icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

rosabella
25. feb 2017

Dcéra deviatačka mi rozprávala zážitok zo školy.
Hodina slovenčiny. Učiteľka vysvetľuje:" Stavové slovesá pomenúvajú nejaký stav, napríklad rásť, kvitnúť, starnúť, zožltnúť, uschnúť. Vie niekto z vás povedať ešte nejaký príklad?"
Jeden chlapec hneď zareagoval:"Otehotnieť."
"Ako si prišiel práve na toto sloveso?"
"No... Keď stavové slovesá... Toto tiež označuje druhý stav."
Ja som z tejto vynachádzavosti išla do kolien 😅

xabri
25. feb 2017

Išli sme okolo reštiky, kde sme mali firemný vianočný večierok.Najskôr syna zaujímalo čo je vôbec večierok a potom či som prišla ráno. Hovorím o polnoci na čo zaperlil pohoršene: O polnoci?! To sa vracajú domov ožrani z krčmy!

xabri
25. feb 2017

Dnes vytvoril rozvododnú zmluvu /rozvodovú/ a keďže netuším , kde to mohol vidieť tak ma to zaujímalo. A odpoveď? " To mi mozog našepkal"🙂

stanislava33
25. feb 2017

Išli sme s 3,5 ročnou dcérkou do hračkátstva, len tak sa prechádzala medzi regalmi, nič ju ale nezaujalo, pri pokladni pred predavačku zahlasila "nič nechcem, aj tak tu majú samé haraburdie"

yollanda
26. feb 2017

v cakarni na plne usta: " maminka ma pipika"!! Ja fialova som chcela odlahcit situaciu sa pytam: " kdeee?" Dcera: " tutoooo" a ukazala predlaktie

medulienka2011
26. feb 2017

@zuzikak Krásne🙂

jezibab
26. feb 2017

Cestou k pani doktorke s Lukáškom (1,5 roka) sme počúvali rozprávku o siedmich kozliatkach. Do čakárne sme prišli chvíľku pred začiatkom ordinačných hodín. Prichádza pani doktorka s úsmevom a pozdravom: "Dobré ráno!" a Luki, ktorý stále riešil dopočúvanú rozprávku, jej na to odpovedá: "Koza!" Skoro som sa prepadla a dúfala, že pani doktorka to nezachytila...jakživ sme na ňu krivého slova nepovedali, no niektoré veci nevysvetlíš...

ludmilaka
27. feb 2017

Lucka, o chvíľu 4.roky, pozerá na mňa a manžela: "Maminka, vy dvaja ste ako pexeso, tak sa k sebe hodíte."

pieces
27. feb 2017

Dcéra (4) večer zaspáva pri nás, potom ju vždy preložíme do vlastnej postele. Jedného rána sa zobudila a po chvíli zvolala: "Ale to bude problém!!! Keď budem veľká už nebudem spať medzi vami ale vo vlastnej izbe...!
Ubezpečila som ju, že tak to bude dobre...

anickaaa6aaa
27. feb 2017

Ty moji dvaja chlapi stále spolu "bojuju" klbcia sa, vstrajaju až ma niekedy z nich hlava boli. Pritom rozmýšľam že chlap by mohol mať už trošku viac rozumu ako nás Jakubko. Raz tiež tak vystrajali..ocko hovorí Jakubkovi "mier" aby sa už neklbcili. No ale synator po týchto slovách chlapovi pleeeesk jednu. Ten pozerá na neho, že to čo bolo? A Jakubko: "si povedal mier, tak som mieril!" ha ha😂

fadama
27. feb 2017

@anickaaa6aaa Dobréééé.

ikulka07
27. feb 2017

👍😀😀😀 super

ikulka07
27. feb 2017
kikidee
27. feb 2017

Nase krsna pätrocne prichadza domov poslednu dobu so samymi "fekalnymi"temami zo skolky...😅 Aj kolegyna co ma dve dcery vravi, ze teraz je v skolke take obdobie, vsetko sa toci okolo ho...a a sr....a :D a v sobotu sme boli u svokry a maly zo zachoda krici" Starkaaaa, uz som sa vys...l!!!" skoro som odpadla :D :D

zana0077
28. feb 2017

Dcera (8) dost mudruje v poslednom case... Sme sa ucili basnicku vcera a bavili sme sa cosi, ze ked chalani boli v puberte, tak ze co je to puberta...jej vysvetlujem, ze to je taka choroba ked hrubne hlas a blbnu hormony...a ona od knizky len tak zvoleja, ze "hej, hej, to poznam, to uz som mala.."

