icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

zuzanaam
10. apr 2022

@akirea no a? Moja babka mu bola na pohrebe.

bielanevesta
10. apr 2022

Na malú:
"Any, nevrť sa na tej stoličke a jedz!"
"Ja nemám čas, mami, pozerám sa aká si krásna." 😅

akirea
10. apr 2022

@zuzanaam to fakt?

zuzanaam
10. apr 2022

@akirea no skoro. Nech netrepem, teraz som si pozrela, kedy zomrel a starká sa narodila pár rokov potom. Jej otec, môj pradedo bol šľachtic, s Pálffym chodieval na poľovačky. Starká mi vždy rozprávala, ako to vyzeralo na jeho pohrebe, teraz neviem, či to mala z rozprávania otca, alebo ho v Bojniciach pochovali dakedy neskôr. Lebo z jej rozprávania som mala dojem, že to zažila osobne ako dieťa.

muz26
11. apr 2022

Keď sa môj 5 ročný naučil čítať:
Ideme zo škôlky, slniečko svieti, pekne si spolu vykračujeme .. a malý zrazu "jeb".
Zostal som v šoku, ja že som zle počul tak sa pýtam, "Oli prosím?" .. on že "jeb".
Pýtam sa ho, "to kto ťa také škaredé slovo naučil, to máš zo škôlky?"
"Nie tatinko, veď tam je to napísané" .. a ukázal prstom na auto značky Jeep.

gaja78
13. apr 2022

Môj prvák sa večer modlí: Zdravá Mária ....... (namiesto Zdravas)

bubula_007
13. apr 2022

Štvrták mal písať slohovú prácu, opis osoby. On si vybral mňa, lebo že mňa má najradšej. Ok. Idem ho skontrolovať, čo už napísal. Teda: Mama je nízka, je milá a niekedy je prísna. MÁ TROCHU VEĽKÉ BRUCHO. 😱😂😂😂😂😂

zabulienka266
13. apr 2022

Mala som s deťmi hrozný deň. Hádali sa, protivní boli, odvrávali celý deň.... A pri večeri ma mladšia 6.r už vytočila tak, že som už nevedela reagovať (vyčerpané argumenty, vyjednavacie metódy aj hlasivky po celom dni), tak jej vravím s kľudom....
Ja: Soňa vieš čo? Ma naštvi a ja ťa prisámvačku napchám do hniezda záchrany!
S: (s kľudom anglicana a ironickým podtónom) Nechcem ti nič vravieť, ale na to si mala myslieť skôr 🤦‍♀️
A vzápätí otázka... A mami? Čo to je to hniezdo záchrany? 🤷‍♀️

pastinka
13. apr 2022

Ideme natierat dosky, potrebovali sme si pozicat kozy (take tie stojany). Dcera najprv zdesene: Kozy? A kam ich dame??? (Akurat sme v stadiu pripravy vybehu pre sliepky, a uz to mame problem kam dat na pozemok). Tak sme jej vysvetlili, o co ide.
Potom isla s tatinom, ked ich isiel ku kamaratovi zobrat, a vecer nadsene referuje starsiemu bratovi: ... a doniesli sme aj ovce! 😂

laura_222
13. apr 2022

Boli sme na zmrzlinu starsia dcera (4,5)lize cokoladovu mladsia (1) dostala korunutok ktory hodila na zem.
Starsia ju napomina: Karolinka! Ancikrista ti nic si nevies vazit!!
( u nas sa to slovo nikdy nepouziva netusim odkial to ma😩)

jankac22
13. apr 2022

@gaja78 To mi pripomina moju sesternicu, ta sa modlila.. chlieb nas kazdodenny daj nam zjest 🤣 asi bola hladna 😆

gaja78
13. apr 2022

@jankac22 A kamaratkin otec: namiesto:Chodte v mene bozom. Bohu vdaka. Tak on na plne usta - Chvala Bohu.

fizu1
13. apr 2022

@muz26 moja mama, keď bola malá, sa vraj modlila "servus Mária" 😀😀😀 a jej kamarátka - nazvime ju Maria Nováková - bola ako asi 40ročná 1.krát v kostole na omši. no a keď si dávali znak pokoja, ona nevedela, čo to je, tak tej pani, čo jej podávala ruku, hovorí:Teší ma, ja som Marka Nováková." 😀

jarja
14. apr 2022

Moja 5 ročná sa rada hrá na bábätko a dnes ma dostala hláškou:
S:" bábätko sa vyliahne"
Ja: "nie vyliahne, ale narodí"
S: " aha, tak vyrodí" 😀

miriam439
14. apr 2022

@laura_222 No som sa zasmiala, až mi slzy tiekli 😂😂😂

mircalla
14. apr 2022

Dnes som sli z vyletu a nemala som uz drobne na listok pre malu, kupila som sebe a starsiemu synovi. Hovorim malej: Theresa, keby sa ta pytal nahodou taky ujo (revizor), kolko mas rokov, nemas 6 ale 5, ok? - Mami, ale vies, ze sa nema klamat. - No nema, ale teraz mozes...- Ok...- Kolko mas teda rokov? - 6. Klamat sa nema

