nic nepomaha. na prvy dotyk nepusta ale ked po tom prejdem proti vlaknu ostane mi cierna ruka. fakt zufalstvo hotove. keby som sa nebala ze mi to cele zcernie tak to aj namocim do octu alebo do slanej vody... ale to uz fakt neviem co potom s tym.
hej a to video som vyguglila vcera tiez ale ja nemam farbu ako taku ale vankusik na peciatkovanie. este tam stoji napis vhodne pre zaciatocnikov... zblaznim sa z tej farby.