icon

Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?

kulumulu123
25. okt 2024

Ma nádhernú hríbovu vôňu ale netusim co by to mohlo byt??

Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?
bibina32
25. okt 2024

@kulumulu123 Toto hríb určite nie je. Možno nejaký druh splávky.

januska12323
25. okt 2024

Prečo to trháš keď nevieš čo to je?

kulumulu123
autor
25. okt 2024

@januska12323 a ty prečo reagujes keď nenapíšeš nič k otázke????

mimuska328
25. okt 2024

@kulumulu123 Google vyhodil toto. Mna napadla ešte hodvabnica ta je jedovatá. Každopádne pokiaľ nepoznám takúto hubu tak nezbieram

januska12323
25. okt 2024

@kulumulu123 nemusíš byť hneď drzá, pýtam sa lebo nechápem takých ľudí, ty ten hríb nevyužiješ a zvieratá už tiež nie. A keď chceš odpoveď k otázke, nie neviem a čo nepoznám netrhám. Mier

ivanaks
25. okt 2024

Nie je to hríb, je to voľajaká huba, ktorá u nás v lese rastie bežne, ale nezbierame ju, lebo ju nezbierali moji rodičia, ich rodičia ani žiaden z mojich predkov (t.j. nepoznáme ju a v rodine nemáme skúsenosť s tým, že by bola jedlá). U nás sa takýmto hubám nárečovo vraví "psiaky, pšorky" - vo voľnom preklade huby pre zvieratá, nie pre ľudí. Syna tiež učím, že netrháme huby, ktoré nepoznáme, lebo to, že ich nejeme my ľudia, neznamená, že by si na nich nemohlo pochutiť nejaké zviera...

tamtumdo
25. okt 2024

Nebude to nejaká plávka?neviem niesom si istá....zbieram huby len typu hríb...Max jedľe...takéto huby ako plavky,podpinky....mi nechutia....neberiem huby ktoré nepoznám a niesom si 2000% istá...
Na odlahčenie...Moja prababka bola hubárka,les rovno za plotom,nikdy huby nepoznala,nevedela ake majú názvy,proste nič,ale rada ich jedla...zbierala ich štýlom,že každú hubu ktorú našla,tak do nej kusla🤣... keď bola horká,štipľavá....hodila na zem ..a šla ďalej ...dožila sa 99 rokov, tak asi na to niečo bude🤣🤷

egonsk
25. okt 2024

@tamtumdo moja babka nejake hriby poznala, ake ako dietatu mi tiez vravela, ze ked som si neisty, nech si zdibec pokusem a ked bude stipat, tak vyplut a hubu zahodit 😅 ... nikdy som tak vsak nerobil, tatko poznal kopec hribov, ten ich vzdy raz-dva pretriedil.

tululu
25. okt 2024

Zemna hliva alebo strmulka. Svokor ju zbiera, ale ja nie.

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2024

Len hlupak zbiera "hriby", ktore nepozna. Tie uvodzovky su tam preto, lebo na fotke nie je hrib, ale huba. Takze ak ani toto niekto nevie odlisit, tak radsej nech si ide kupit do obchodu.

cukroska
25. okt 2024

@kulumulu123 je to plávka ale netuším aká. Ja co nepoznám nezbieram.Nikdy.

zuzanita1609
25. okt 2024

Určite to nie je hríb!!! a ako vidím,je bez slimákov, iných chrobáčí. Mne starká vždy vravievala,keď sa tomu vyhýbajú iní,vyhni sa aj ty. A určite nezbieram ,netrham huby, ktoré nepoznám,pre kristupana 🙄. Je málo priotrávených v nemocniciach,či to niektorí robia aby "okoštovali",čo dokáže urobiť s pečeňou taká jedovatá huba? 😒

kulumulu123
autor
25. okt 2024

Ja nechápem čo ste všetky také zurive ako stádo srsnov. Normálne som sa opýtala nevysklbala som cely les iba ma to zaujíma. A pre tie najmúdrejšie na svete nie nesnažím sa otráviť celú svoju rodinu a určite nejem co neviem.
Ale ôk zasa ste ma raz presvedčili že na koňovi majú v sebe niektore ženské viac jedu ako mamby čierne a nedokážete nič iba odsudzovať a pršať okolo seba. Cest výnimkám s normálnymi komentármi.
Pekný deň všetkým 👍

