Peňažný lístok
Ahojte dievčatá, na tému pniek sa tu toho už nadiskutovalo, ale keďže mám pocit, že toto je až transvesmírne ojedinelý prípad, opýtam sa v tejto diskusii:
v polovici decembra som nastupila na pnku u obvodnej lekarky v BA. avsak - bola na dovolenke a zastupovala ju ina obvodna lekarka v BA. miesto pobytupocas pnky som mala odzaciatku v inom meste, 200 km od ba. nasledne vzhladom na pretrvavajuce problemy v tehotenstve som si do ineho mesta zmenila trvaly pobyt a preniesla vseobecneho lekara. 4.1. v najblizsi mozny datum som s vyziadankou o zaslanie karty postou prisla osobne k svojej starej obvodnej doktorke do BA, tentokrat uz normalne ordinovala po dovolenkach. Zdravotny zaznam zaslala bez jej casti pnky, s chybajucimi vysetreniami. Nasledne som teda pocas pn do ba musela o tyzden ziadat tieto chybajuce papiere. V januari som telefonicky kontaktovla soc.poist a pytala sa, ci su vsetky nalezitosti k pn ok. V polke februara, ked uz sa mi zdalo divne, ze davka za december ani za januar neprisla, som volala do socialky opat, kde mi oznamili, ze chyba penazny listok k decembru.
Aby to nebolo take jednoduche, tak samozrejme penazny listok ma svoje lehoty na vypisanie a odoslanie a zaevidovanie v socialnej poistovni a uz je po nich. Aky je spravny postup? Do socialky sa mi neda dovolat, ak ano, zlozia mi telefon, na mejly odpisuju uz tyzden sposobom, ,.vasa pn je posunuta na posudkovu cinnost,, (asi mozem byt happy jelly, ze vobec odpisuju).
V tyzdni teda budem museit vycestovat opat pocas svojej pnky do BA a absolvovat evidentne opat 2x 200km za pritomnosti nonstop nevolnosti, takze sa velmi tesim. RAda by som tam isla pripravena a teda ktorakolvek mate skusenost s niecim takymto, piste mi tipa.
Napadlo ma napriklad: ako sa teda riesi tento problem, ako sa dodatocne vydava penazny listok, ked je po termine?
co to znamena, ze mi nebude len vyplatena davka za december, alebo ani za januar a ani za februar?
ktory lekar pochybyl, mal vystavit automaticky penazny listok zastupujuci lekar alebo uz lekarka moja obvodna, kedze ked som si prisla po dokumentaciu, uz ordinovala?
som prvykrat v zivote na pnke (a asi aj posledny) a bohuzial, napriek proaktivnej snahe predist nedorozumeniam a informovat sa, ci je vsetko vporiadku na samotnej socialke, clovek pyka za neochotu a neznalost inych ludi.
@eeffka dobre, ale ak ju nevystavil a mne do ruky nedal, ako som ju mala zaslat? :D a uz ju odmieta vystavit, lebo je samozrejme po lehote, kedy ju vystavovat moze.
@barbi_modrykonik vyplatene ti bude vsetko ale az ked dolozis tie biele A5kove papiere o trvano PN z dec na januar.z januara na febr a treba ti aj z febr na marec atd az kym nebudes praceschopna.zabezpecujes si to sama.
@barbi_modrykonik kto odmieta? Obvodny? Cim argumentuje? Je to jeho zakonna povinost a na kontrolu su tu institucie...
Pýtaj si od obvodného lekára potvrdenie, že PN pretrváva, to vlastnoručne podpíšeš a odnesieš osobne do sociálnej poisťovne na odbor nemocenského poistenia. To zmeškané, neviem. To bolo treba robiť vždy koncom mesiaca. Teraz riešiš PN za február.
@eeffka @emocka penazny listok za januar mam odovzdany. Za februar uz mat nebudem, lebo od zajtra som na materskej. Ide o to, ze som o penaznych listkocj nevedela, ze existuju a vypytala som si min.tyzden spatne januarovy, ten som aj odovzdala osobne na nemocenskom. ALE stara obvodna lekarka mi odmieta vystavit decembrovy, lebo je uz vraj po lehote a nemoze ho vystavit. Takze mi nechodi ziadne nemocenske. Neviete mi poradit citaciu zakona, v ktorom by som nasla viac?

Neviem kto co mal kedy poslat ale pozhamaj si papiere bohuzial sama.uzavierka na socialke je 3.tieho aby si nepresvihla dalsi termin. Ten listok zrejme myslis tzv priechhodku.cize potvrdenku zw pn trva.to vydava lekar koncom mesiaca je jedno ci tvoj ci xastupujuci a dava ju tebe do ruky.ty si ju mas zaslat na socialnu poistovnu.