Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Nas maly jazykovedec prave zaviedol nove sloveso : vymoderovat.. Znamena zmodernizovat. 🙂
Syn, prvák, sedí nad pisankou a robí všetko možné, len si nepíše domácu úlohu. Tak mu hovorím celkom prísne: "Píš si tú úlohu, lebo ma už prechádza trpezlivosť!" A on sa na mňa pozrie a s kľudom angličana zahlási: "No tak si ju podrž, aby ti neodišla." 😂
Sestra vraví mladšej sestre pri doučovaní:"Buď dobrá, lebo pôjdeš do pekla a budeš sa tam učiť matematiku po nemecky!"
Náš malý (2 r.), keď sa potrebuje trošku pomaznať, pride ku mne, začne tak podarene napodobňovať bábo v perinke, ako si robí pestičkami okolo tváričky a povie, že je bábo. Ja ho vezmem na ruky a poviem : "no poď ty moje bábätko".
Včera som potrebovala preniesť nejaké veci v dome na druhé poschodie, nabrala som si plnú náruč a volala som ho, nech ide so mnou (samého ho nechať v izbe nemôžem, lebo je riziko, že by ju celú "rozobral"). Keď neposluchol ani na 10 zavolanie (prosby, hrozby) a nešiel za mnou, musela som všetko z rúk zložiť a ísť ho zobrať (stál pri stole na stoličke). Už som bola riadne napálená a chystala ho riadne "sfúknuť", beriem ho na ruky, že ho zložim zo stoličky, keď mi on nežne hovorí "no poď ty moje bábätko" a bola som odrovnana a krik sa nekonal.
Hovorím deťom: "Poupratujte si hračky, idem vysávať." Po chvíli syn(7r): "Mama, už môžeš ísť, už je upratané." Dcéra(4r): "Ondrejko? Ešte sú loptičky pod stolom." Syn:"Pssst, to tam môžeš nechať, tam mama nebude vysávať, čo si myslíš, že sa bude pod stolom zohýbať?" 😀
Uvahy mojho 4 r. syna - Maminka a moze mat teta doktorka babetko? - Ano, moze. - A to budu mali doktori?
Mama, to nie su pancusky, ale pancuse lebo ja uz som velka 😀
Dcéra (6)
-"Mami, môžem dnes pozerať rozprávky?"
-"Keď upraceme, potom môžeš."
-"Nieže sa do toho upratovania veľmi zaľúbiš, lebo sa ma zase budeš pýtať aké rozprávky..."
Chystala som jablká na žemlovku, v jednom bol taký malý červík. Malý (3r.) sa ma pýta: keby sme toho červíka tam nechali, on by tam papal a spinkal, tak by z neho vyrástol had?
Dnes 2 hlášky od malého (3r.):
Dedo ráno vybehol len v košeli k bráne prevziať dobierku. Keď sa vrátil, hovorí že je tam mráz. Malý sa ma pýta: keď dedo bol vonku a je tam mráz, tak on je dedomráz?
Malý pozeral niečo s dedom na tablete (deti skákali na trampolíne), hovorí dedovi: aj ja chcem trampolínu. Dedo: a kde ti ju zoberiem? Malý: no veď v obchode.
Ja som sa asi pred mesiacom pošmykla doma na hračke a to tak, že takmer som si rozťala hlavu o roh stenu. Nadávala som aj synovi, aj mužovi, tak som bola nasratá. Možno odtiaľ má dieťa slovo "sprostý", alebo ja aj správy komentujem občas a tak, mačku, keď v noci robí bordel. No...ale - prišla večer svokra a moje trojročné zlatíčko jej hneď povedalo..a ešte sa aj smial pri tom
Moja dcerka dnes mala horucku a hovorim jej ze Timuska ake mas kruhy pod ockami a Timka ze ake kruhy? Letokruhy?☺☺
Synovi 5 r. sa nechce ísť do kostola tak mu hovorím že Ježiško ho vidi a neprinesie mu darčeky.... Na to mi on hovorí: Mami, ale veď on sa na Vianoce ešte len narodí! 😂😂😂 Logika nepustí...😆
Nasa stvrtacka: Budeme sa teraz ucit pady... take za nominativ, genitiv, stativ, singular a natural....
