Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Isli sme po meste a mala (5r) si vsimla LGBT zastavu. Mammmiiii, ta duhova zastava je aka krajina? Amerika?
Mamiii, preco si mi dala tvoje gatky? - To nie su moje gatky...- Su, ved su cierne! To musia byt tvoje alebo Filipove, ja ciernu nenosim...
"Mami, chceš počuť vtip?"
"Áno."
"A chceš dlhý, alebo krátky?"
"Krátky."
"Vtip!"
🙄 "Tak radšej dlhý."
"Vtíííííp!"
- Terezka (5 r), ideme vybavit taku knizku s fotkou, aby si mohla ist na plaz
- Myslis pas?
Syn mi ukazal velku muchu na skrini, tak hovorim: och, velka mucha, zlaa..
Syn(4r): Mama, ona je zla, lebo bije ine muchy?
syna oslovujem roznymi maznavymi pomenovaniami kedze z mena mu zdrobneniny nerobim...teraz ma fazu opakovania, a tak minule pride a hovori "no čo ty, bambuľkoš, tata?"
Hovorim synovi "drz mi palce lebo idem parkovat", on "nemozen ti drzat palce, lebo nedociahnem".
Dcéra 7r. príde za mnou: "Mamiii, Ondrejko (jej starší brat 10r.) povedal dopi.e" Ja: "Ale nie, to si iste len zle počula." Ona: "Nie, povedal D O P I . E" - ešte mi to krásne vyhláskovala 🙊😮😬
Malému minule pred kúpaním hovorím, že budeme potrebovať na kúpanie viac času, lebo ideme umývať aj vlásky (teda nielen bežná sprcha).
A on na to pohotovo: "Mami, ale to vôbec nebude potrebné, veď moja hlava sa nikde po blate nekotúľala"
No mala som naozaj dosť, keď som si predstavila tú jeho "kotúľajúcu sa hlavu" a ešte ako popritom rozpráva (lebo jemu sa ústa fakt celý deň nezatvoria) 😬😂😂😂
Hladkala som práve nášho kocúra Cicera a rozplývala som sa nad ním, aký je krásny. Dokonca som povedala, že som doňho úplne zaľúbená. Syn, keď to počul, tak hovorí mužovi: "Počuješ, Tato? Musíš sa snažiť vyzerať, ako Cicerko."
Manzel vysvetluje 4r synovi, ze aby si raz mohol kupit napriklad telku, bude potrebovat peniazky. A aby mal peniazky, musi si ich zarobit. Tak sme sa ho pytali, ci chce byt hasic, alebo doktor. Alebo cim chce byt ked bude velky. Manzel: mozes byt cim chces. Syn: ja chcem byt krokodil.
Syn 6r "mami? Ako sa to volá keď ti chodia mravčeky po nohe?"
Ja "tŕpnutie"
Syn "pred chvíľkou som utrpel"
😂
Syn 3r. ešte pýta na kakanie plienku. Ja sedím na wc a počujem ho z obývačky kričať "mami, treba mi kakať do plienočky!". Hovorím: "vydrž, cikám." On: "rýchlo bo sa tu pokakám do gatí!"
ja dnes - aj ked to nebol ziadny verejny trapas, iba domaca debatka - pytam sa 3-rocneho syna - prosis si papat knedlik s omackou? nie mamka, macka sa stratila 😀 (susedovcom sa minuly tyzden stratil kocurik a vsade po okoli je vyveseny plagatik).. nakoniec som mu predsa len dala tanier na stol, maso povyberal nabok so slovami - macku nechcem 😀
Dcéra 2r. raňajkovala maslový chlebík s džemom, pokrájaný na kocky. Teraz má také obdobie, že všetky tie kúsky si dá do pusy🤷🙄.... už vidím ako ju napína, tak nastrčím ruku a poviem, nech to vypluje.... obsah pusy mi vypľuje do ruky a ešte dodá "pe teba"🤦🙊...no tak dík 😁
Ja: "Andrejko zatvor dvere,lebo je prievan a budú ta boliet usi". Andrejko:" Mamka a keď ma budu boliet usi, tak už ťa nebudem musiet pocuvat? 😃
Ja: Teoško uprac si to lego a nech to nemusím opakovať!
Troško (5r.): mami ale ja by som potreboval aby si to upratala ty lebo ty to vieš tak dobre upratať. Ty si taká sikovnejsia vieš... a vždy to vyzera lepsie...
