icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lucienka1981
9. júl 2021
mircalla
9. júl 2021

Isli sme po meste a mala (5r) si vsimla LGBT zastavu. Mammmiiii, ta duhova zastava je aka krajina? Amerika?

mircalla
9. júl 2021

Mamiii, preco si mi dala tvoje gatky? - To nie su moje gatky...- Su, ved su cierne! To musia byt tvoje alebo Filipove, ja ciernu nenosim...

h2
12. júl 2021

"Mami, chceš počuť vtip?"
"Áno."
"A chceš dlhý, alebo krátky?"
"Krátky."
"Vtip!"
🙄 "Tak radšej dlhý."
"Vtíííííp!"

mircalla
14. júl 2021

- Terezka (5 r), ideme vybavit taku knizku s fotkou, aby si mohla ist na plaz
- Myslis pas?

euie
15. júl 2021

Syn mi ukazal velku muchu na skrini, tak hovorim: och, velka mucha, zlaa..
Syn(4r): Mama, ona je zla, lebo bije ine muchy?

mabenn
16. júl 2021

syna oslovujem roznymi maznavymi pomenovaniami kedze z mena mu zdrobneniny nerobim...teraz ma fazu opakovania, a tak minule pride a hovori "no čo ty, bambuľkoš, tata?"

mabenn
16. júl 2021

Hovorim synovi "drz mi palce lebo idem parkovat", on "nemozen ti drzat palce, lebo nedociahnem".

angela1103
18. júl 2021

Dcéra 7r. príde za mnou: "Mamiii, Ondrejko (jej starší brat 10r.) povedal dopi.e" Ja: "Ale nie, to si iste len zle počula." Ona: "Nie, povedal D O P I . E" - ešte mi to krásne vyhláskovala 🙊😮😬

miriam439
19. júl 2021

Malému minule pred kúpaním hovorím, že budeme potrebovať na kúpanie viac času, lebo ideme umývať aj vlásky (teda nielen bežná sprcha).
A on na to pohotovo: "Mami, ale to vôbec nebude potrebné, veď moja hlava sa nikde po blate nekotúľala"
No mala som naozaj dosť, keď som si predstavila tú jeho "kotúľajúcu sa hlavu" a ešte ako popritom rozpráva (lebo jemu sa ústa fakt celý deň nezatvoria) 😬😂😂😂

h2
30. júl 2021

Hladkala som práve nášho kocúra Cicera a rozplývala som sa nad ním, aký je krásny. Dokonca som povedala, že som doňho úplne zaľúbená. Syn, keď to počul, tak hovorí mužovi: "Počuješ, Tato? Musíš sa snažiť vyzerať, ako Cicerko."

euie
1. aug 2021

Manzel vysvetluje 4r synovi, ze aby si raz mohol kupit napriklad telku, bude potrebovat peniazky. A aby mal peniazky, musi si ich zarobit. Tak sme sa ho pytali, ci chce byt hasic, alebo doktor. Alebo cim chce byt ked bude velky. Manzel: mozes byt cim chces. Syn: ja chcem byt krokodil.

totatimeka
1. aug 2021

Syn 6r "mami? Ako sa to volá keď ti chodia mravčeky po nohe?"
Ja "tŕpnutie"
Syn "pred chvíľkou som utrpel"
😂

mabenn
4. aug 2021

Syn 3r. ešte pýta na kakanie plienku. Ja sedím na wc a počujem ho z obývačky kričať "mami, treba mi kakať do plienočky!". Hovorím: "vydrž, cikám." On: "rýchlo bo sa tu pokakám do gatí!"

nikaeli
4. aug 2021

ja dnes - aj ked to nebol ziadny verejny trapas, iba domaca debatka - pytam sa 3-rocneho syna - prosis si papat knedlik s omackou? nie mamka, macka sa stratila 😀 (susedovcom sa minuly tyzden stratil kocurik a vsade po okoli je vyveseny plagatik).. nakoniec som mu predsa len dala tanier na stol, maso povyberal nabok so slovami - macku nechcem 😀

angela1103
4. aug 2021

Dcéra 2r. raňajkovala maslový chlebík s džemom, pokrájaný na kocky. Teraz má také obdobie, že všetky tie kúsky si dá do pusy🤷🙄.... už vidím ako ju napína, tak nastrčím ruku a poviem, nech to vypluje.... obsah pusy mi vypľuje do ruky a ešte dodá "pe teba"🤦🙊...no tak dík 😁

mircalla
Autor odpoveď zmazal
xima
4. aug 2021

Ja: "Andrejko zatvor dvere,lebo je prievan a budú ta boliet usi". Andrejko:" Mamka a keď ma budu boliet usi, tak už ťa nebudem musiet pocuvat? 😃

lusy1507
5. aug 2021

Ja: Teoško uprac si to lego a nech to nemusím opakovať!
Troško (5r.): mami ale ja by som potreboval aby si to upratala ty lebo ty to vieš tak dobre upratať. Ty si taká sikovnejsia vieš... a vždy to vyzera lepsie...

mircalla
5. aug 2021

@lusy1507 Odolas takej ponuke?

