Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Teraz som si spomenula, ako starší syn vo svojich škôlkarskych časoch spieval Kukulienku: "..sédélá som na tom dúbé, kdé Janíčko nedoďubee.." 😂😂
@adelajda2012 4 rocna dcera sa pyta dedka: dedko co si prosis od jeziska pod stromcek?
Aby som bol taky pekny ako ty.
Joooj dedko taky kremik este nevyrobili....
ja mám neter teraz už bude dospela čo chviľa ale ked bola mala všetko vedela pismenka okrem K všade kde bolo K hovorila T moja tamaratta Tatta-Katka, persta mačta na perzsku mačku,mrtva namiesto mrkva, granto to bolo granko,mikrovlnta namiesto čauko čavto-tatavto, tričto, idem do štolty, šminty, lat na nechty, a veľa inich perličiek no zabavil sme sa pri nej dosť teraz ked jej to spomeniem tak povie že to nieje pravda už je pred dospelosťou ale spomienky ostali.
Syn (4r) si spieva pesnicku : Si kočka si kočka a perfektne ´´vyholená´´
@dilino moja dcéra detto. Ale na začiatku, keď mala povedať "k", tak ho jednoducho vynechala. Stretla po nejakej dobe našu tetu, a ona "teta Olina". Tety sa to dotklo.. Tete sme museli vysvetliť, že to nemá od nás rodičov, že o nej tak nehovoríme... ale že dcéra vynechava "k", keďže ho nevie ☺️ Potom už bola teta Olinta ☺️
2,5 ročnej sa podarilo dať si prstové rukavice, správne, každý prst zvlášť. Prišla za mnou: "aha, mám to zaprstené" ☺️
Dnes sme mali doma veselé ráno, pri príprave raňajok sme s mužom v kuchyni žartovali, spievali, tancovali, smiali sa a proste tak všelijako blbli. Syn už začína mať také pubertálne hlášky, tak ani túto príležitosť si nenechal ujsť: "A vy dvaja čo? Súťažíte o titul "najbláznivejší rodič"?" My sme sa, samozrejme, zase rozosmiali a syn ešte dodal: "Obaja ste víťazi!"
Mikulas bol u nas vo stvrtok aj v piatok. Syn v piatok sedi na schodoch s dvoma balickami od Mikulasa v ruke a tak si vravi ,,Ten musel ale pekne vela zarobit"
Pisal Jeziskovi, na pohladnicu z posty nalepil vystrihnute hracky, co by si zelal pod stromcek. Vystrihne to aj s cenou, vravi ,,Maminka necham tam Jeziskovi aj cenu,,
Ukazuje to ockovi a ten sa ho pyta ci si tie hracky zasluzi, ci posluchal. Nas syncek odpovie ,,Ocko zelam si iba 4 hracky a 4 dni som posluchal"
Co je pravda, 4 dni z roka urcite posluchal, tak sa tesi, ze Jezisko mu prinesie vsetko, co si zelal🙂
Pozerame si s dcerou novu knizku, komentuje obrazky:
L: A tu je korytnacka (morska) na brehu.
Ja: Preco je na brehu?
L: Lebo ona vyklada vajicka.
Malý má antibiotiká. Dosť ťažko nesie, že je chorý. Tak som sa mu to snažila vysvetliť, ako mu lieky pomôžu a ako tie dobré látky bojujú proti bacilom. Hľa, výsledok prednášky: "Maminka, som veľmi rád, že mi teta doktorka dala ten antivírus." 😁
Cez víkend sme boli trochu behať po obchodoch, išli sme mojim "novým" autom, ktoré má oproti môjmu pôvodnému prastarému všelijaké vymoženosti, napríklad aj vyhrievané predné sedadlá. Tak sme takí celí premrznutí nastúpili do auta, zapli sme si vyhrievanie a ešte sme si pochvaľovali, že aké to je super, že sa hneď zohrejeme a ako dobre, že tie vyhrievané sedadlá máme. Vtom sa zo zadu z detskej sedačky ozval smutný spev nášho uzimeného chudiatka: "Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem, dajte mi slaninky, nech sa napasiem."
Vcera sme sa s malym bavili o vianočných stromčekoch, tak vseobecne, aj o tych, co sme.mali a on zrazu na mna vyvali: mami, a pamatas, ako sme.mali na Slnecnej dub? Ja, ze aky dub..nechapala.som.. v byte ci pred domom? On ze v byte.. no ja som.sa začala rehlit.. sub je predsa listnaty.. asi myslel smrek.
pokračujem s Radkovými najnovšími hláškami:
Radko mi vysvetľoval, že jeho kamarát v škole nevie nejakú hru. Tak sa ho pýtam, prečo mu to nevysvetlil. Radko: "vieš mami, on na to nemá mozgovú kapacitu!" 😀
Išli sme autobusom zo školy domov, klasicky podvečerná špička na cestách. Tak som si vzdychla na jednej križovatke - "Bože, snáď sa už konečne pohneme". V tej chvíli naskočila zelená a pohli sme sa. Radkova odpoveď: "Mami, Pán Boh ťa poslúchol a uvoľnil zápchu!" 😀
Občas poviem malému, keď niečo vyparatí a potom sa udobrujeme: "ty si moja malá potvorka, ktorá ma stále hnevá". Samozrejme sa potom obaja zasmejeme.
Dnes som si potrebovala na chvíľku odbehnúť, tak oco ho posadil do jedálenskej stoličky a kolísal ho v nej trošku. Malý sa mu líškavo prihovára: "Deduško, pusť ma, ty moja malá beštijka". 😱😂😂😂
Syn ked mal 5 rokov: Flip kolko je hodin, precitaj mi na mikrovlnke....jedna tri gula gula tri sedem....Myslis bodka bodka...13:37?
dcere (5r) som zaväzovala ciapku pod krkom, chichunala sa a odtahovala sa mi a na to sama pre seba: "hmm, mas ty ale blaznive dieta... " 🙂
Pytame sa s nadejou v hlase 3r dcery. Ked budes velka budes zubarka? Ona na to: nie, zubny kaz!
Moj syncek pomaha polievat orchidey, nspustal vodu do crepnikov. Ked uz boli vsetky plne napusti si vodu do pohara so slovami ,,Aj ja sa napijem aby som nezvädol,,
Starší syn budí mladšieho: "Noo, vstávaj. Poď už na svet, nebuď taký ospalý.." 😂
Mala bola dnes na Vianocnej omsi (4 roky). Ked prisla naspat pytam sa: Ako bolo? Zle, ta pjesnicka nebola dobra.
Nasa mala včera, ked sme sa hrali s plysakmi, vravi svojmu plysakovi: Odkial chces zohnut Mikulasa?

@zoruska len teraz neviem ako ma byt original 🙄