tululu
25. okt 2024

@kulumulu123 pocuj, neries. dnes sa siribtaka blazeovana povysenecka krutost a aj tym, ze sa nad tym teraz povznesies sa s tym da bojovat. k tej hube, fakt to bude podla mna strmulka, skus ju nabuduce ovonat, mala by mat taku hlivovu zemitu bonu, ale ked ju nazbieras a nechas napr. hodinu v kosiku, zacne byt az neprijemne aromaticka. ale inak je jedla.predpokladam, ze ju nebudes jest,ked si si nie ista, ale pytas sa, aby si sa informovala. pekny den ti prajem 🙂

ekira1
25. okt 2024

@tamtumdo fakt zberate jedle? A čo na to horár, keď im pílite les. 🫢 nedalo mi to 😀 a bedle tiež treba poznať.

ekira1
25. okt 2024

@kulumulu123 pripadá mi to ako niektorá z číroviek. Možno čírovka plavosivá 🤔 ja ich nezbieram, bojím sa zámeny.

luuckka
25. okt 2024

@kulumulu123 je to hliva

mimuska328
25. okt 2024

@luuckka toto není hliva tak to radšej zmaž

sisaka
25. okt 2024

@dskjhfdlkdjhl vždy žasnem nad tým, ako ľudia považujú slovo hrib za synonymum slova huba. To fakt všetci chýbali v škole, keď sa brali huby?

@kulumulu123 to okolo hríba ani nešlo, však to má lupene!

tamtumdo
25. okt 2024

@ekira1 🤦🤣🤣🤣🤣 bedle jasné že bedle....ani som si to neuvedomila🤣

fidorka7
25. okt 2024

@cukroska určite to NIE je plávka.

ekira1
25. okt 2024

@sisaka ja tiež nechápem názov pravý hrib, pravák 🙄 ostatné sú ľavé, alebo čo?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mameha7
25. okt 2024

@tamtumdo Ešte, že nenatrafila na muchotrávku zelenú. Tá vraj chutí celkom lahodne

dlzen
25. okt 2024

@kulumulu123
Strmuľka inovaťová,jedlá chutná huba.Podobná pôvabnici fialovej.Použitie ako hliva.Môžeš aj zavariť ako kuriatka.Alebo rezne klobúky.Hlúby z vajcom.Neboj nedá sa otráviť,pokiaľ nebola 2 dni v igeite na slnku...

kathhii
25. okt 2024

@mameha7 áno, ale iba raz 😓. Bohužiaľ to človek zistí až keď je fatálne neskoro. Ale zase sú aj jedlé muchotrávky , aj keď som ich nemala odvahu jesť.
Najhoršie je, že aj medzi hribami sú jedovaté - hoci otráviť sa zrovna hríbom satanom je naozaj rarita😀
A bohužiaľ aj bedle nie všetky sú jedlé. Niektoré sú nejedlé, ale je tam aj jedovatá bedlička.

dlzen
25. okt 2024

@kulumulu123
Tiež ju volajú chladňačka,jedlá dobrá...

dlzen
25. okt 2024

@kulumulu123
Niektoré baby tu píšu,že zberom húb a hríbov okrádame zvieratá o zdroj potravy.K tomu Vám poviem toľko:Ani jeden divý zver si dobrovoľne neodkusne hríb/hubu.Nikdy!Ak aj tak vždy len keď sa pasie,al.žerie mrcinu.Ak považujete za divú zver slimáky,tak ok.tie si dajú.howg.

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2024

@sisaka no, ja mam dojem, ze skola je uz neznamy pojem, to nie je len o hubach, staci si pozriet lubovolnu temu a mas dojem, ze vsetky predmety su povinne nevolitelne😝

sisaka
25. okt 2024

@dlzen huby a hríby ? Vážne?
Tak ešte raz a pomaly pre všetkých, ktorí v škole chýbali.
Všetky hríby sú huby, ale nie všetky huby sú hríby. Hrib je druh huby z rodu hríb.