lusy1507
5. aug 2021

@mircalla ved toto, až som slova stratila 🤷‍♀️

janikovaanicka7
8. aug 2021

Už dlho sledujem túto diskusiu a vždy sa perfektne zasmejem. Konečne sme aj my doma s 3r. výmyselníkom prišli k prvým perličkám. Pred pár dňami si pozrel medzi nôžky a pýta sa ma, čo je toto, čo je toto? Ukázal prstekom na vajíčka a hovorím mu, že to sú vajíčka. Dnes zasa pozerá a pýta sa ma: mami, mami, prečo mám dve vajíčka? 😂 Nuz, prečo dve? 🤪

bodka70
8. aug 2021

9 ročný syn sa vrátil z prázdnin u mojej sestry. Večer si ľahol do postele a hovorí: "konečne vo svojej vlastnej zaprdenej posteli!"

bubula_007
8. aug 2021

@bodka70 🤣🤣🤣🤣

birika
8. aug 2021

moj zazitok s 5 - rocnou dcerkou...isli sme od detskeho lekara a kedze jej brali krv, tak hladne. zastavili sme sa v cukrarni, kde mali aj salaty a dcerka si vypytala zemiakovy salat s rozkom - sadli sme si, jeme a zrazu som zbadala v salate vacsi kus cibule - ako obetava matka som ju vzala a dala do ust...chyba, dcerka na clu cukraren spustila: vypluj tooo, to je mojeee 🙂

mojkadlo
9. aug 2021

@birika U nás niečo podobné. Zobrala som 5ročného do cukrárne na zmrzlinu. Najskôr reval, že som mu kúpila zmrzlinu!!! A potom začal revať, že som mu ju zjedla, keď on ju nechcel. A na plnú hubu: Béééééé ty si mi zjedla všetku zmrzlinu a nič si mi nenechala!!!! Viete si predstaviť ako na mňa všetci hnusne a odsudzujúco pozerali.

mircalla
9. aug 2021

Dcera je bilingvalna, obcas si vytvara slovicka...Dnes sa jej pytam - Aj si spinkala poobede? - Ano, na velmi velmi necomfortable lehatku.

Dcera sa ma pyta? Mami, ked budeme ja a Filip velki, ty a tatino tu uz nebudete? - Ja dufam, ze ano. - Dobre, tak sa snaz nezomriet.

h2
10. aug 2021

Dnes pri odchode od lekárky: "Mami, "stolica" je hovno?"

angela1103
11. aug 2021

Ráno som rozprávala synovi, čo sa udialo v noci: bola búrka a ja počujem z detskej izby plačlivé "mamaaa, mamaaa" ... úplne rozospatá, mozog v hladine alfa, bežím za dcérou, zažnem svetlo na chodbe, pri detskej izbe je druhý vypínač, chcem zhasnúť, namiesto toho rozsvietim v detskej izbe, v kuchyni, kým som našla správny vypínač na zhasnutie chodby, konečne, podarilo sa, utíšim dieťa, dobre je." Syn sa tomu smial a hovorí "mama, hotová komédia s tebou" 😁

miriam439
11. aug 2021

Náš malý (takmer 5 r.) má ísť do škôlky, a tak mu stále nahováram, že už je veľký chalan, aby som ho povzbudzovala k väčšej samostatnosti.
A zrazu náš veľký chalan to zobral z iného konca - začal sa kamošiť s veľkými babami (cca 10 r. susedky). Tie sa samozrejme chichotajú na ňom a jeho rečiach a on sa cíti moc dôležitý a tak im ešte viac tára. Je to zábavné ich tak nenápadne sledovať z okna.
Ale minule som sa poriadne zasmiala na ňom. Zbadal ich z okna a tak za 2 sekundy bol pri nich na ceste. Vybehla som za ním, lebo som myslela, že je tam bosý. A za nami vybehol synovec (6 r.).
Keď bol ešte obďaleč, syn sa otočil a výhražne mu hovorí: "Nechoď tuuuu, to sú moje dievky". Dievčatá samozrejme chichot, aj mne to prišlo smiešne a tak som ho podpichla: "A čo, vari sú všetky tvoje frajerky?"
Malý sa začervenal, otočil sa a znovu zbadal svojho bratranca, ako sa nesmelo spoza rohu domu snaží kúsok priblížiť k nám.
Náš malý záletník dupol smerom k nemu nohou, zdvihol prst a dôrazne mu vraví: "Som ti povedaaal, že sú to moooje dievky!!!!" Vystrašený synovec bežal domov a my s dievčatami sme sa takmer po zemi šúľali od smiechu, keď sme videli ten víťazoslávny postoj a pohľad nášho drobca, keď sa k nám otočil (v zmysle "zahnal som nepriateľa") 😂😂😂

Dnes mi to znova pripomenul - poobede doružova vyspatý mal ísť von. Tak som mu dala čisté oblečko, nahádzal to na seba a celý natešený utekal von so slovami: "Tak. A ideme na to".
Samozrejme, že len čo vyšiel von, sa rozbehol smerom k veľkým kamoškám. Malé kamošky (rovesníčky) na ulici celkom odignoroval.