Alebo dnes pri obuvani v chodbe pred zrkadlom pri ponahlani do skoly...
"mami, ale som uz narastla, nie? " narychlo pozrela do zrkadla a jej hlaska ma skoro postala... "len co s tym ksichtom ..." 😆

zana0077
28. feb 2017

Aaaa este ma jedna usmevna vec napadla... mala (6) sa natahovala so svojim velkym bratom (18)...sposobom, ze on póza mrtvy chrobak na gauci a ona donho podchvilou rypala, stuchala, chichichi, checheche...no proste robila mu nazlost. Syn sa po chvili postavil, (podotykam, ze ma uctyhodnych 180 cm) a mala zahlasi..."no co,coooo, sopliak? Ideme sa bit?"

erickatt
28. feb 2017

😀

fuvola
3. mar 2017

Išli sme ráno do škôlky a dcérka (5) zahlási: "Som taká ospalá, až mi tŕpnu očné viečka, dokonca aj celé oči."

lenka_samorin
8. mar 2017

Občas mám chuť na kyslé ryby, zavináče, lebo s našimi sme ich doma pravidelne jedávali. Tak som na ne naučila aj naše deti 5 a 3 roky. A minule sme boli s dcérou v Jednote, kúpili sme na večeru 3 zavináče a keď prišiel Tomo zo škôlky, tak sa ho pýtam, či si dá s nami na večeru zavináča. A Tomo na to "mami, neuveríš, presne o tomto sa mi dnes v škôlke poobede snívalo, že budeme mať na večeru zavináča". No nemiluj takéhoto rečníka 🙂

fimane
13. mar 2017

nedávno ma zastavil dcérin spolužiak.
on-Teta? Vy ste Nelkina mama?
Ja- ano, preco??
on- No vaša dcéra je strašne fajnová.
ja- prečo????
On- no nechce sa vôbec boskávať!!!
( dcéra je prvácka na ZŠ!!!!)

lubina
13. mar 2017

Vcera sme boli vonku a ja som cvakla par momentiek a doma si ich pozerame a nasa dcerka zahlasi "a preco si ma fotila, ked som mala taky zly usmev?"

zara0201
13. mar 2017

Dnes v čakárni u lekára my+ asi 10 detí s maminkami. Syn (5r) vytiahne z tašky fľašu s čajom, napije sa a zahlási: Mami, ocko mi tam dnes nalial cider?
(mal nový čaj- tropická príchuť)

zuzka148
13. mar 2017

1,5r dcerka mi ukazovala na usta a hovori, Maminka zobak 🙂))

nervacik83
13. mar 2017

@inull5 😂😂😂 sa mate na co tesit... nasa je tiez riadne cislo, manzel nie raz podotkol ze bude schopna nas raz predat 😂

inull5
13. mar 2017

@nervacik83 no on takéto a podobné hlášky ma stále😄

nervacik83
13. mar 2017

@inull5 aspon sa nenudite 😂

zoruska
15. mar 2017

Mali sme na obed šúľance. Varianty s makom, s grankom, so strúhankou.
Pýtam sa: " Janko, s čím si prosíš šúľance?"
Nestihla som sa ani nadýchnuť, aby som vymenovala možnosti a malý pohotovo: " S kečupom!" 🙂

helsinka
15. mar 2017

Mám narodeniny. Dcéra (5r.) mi gratuluje . . . a veľa šťastia a lásky a aby si poslúchala rodičov . . . . 🙂

helsinka
15. mar 2017

Minule sme išli zo škôlky, tak z mojej strany padla klasická otázka: "Ako bolo v škôlke, čo ste robili?" Nasledoval hlboký vzdych a odpoveď: "To je na dlhé rozprávanie." - viac som z nej nedostala . . . .

zara0201
15. mar 2017

@helsinka Mne syn gratuluje: Aby si poslúchala mňa a tak...