Už dlho sledujem túto diskusiu a vždy sa perfektne zasmejem. Konečne sme aj my doma s 3r. výmyselníkom prišli k prvým perličkám. Pred pár dňami si pozrel medzi nôžky a pýta sa ma, čo je toto, čo je toto? Ukázal prstekom na vajíčka a hovorím mu, že to sú vajíčka. Dnes zasa pozerá a pýta sa ma: mami, mami, prečo mám dve vajíčka? 😂 Nuz, prečo dve? 🤪
9 ročný syn sa vrátil z prázdnin u mojej sestry. Večer si ľahol do postele a hovorí: "konečne vo svojej vlastnej zaprdenej posteli!"
@bodka70 🤣🤣🤣🤣
moj zazitok s 5 - rocnou dcerkou...isli sme od detskeho lekara a kedze jej brali krv, tak hladne. zastavili sme sa v cukrarni, kde mali aj salaty a dcerka si vypytala zemiakovy salat s rozkom - sadli sme si, jeme a zrazu som zbadala v salate vacsi kus cibule - ako obetava matka som ju vzala a dala do ust...chyba, dcerka na clu cukraren spustila: vypluj tooo, to je mojeee 🙂
@birika U nás niečo podobné. Zobrala som 5ročného do cukrárne na zmrzlinu. Najskôr reval, že som mu kúpila zmrzlinu!!! A potom začal revať, že som mu ju zjedla, keď on ju nechcel. A na plnú hubu: Béééééé ty si mi zjedla všetku zmrzlinu a nič si mi nenechala!!!! Viete si predstaviť ako na mňa všetci hnusne a odsudzujúco pozerali.
Dcera je bilingvalna, obcas si vytvara slovicka...Dnes sa jej pytam - Aj si spinkala poobede? - Ano, na velmi velmi necomfortable lehatku.
Dcera sa ma pyta? Mami, ked budeme ja a Filip velki, ty a tatino tu uz nebudete? - Ja dufam, ze ano. - Dobre, tak sa snaz nezomriet.
Dnes pri odchode od lekárky: "Mami, "stolica" je hovno?"
Ráno som rozprávala synovi, čo sa udialo v noci: bola búrka a ja počujem z detskej izby plačlivé "mamaaa, mamaaa" ... úplne rozospatá, mozog v hladine alfa, bežím za dcérou, zažnem svetlo na chodbe, pri detskej izbe je druhý vypínač, chcem zhasnúť, namiesto toho rozsvietim v detskej izbe, v kuchyni, kým som našla správny vypínač na zhasnutie chodby, konečne, podarilo sa, utíšim dieťa, dobre je." Syn sa tomu smial a hovorí "mama, hotová komédia s tebou" 😁
Náš malý (takmer 5 r.) má ísť do škôlky, a tak mu stále nahováram, že už je veľký chalan, aby som ho povzbudzovala k väčšej samostatnosti.
A zrazu náš veľký chalan to zobral z iného konca - začal sa kamošiť s veľkými babami (cca 10 r. susedky). Tie sa samozrejme chichotajú na ňom a jeho rečiach a on sa cíti moc dôležitý a tak im ešte viac tára. Je to zábavné ich tak nenápadne sledovať z okna.
Ale minule som sa poriadne zasmiala na ňom. Zbadal ich z okna a tak za 2 sekundy bol pri nich na ceste. Vybehla som za ním, lebo som myslela, že je tam bosý. A za nami vybehol synovec (6 r.).
Keď bol ešte obďaleč, syn sa otočil a výhražne mu hovorí: "Nechoď tuuuu, to sú moje dievky". Dievčatá samozrejme chichot, aj mne to prišlo smiešne a tak som ho podpichla: "A čo, vari sú všetky tvoje frajerky?"
Malý sa začervenal, otočil sa a znovu zbadal svojho bratranca, ako sa nesmelo spoza rohu domu snaží kúsok priblížiť k nám.
Náš malý záletník dupol smerom k nemu nohou, zdvihol prst a dôrazne mu vraví: "Som ti povedaaal, že sú to moooje dievky!!!!" Vystrašený synovec bežal domov a my s dievčatami sme sa takmer po zemi šúľali od smiechu, keď sme videli ten víťazoslávny postoj a pohľad nášho drobca, keď sa k nám otočil (v zmysle "zahnal som nepriateľa") 😂😂😂
Dnes mi to znova pripomenul - poobede doružova vyspatý mal ísť von. Tak som mu dala čisté oblečko, nahádzal to na seba a celý natešený utekal von so slovami: "Tak. A ideme na to".
Samozrejme, že len čo vyšiel von, sa rozbehol smerom k veľkým kamoškám. Malé kamošky (rovesníčky) na ulici celkom odignoroval.

@stevvvka