Pekný hríb s neznámou vôňou. Znáte ho?
Ma nádhernú hríbovu vôňu ale netusim co by to mohlo byt??

Prečo to trháš keď nevieš čo to je?
@januska12323 a ty prečo reagujes keď nenapíšeš nič k otázke????
@kulumulu123 Google vyhodil toto. Mna napadla ešte hodvabnica ta je jedovatá. Každopádne pokiaľ nepoznám takúto hubu tak nezbieram
@kulumulu123 nemusíš byť hneď drzá, pýtam sa lebo nechápem takých ľudí, ty ten hríb nevyužiješ a zvieratá už tiež nie. A keď chceš odpoveď k otázke, nie neviem a čo nepoznám netrhám. Mier
Nie je to hríb, je to voľajaká huba, ktorá u nás v lese rastie bežne, ale nezbierame ju, lebo ju nezbierali moji rodičia, ich rodičia ani žiaden z mojich predkov (t.j. nepoznáme ju a v rodine nemáme skúsenosť s tým, že by bola jedlá). U nás sa takýmto hubám nárečovo vraví "psiaky, pšorky" - vo voľnom preklade huby pre zvieratá, nie pre ľudí. Syna tiež učím, že netrháme huby, ktoré nepoznáme, lebo to, že ich nejeme my ľudia, neznamená, že by si na nich nemohlo pochutiť nejaké zviera...
Nebude to nejaká plávka?neviem niesom si istá....zbieram huby len typu hríb...Max jedľe...takéto huby ako plavky,podpinky....mi nechutia....neberiem huby ktoré nepoznám a niesom si 2000% istá...
Na odlahčenie...Moja prababka bola hubárka,les rovno za plotom,nikdy huby nepoznala,nevedela ake majú názvy,proste nič,ale rada ich jedla...zbierala ich štýlom,že každú hubu ktorú našla,tak do nej kusla🤣... keď bola horká,štipľavá....hodila na zem ..a šla ďalej ...dožila sa 99 rokov, tak asi na to niečo bude🤣🤷
Zemna hliva alebo strmulka. Svokor ju zbiera, ale ja nie.
Len hlupak zbiera "hriby", ktore nepozna. Tie uvodzovky su tam preto, lebo na fotke nie je hrib, ale huba. Takze ak ani toto niekto nevie odlisit, tak radsej nech si ide kupit do obchodu.
@kulumulu123 je to plávka ale netuším aká. Ja co nepoznám nezbieram.Nikdy.
Určite to nie je hríb!!! a ako vidím,je bez slimákov, iných chrobáčí. Mne starká vždy vravievala,keď sa tomu vyhýbajú iní,vyhni sa aj ty. A určite nezbieram ,netrham huby, ktoré nepoznám,pre kristupana 🙄. Je málo priotrávených v nemocniciach,či to niektorí robia aby "okoštovali",čo dokáže urobiť s pečeňou taká jedovatá huba? 😒
Ja nechápem čo ste všetky také zurive ako stádo srsnov. Normálne som sa opýtala nevysklbala som cely les iba ma to zaujíma. A pre tie najmúdrejšie na svete nie nesnažím sa otráviť celú svoju rodinu a určite nejem co neviem.
Ale ôk zasa ste ma raz presvedčili že na koňovi majú v sebe niektore ženské viac jedu ako mamby čierne a nedokážete nič iba odsudzovať a pršať okolo seba. Cest výnimkám s normálnymi komentármi.
Pekný deň všetkým 👍
@kulumulu123 pocuj, neries. dnes sa siribtaka blazeovana povysenecka krutost a aj tym, ze sa nad tym teraz povznesies sa s tym da bojovat. k tej hube, fakt to bude podla mna strmulka, skus ju nabuduce ovonat, mala by mat taku hlivovu zemitu bonu, ale ked ju nazbieras a nechas napr. hodinu v kosiku, zacne byt az neprijemne aromaticka. ale inak je jedla.predpokladam, ze ju nebudes jest,ked si si nie ista, ale pytas sa, aby si sa informovala. pekny den ti prajem 🙂
@kulumulu123 pripadá mi to ako niektorá z číroviek. Možno čírovka plavosivá 🤔 ja ich nezbieram, bojím sa zámeny.
@kulumulu123 je to hliva
@luuckka toto není hliva tak to radšej zmaž
@dskjhfdlkdjhl vždy žasnem nad tým, ako ľudia považujú slovo hrib za synonymum slova huba. To fakt všetci chýbali v škole, keď sa brali huby?
@kulumulu123 to okolo hríba ani nešlo, však to má lupene!
@kulumulu123
Strmuľka inovaťová,jedlá chutná huba.Podobná pôvabnici fialovej.Použitie ako hliva.Môžeš aj zavariť ako kuriatka.Alebo rezne klobúky.Hlúby z vajcom.Neboj nedá sa otráviť,pokiaľ nebola 2 dni v igeite na slnku...
@mameha7 áno, ale iba raz 😓. Bohužiaľ to človek zistí až keď je fatálne neskoro. Ale zase sú aj jedlé muchotrávky , aj keď som ich nemala odvahu jesť.
Najhoršie je, že aj medzi hribami sú jedovaté - hoci otráviť sa zrovna hríbom satanom je naozaj rarita😀
A bohužiaľ aj bedle nie všetky sú jedlé. Niektoré sú nejedlé, ale je tam aj jedovatá bedlička.
@kulumulu123
Tiež ju volajú chladňačka,jedlá dobrá...
@kulumulu123
Niektoré baby tu píšu,že zberom húb a hríbov okrádame zvieratá o zdroj potravy.K tomu Vám poviem toľko:Ani jeden divý zver si dobrovoľne neodkusne hríb/hubu.Nikdy!Ak aj tak vždy len keď sa pasie,al.žerie mrcinu.Ak považujete za divú zver slimáky,tak ok.tie si dajú.howg.
@sisaka no, ja mam dojem, ze skola je uz neznamy pojem, to nie je len o hubach, staci si pozriet lubovolnu temu a mas dojem, ze vsetky predmety su povinne nevolitelne😝

@kulumulu123 Toto hríb určite nie je. Možno nejaký druh splávky.