Moj syncek 5 rocny: oblieka sa a pritom si tak hovori "vsetci sme sa narodili na tejto planete, vsetci su z tejto planety a potom zahlasi "Ja som z tejto planety a maminka ty si z Venuse"
Zacal sa mu hybat prvy zubok, nateseny pribehne,ze pride k nemu zubkova vila a zubok si da pod vankus aby mu priniesla zlatu mincu. Na druhy den mu vypadne a hovori Maminka ja by som si ten zub rad nechal,nechcem ho dat zubkovej vile. Hovorim dobre, tak ho nedavaj pod vankus,zubkova vila nepride. Tak si ho odlozi. Na druhy den vecer mi vazne vravi "Maminka ja PREZUBUJEM", pytam sa co to znamena a on na to no maminka ja si prezubujem zubky,menim si ich, tento mi vypadol a narastie mi novy"
Tancuje a ocko sa na neho pozera a smeje sa na jeho tanecnych kreaciach a maly pri tom zahlasi "Ocko, sa zo mna aj poseres" to ako z toho, ze ako tancuje.
Dnes vecer pred kupanim sa spyta ci si moze odtrhnut toaletny papier 2 kusky vraj aby to mal na pamiatku, spytam sa pamiatku coho a on zahlasi "No maminka na pamiatku vas s ockom ked zomriete"
Sedi vo vani a hovori "Maminka pohladkas ma po vlasoch, aby som mal na tebia viac pamiatok" pohladkam ho a hovori "Maminka, teraz mam na teba este viac pamiatok"
obed, slepaci vyvar s rezancami.. Syn 3r.9m.zahlasi, ze ma choru mrkvu, pretoze je obviazana obvazom🙈🙂 (rozumej rezancami)
@yasmeena,@ivkakaska ano je uprimny a teraz ma obdobie,ze ide jedna perla za druhou...on zbiera vselico na pamiatku, kamienky, najnovsie ten toaletak no a papierik v com bola ovsena kupel pre deti/obcas mu sypem do vody,nakolko ma ekzemy/ ten si odlozil do kufra, ze ked pojdeme na dovolenku,tak si ho chce zobrat zo sebou.
Asi mesiac dozadu si zacne balit do kufra auticka, lietadla, vlaciky a hovori mi " Maminka balim si hracky, ktore si zoberiem na dovolenku" Dovolenka este v nedohladne ale maly je uz zbaleny a kazdy den si tam nejaku hracku prida, kufor je tak plny,ze sme ho ledva zatvorili. A chcel si ho zobrat do obyvacky,aby ho mal uz pripraveny. Vravim mu, ze ked pojdeme na dovolenku poviem mu to den dopredu,aby si stihol tie hracky zbalit🙂
Uz tak davnejsie sa ma pyta "Maminka kupime si hada? Vravim urcite nie ja sa hadov bojim. "Maminka, tohto sa nemusis bat,on bude nas, bude priatelsky a ten Ti neublizi" Nedavno tiez to na mna skusal "Maminka kupime si anakondu? Moja odpoved "Nie" a on "Tak kobru" Dal mi na vyber🙂
Minule padla otazka "Maminka vy ste s ockom manzelia? Vravim nie, sme partneri a on slzy do oci a s placom vravi "Maminka vy s ockom nemozete byt kamosmi"😢
Otazka"Maminka, ty si krstna mama? Vravim som a vysvetlovala som mu, ze keby sa rodicom nasho krstniatka nieco stalo, tak sa o neho budeme starat my. Chvilu tak rozmysla a potom sa ma so slzami v ociach pyta: "A ja budem s kym, zostanem s babkou a dedkom?" Tak som ho ubezpecila,ze urcite nie, ze on tiez zostava s nami. Je nas syncek a nikomu ho nenechame. Nepomohlo, nevie sa zmierit s tym, ze som krstna mama."Maminka ty nemozes byt krstna mama, ja nechcem aby si bola krstna"😭
Tak moje dieťa včera perlilo. Učiteľky v MŠ sa opýtalo, či je sprostá a mojej mame povedalo, že smrdí.
Starší syn, prvák, niesla som mu tašku zo školy a pýtam sa ho, či si ju nechce niesť sám. A on mi na to: "Nie, veď si zvykaj." 😁 Mladšiemu 3 a pol ročnému som chcela pomôcť s bundou a jeho odpoveď bola: "Niee, niee, nemusiiiis, ja uz ho vidiiim." 😁😁

Moju dcéru som pripravovala na 1.sv a učili sme sa kde sa uchováva eucharistia.. Odpoveď mala byť v svätostánku no jej bola že v altánku 🤭... Ďalšiu otázka co je ukryté v svätom písme a ona ze pálenka.... Ja ze ako na to prišla..? Ze vraj vo filmoch sa tiež ukrýva pálenka do knihy 😁