icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

0silvia0
23. aug 2020

@mircalla fiha, aky setrivy gen dcera zdedila🙈

miriam439
24. aug 2020

Malý má v poslednej dobe nový manier - večer pred oblečením do pyžamka, keď je celkom nahý, odbehne k mrazničke, otvorí dvere a skúša, aká z toho ide zima. Hovorí, že to chce vedieť, ako bolo v rozprávke zima pirátovi, ktorý stroskotal a bol tam sneh, ktorý on dovtedy nevidel...
A tak včera som sa ho pokúsila pri tom odfotiť. Samozrejme musím vždy urobiť aspoň 20 fotiek, aby som mala jednu, kde sa nehýbe a nie sú kvôli tomu na fotkách šmuhy. Tak som potom v rýchlosti tie fotky pozrela, či sa nájde aspoň 1 bez šmúh. A on mi celý šťastný pri tej otvorenej mrazničke vraví: "Mami, však nám je super, ty si v kľude pozeráš fotky a ja sa tu zimním." 😂😂😂

mircalla
24. aug 2020

Dnes v elektricke. Sofer prudsie zabrzdil, stali sme pri dverach a dost nas myklo. Dcera (4 r), nastvane soferovi: Nevies soferovat normalnejsie? Vsetky tieto hlasky dava po anglicky, takze sa im nastastie nevenuje az taka pozornost.

miriam439
26. aug 2020

Malá filozofická úvaha nášho 4 r. drobca:
Vraví mi, že ma veľmi ľúbi, lebo som jeho priateľ. Pýtam sa ho, či nie preto, lebo som jeho maminka?
A on si začne sám pre seba rozprávať: "ty si chlapček, lebo si ujo a maminka je teta, lebo je dievčatko". 🤦🤦🤦😂😂😂
A to všetko pre to, že sa mu pokúšam pomaly (a myslela som, že dosť zrozumiteľne) vysvetľovať, že existujú chlapci a dievčatá (muži / ženy).

taga
30. aug 2020

Jurko (3,5) dnes prvykrat zaregistroval tour de france... vzrusene pozera na prvych 3 sprinterov a hovori: 'jeeeej, ved oni sa hraju nahanacku! A kto bude najrychlejsi, dostane lizatko!'
Ja som sa rozosmiala, a on sa pozrie na mna a splechne otazku: 'to je tur de franc?' (Skoro som odpadla, potom som si uvedomila, ze to asi pocul od moderatorov 😂)

simcika
30. aug 2020

@miriam439 toto nemá chybu 😂😂😂

mircalla
1. sep 2020

S kym to telefonujes Filip? Dcera (4 r): So svojim stupidnym kamaratom Jarom.

jarja
1. sep 2020

@mircalla aká špekulantka😀

totatimeka
3. sep 2020

Moj 5 ročný syn si namiesto "nech bože da" spieva "hej boženaaa, hej boženaaa" 🤣🙈

moonlight1210
4. sep 2020

V pondelok pred sviatkom som sla narychlo nakupit este par drobnosti a pytala som sa deti, co chcu oni. Dostala som odpoved, ze 2 muffiny a dochadza nam mlieko.
Muffiny nemali (hovorim si nevadi, napeciem) a kupila som teda dve mlieka. Ze to na ten jeden den postaci.
Pridem domov, dieta skumavo strci nos do tasky, prehrabuje obsah a hundre: “Muffiny ziadne, mlieko len dve krabice. No pekne. Teba neradno do obchodu pustat samu. Budem musiet zase zacat chodit s tebou.”

lucienka1981
4. sep 2020

@moonlight1210 😀😀no mama musiš mať pri sebe skusenu obchodníčku

katkuz
4. sep 2020

V utorok rano (sviatok) budi mladsia sestra starsiu: "vstavaj, vstavaj - ideme do skoly... ale az zajtra" 🙂

h2
5. sep 2020

@totatimeka 😂😂😂

jankahraska
5. sep 2020

Päťročný škôlkar mi druhý deň po návrate z MŠ vraví: "Mám v škôlke novú kamarátku, má ma veľmi rada, dnes sme sa spolu hrali." Ja: "Fíha. Rozumiete si?" A syn na mňa zhovievavo pozrie a ozrejmí mi samozrejmý fakt: "Áno, hovorí po slovensky."

