Pedagogická fakulta v Nitre
Moj syn tam ide študovať rada by som sa dozvedela aké to tam je.
Tiež sa nemôžem sťažovať. Samozrejme profesori sú lepší aj horší, ale nič nezvládnuteľné. Problém bol len v tom, že budovy majú po celej Nitre, ale teda záleží na tom, čo bude študovať, podľa toho sa nachodí 🙂
môj syn ide študovať na pedagogickej fakulte 🙂 ale nevie sa rozhodnúť aký odbor, vyberá si medzi samostatnou hudobnou, hudobnou v kombinácii so slovenským jazykom a hudobnou v kombinácii s psychológiou
@6912zuzana, so samostatnou hudobnou a aj v kombinácii so psychológiou bude ťažšie hľadať miesto, mal by vážne pouvažovať nad hudobnou v kombinácii so slov. jazykom.
Ja mu to stále vravím teraz vam napíše syn. No tu je syn, zaujímalo by ma ale ako to je potom s tými možnosťami popri štúdiu, lebo som započul, že pri kombinácii je možností menej, ako akcii a tak. Zaujímalo by ma takťiež aké sú internáty, prijatý som na všetky tri odbory, ktoré mamina spomínala.
Kombináciu treba vyberať podľa toho, čo chce po škole robiť. Ak učiť, tak s tým slov.jazykom radšej. Predmety sme si niekedy vedeli "upratať" aj do troch dní a zvyšok týždňa voľno (brigáda).
No učiť nieje môj primárny cieľ ale skôr taký kompromis medzi tým čo chcem naozaj robiť a tým čo je zatiaľ možné. Naši mi nechcú dovoliť len čisto hudobnú, lebo sa boja,že sa neuplatním.
Ak sa chce človek niekde uplatniť, záleží hlavne na ňom, žiaľ je taká doba, že nakoniec je jedno čo vyštuduje. Potom odporúčam aj psychlógiu, ta sa môže zísť vždy pri kontakte alebo práci s ľuďmi.
No ja by som sa chcel uplatniť ako spevák. Viem asi šialené ale je to môj sen. Pesničky si skladám sám už teraz. Nad tou psychológiou som uvažoval tiež ale tá je vraj strašne ťažká. A robotu nájsť týmto predmetom nieje nič moc.
Hlavne nepozeraj na to, že ak si vyberieš len hudobnú, že možno budeš v škole menej. Tým sa určite neriaď. Ja som napr.mala voliteľný predmet klavír a to mi nakoniec zaberalo najviac času, bo som chodila často cvičiť (ale bavilo ma to 🙂)
Neviem teraz aké sú podmienky a možnosti, ale psychlógiu príp.pedagogiku by som si dala aspoň ako doplnkové voliteľné nepovinné (neviem ako ich teraz volajú) predmety. Nám ich do rozvrhu dali a boli v pohode. Samozrejme ak je to hlavný obor, bude to ťažšie, tak rodičia by si mali zase zvážiť, či náhodou kôli psychológii nebudeš chcieť doštudovať. Je lepšie mať titul z hudobnej ako žiadny ;)
@ella024 dobrý deň už ste mi pýsala ohladom vysokej školy v Nitre syn si už vybral pedagogika slovenčina a hudobna v konbinácií chcem Vás poprosiť ako je to so stravou a koľko asi eur mu dávať mesačne okrem ubytovania. Nemám ani tušenie a je lepšie na učet alebo v hotovosti učet ma založený ďakujem Zuzana
@6912zuzana dobrý večer.
Držím palce.
My sme sa stravovali hlavne v bufete (bol celkom dobre vybavený) niečo narýchlo, bo často sme sa presúvali. A keď bola väčšia pauza, tak sme šli na obed v meste. Min. 5€/deň na stravu. Aj sesternica dostávala mesačne 120€ a stačilo jej to, keď chcela míňať na zábavu, to si financovala potom z penazí z brigád.
Občas treba kúpiť aj nejakú knihu - jeden slovenčinár napísal nejaké príručky a povinne sme si ich museli všetci kúpiť. Inak sme nutné výdavky myslim nemali.
A študentský úcet by mal byť zadarmo, tak určite je lepšie dávať peniaze na účet.
Pekný večer.
@ella024 VELMI PEKNE ĎAKUJEM ZUZANA.

A čo ide študovať? Každá katedra je iná. Mne sa tam páčilo.