miriam439
17. apr 2022

Rozprávali sme sa, že zajtra pôjdeme okúpať starkú, ale že syn si môže zobrať len malú vodnú pištoľ, lebo starká bola chorá a nemôže ju moc zliať.
Syn však stále vyjednával, že chce použiť aj tú väčšiu pištoľ. Tak som povedala, že veľkou môže obstriekať jedine ocka a švagra (ktorý býva pri svokre).
Manžel hneď zareagoval, že chlapi sa nekúpu. Syn už špúlil ústa do plaču, lebo že nemôže striekať z veľkej pištole. Tak som zo srandy povedala, že ich dvoch ostriekať môže, lebo oni nie sú chlapi 😀
Na to sa manžel ohradil, že akože nie, však majú všetko, čo chlapi majú mať a posunkom oči a hlavou naznačil dolu na to mužské miesto, aby som pochopila, čo myslí.
No syn sa v tej chvíli otočil smerom k nemu a zbadal jeho pusunok. A tiež mi chcel vysvetliť, čo ocko myslel: "ale samozrejme, že sú chlapi, však obaja majú veľké brucho." 🤣🤣🤣

lilitela
18. apr 2022

Ja neviem co maju deti stale s tou tlstotou: Lezia pri mne, ja na bruchu a oni sa opieraju hlavou o moj zadok. A ja ze: Netlaci vas to? A oni ze: nie, mas to dost velke a mäkkucke, ako vankusik. 😂

modra_kolobezka
18. apr 2022

Syn 10r. sa zaujima o rozne druhy historickych zbrani. Dnes sa ma pyta: Mami kde sa nachadza Vodne delo Gabcikovo? 🤣 Lebo o takom dele doteraz nepocul 😁

mircalla
20. apr 2022

Dcera mi dnes vysvetluje, ze spoluziak Oliver Andrejčík neni Slovak. - Ako si na to prisla? - No mami, ma zahranicne meno....- Vsak Andrejčík je slovenske...- Nieee mami, vsak ma v mene čík (pochopila som, ze cheek = lice), to je z anglictiny, takze urcite je z Ameriky. Mama Olivera Andrejčíka sa na tom dnes dost zabavala.

matovicova
21. apr 2022

Mami, mami, my sa chceme ísť pozrieť do UFA. Áno detičky pôjdeme, keď bude teplejšie počasie. Super, tešíme sa na mimozemšťanov. Deti, ale tam je reštaurácia a nie mimozemšťania. 5 ročná dcéra s kľudom anglicana: Mami ty sa tomu nerozumies. 😅

angela1103
22. apr 2022

Najmladšiu dcéru pomaly pripravujeme na to, že pôjde do škôlky. Ja: "..... všetky detičky tam budú bez maminy....a potom pre teba prídem a pôjdeme domov, dobre?" Dcéra: " Nou, pride pre mňa tatino."🙃

miriam439
27. apr 2022

Syn sa dnes odo mňa pokúšal vymámiť mobil so slovami: "Mami, však mi ho nachvíľu požičaj, však vieš, že v nebi sa už na ňom nezahrám".
Vypleštila som naň oči, zadržiavajúc smiech.
Tak ešte dodal: "No však tam isto nemajú signál."
😂😂😂

siska53
27. apr 2022

Syn vravi na sestru: Ona sa odobliekla!

akart
27. apr 2022

Cestou do práce v MHD si ku mne prisadla pani. Pozdraví, obzerá si ma a o chvíľu sa ma pýta: A vy kde robíte? V Zberných surovinách... Nastalo ticho a zrazu pani zajačí na celý autobus. Koooooooožky, handryyyy, periéééééééé. V tej chvíli by som sa najradšej prepadla pod zem. Smiali sa všetci. 😂

vafinka
27. apr 2022

@adelajda2012 umývala som môjmu malemu zúbky a vravím mu, otvor usta a povedz aaaa a môj malý na to odpovedal veľké tlačené a či pisane a.

zacharovi
30. apr 2022

@adelajda2012 Pripinam sa 🤗

bodka70
1. máj 2022

@fizu1 , moja dcéra 6. ročná (mimochodom veľmi sebestredné dieťa 😀) sa modlila: Otče náš ktorý si na nebesiach, buď vôľa moja, aby som bola taká skvelá ako ty! 😀

lucianak
1. máj 2022

Sprchovala som syna a potrebovala som odbehnut do kuchyne. Dala som mu osusku, nech sa poutiera a oblecie do pyzama. Pridem asi po 15minutach do kupelne, on uz osuseny, holy stoji pred vanou a sa ho pytam....ty este ani gate z pyzama nemas natiahnute?
Odpoved: Ne, este sa pozeram do zrkadla, jaky som pekny 😂

miriam439
1. máj 2022

@lucianak
Aj náš si minule polichotil, ale v trochu inej situácii:

Pýtal sa ma, aký je rozdiel medzi polepšovňou a väzením. Tak som mu to trochu vysvetlila a dodala som niečo v tomto znení - a vieš aká by to bola pre teba hanba, keby sa ľudia dozvedeli, že si niekedy bol v polepšovni...
A malý na to: "No veď a taký fešák!" 🤣🤣🤣