bubula_007
5. sep 2020

@totatimeka konec toto!! 🤣🤣🤣🤣

mircalla
5. sep 2020

Dcera (4 roky) dostala take zaklapacie zrkadielko, isli sme von. Zrazu ju len vidim na ihrisku ako ho vytahuje z ruskaka s hlaskou: Musim si skontrolovat make up

angela1103
5. sep 2020

Boli sme na chalupe u môjho brata, kde sme si aj opekali. Po príchode domov, ešte večer boli decká rozbláznené, najmä prostredná dcéra (6r.). Pýtam sa: "čo bolo v tých špekačkách že si taká rozdivočená?!" A starší syn hneď: " Besnota" 😄

jarja
5. sep 2020

@katkuz tomu sa hovorí ochotná sestra, nezabudne zobudiť ešte aj vo sviatok😀

stevvvka
6. sep 2020

Hovorim chlapcovi - pomoz detom upratat hracky.
"Aaale neboj sa, ony to zvladnu "

"zvierata poznáme lesne, domace, maštalne a rybacie"
Mláďa kravy je kravičatko a Samec húsky je husák🤣

Psst, Musime byt tichsie... Ja viem, Lebo ked kricim, nam praskne bubonik v uchu.

jarja
6. sep 2020

Viete o tom že máme trvanlivé zuby ?😀(trvalé)

jankahraska
6. sep 2020

@jarja Heh, môj známy - cudzinec - zasa vravieval "vytrvalé mlieko" 😂

tanyan
6. sep 2020

Počas jazdy autom občas preberáme aj pravidlá cestnej premávky, z čoho vyplynul aj slovný preklep takmer 6-ročnej: a keď ich nebudú rešpektovať, tak ich zastavia policajti a dostanú pokotu. 😀
Nestáva sa jej to často, ale s týmto slovom sa trápi už dlhšie...

angela1103
7. sep 2020

Chystali sme sa na oslavu. Keď som si obliekala šaty, smutne som povzdychla a nahlas pre seba povedala "ach to moje brucho...trasie sa jak huspenina" . Syn to započul, pribehol, potľapkal po bruchu so slovami "šak ty tam máš hotové želé!" 😁🙈

kikidee
7. sep 2020

"mami, a kde je tatinko? " Isiel vyzdvihnut starku a pride. B (2,5r) zdesene: "hii, starka spadla?!" No dobrych 15 min trvalo nez pochopila ze starka nespadla a tati len isiel po nu😀

Raz na prechazdzke sme.obchadzali kurierske auto, ktore potom cuvalo a pipalo. Mala sa otaca v kociku ze co to je, vravim je ze kurier.." a to co tam robi ta kurina??" 🤷🏼‍♀️🙂

bubula_007
7. sep 2020

Ja vydržím dlho neísť na záchod, lebo mám veľký močiar. 😂 (Skoro 9 ročný.)

jarja
8. sep 2020

@angela1103 tie detská vedia tak potešiť 😀

masinka
8. sep 2020

vyskocilo mi tu selficko jednej dievciny, fotene zvrchu, jej silikonom vystuzene vnady prekypovali z tielocka.... a nasa puberta len ironicky.... aaaa modry Honik

angela1103
8. sep 2020

@jarja detská úprimnosť nadovšetko 😁

mircalla
10. sep 2020

Vravim synovi (10 r): Clovek sa od urciteho veku dietata zda byt uplne ignorovany.....- Co??

bodka70
11. sep 2020

hovorila som mojej dcére, keď bola malá - Soni, kde máš oči? - "Mami, ja som asi bezočivá" 😀