Pes a hnačka
Prosím vie mi niekto poradiť?
Pes ma 2kg začal mi hnackovat. Dala som o 19 30 čierne uhlie jednu tabletu. Diétu a vodu ma. Kedy môžem dať opäť čierne uhlie? Vďaka za radu
@zdrsjsjiwwi tiež sa bojím tých konzerv. Dnes som robila vývar. Tak som jej dala vyvar masko ryžu mrkvu a kaleráb. Veľmi chutilo. Veľmi ma rada polievočku.
Treba dať čierne uhlie tiež...podľa mňa ak viete že to ma z konzervy. Ja som sa bála kvôli tomu lebo hovna majú baktérie tak som myslela ze to nezaberie. Ale myslím že keď konzerva tak zaberie tiež. Mne keby nezabralo ja by som hneď šla k veterinarovi. No už po 12hodinach bolo ok
@zdrsjsjiwwi ale ak kakal pes zo zavedenia noveho druhu stravy, nemusis davat uhlie, nema v sebe ziadne roxiny, ktore by malo dostat z tela von. Staci dieta, den nic, druhy ryza, ak ma hnacku. Vo vseobecnosti treba pri haklivejsich psoch nove znacky alebo druhy zradlo pridavat postupne, nie naraz zmenit. Ak mal ten pes proste len riedke alebo makke, nie je to hnacka. Nechce sa mi verit, ze by mu hnacku sposobila konzerva. Myslim serioznu hnacku. Mohlo ho prehnat, to je ine. Konzerv sa nemusite bat, len treba kupovat kvalitne masove konzervy. V pripade psov s citlivym travenim konzervy s masom alebo zeleninou, su lahsie stravitelne. Ked su psy haklive, vhodne je najst znacku ktora vyhovuje a nemenit.
@ssandyy ale konzervy su v poriadku, ak su kvalitne. Ked mu varite, musi to byt vyvazena strava, co nie je take lahke dosiahnut. Ak uz musi byt varena, musi obsahovat aj surove suroviny alebo mineralne doplny, ktore sa pouzivaju aj pri barfovani. Vitaminy a mineraly su pridane v konzeravch aby boli pokryte. Tym nechcem povedat, ze je zle krmit surovou alebo varenou stravou, len to treba mat vypocitane. Male psy maju niekedy problem s travenim aj kvoli nadbytocnemu prijmu proteinu.
@kockopes2206 za posledné 4 hodiny ho prehnalo 5 krát. Bola to výslovne voda. Táto konzerva je celkom kvalitná ale skúsil ju 1. krát.
@ssandyy Lenže on mi nebude jesť ani ryžu ani mrkvu s kalerábom. Teraz nemáme čo robiť keď je večer. Dali dme mu 1 tabletu uhlia, ale nevieme aké je to staré. Možno pár mesiacov po záruke, ale za skúšku nič nedáme.
Nase psy ked hnackovali, vet nakazal dietu - kazde 2 hodiny kopcek uvarenej ryze bez soli, zaliat trochou cierneho caja. Prvy den len toto. Druhy den na veceru uz pol ryza/pol granule a na treti den normalna vecera. Vzdy zabralo (stafford, labrador aj vlciak) Ale twda ti mali viac ako 2kg.
@zdrsjsjiwwi tomu nic nebude, aj ja by som ho zjedla par mesiacov po zaruke. V tom pripade mu radsej kupuj osvedcene, ked je haklivy. Vela stastia prajem v skorom uzdraveni a ked bude hladny, zje aj ryzu😉. Dnes by aj tak este nemal jest nic, az zajtra vecer najskor tu ryzu, k ryzy mu mozes uvarit aj kuracie prsia a ked mu ich tam nakrajas,isto ju spraska, len ich tam treba dobre premiesat. Zaliat vodou z tych varenych prs. Ak malo pije, tu vodu z vareneho masa mu mozes dat aj pocas diety, namiesto vody. Kalerab mu nedavaj pri hnacke, mrkvu mozes. Probiotika idealne nasadit.
@kockopes2206 Praveze on ani nevyzera choro. Práve sa tu bláznil vyše 20min. Je to Yorkshire, pochybujem ze mi zje ryzu len tak tak sme ho naucili jest konzervy. On nie ze je haklivy, on je rozmaznany. Ale dakujeme
@kockopes2206 Za 12 hodín ho dokopy prehnalo 8 krát. To čierne uhlie nezabralo. Ach..
Nemalo dovod zabrat, ak to bolo z konzervy. .
@kockopes2206 Tak čo iné mu máme dať?
@zdrsjsjiwwi okamzite do veterinara.. to uz je moc na takeho maleho psa..mozno mu pomoze zavodnit telo infuzkou
Zarobte do striekacky smectu, frknite mu striekackou do pusy troska. Ako som pisala vyssie, doma je vzdy dobre mat probiotika, ak nemate, tak nedate. Kupte si do buducna do zasoby. Vecer mu dajte rozvarenu ryzu, uvarte kuracie prsia, nakrajajte mu ich do ryze. Ta ryza musi byt troska rozvarena. Ak menej pije, dat vyvar z prs. Samozrejme toto vsetko plati v pripade, ze je spravanim v poriadku. Netrasie sa - ak by sa triasol,, ma bolesti, tras akoby kratky, usekovy tras svalov...neni apaticky...v tom pripade navstivit vet a necakat zbytocne. Aj tak mi to nejde do hlavy, ze by mu taku reakciu sposobila konzerva. Nemohol nieco zjest vonku?
@slniecko_12 V okolí žiadneho dobrého nemáme. Iba jedného čo chodí k nám domov, ale k nemu sa treba objednať pár dní dopredu. Nemáme ani auto
Samozrejme nie je hnacka ako hnacka, ak sa ti co by len troska nezda, chod k vet.
@kockopes2206 Dávam si pozor aby vonku nič nejedol .A trasie sa, ale trasie sa niekedy aj 2 mesiace , práve je po ostrihaní.
Aha, tak mu pripadne zavolaj..ale ak vyzera inak ok a nepridalo sa vracanie alebo nieco ine, malo by zabrat to, co som napisala. Ak je to taky tras, ako som ti opisala, chod k veterinarovi.
@slniecko_12 Ja mu dávam piť, občas sa napije aj sám. Ale teraz k veterinárovi ísť nemôže. Jedine tak až poobede
@kockopes2206 Nevracia ani tak. Len aby kakal 10 krát za 12h no neviem. Dnes mu kúpime takú pastu...sú v nej probiotiká. Mohlo by to pomôcť.
@zdrsjsjiwwi daj mu tu ryzu tak 2 hod. po poslednom kakani, nech ma z coho vyrobit hmotu. A ak sa to do poobedia nezlepsi, chodte.
@kockopes2206 Lenže on každé 2h kaká. A nemôžem rozhodovať o tom kam pôjdeme ja. Mám 14, mama sa vráti o 14:00. Vtedy otvárajú aj vet.
@zdrsjsjiwwi este ma napadlo, je pravidelne preoockovany proti virusovym ochoreniam? Ak nie, mohol nieco nacapat.
Ked kaka kazde 2 hodiny, chodte na veterinu, inu radu nemam. Ked si dieta, povedz rodicom, ze musi ist na veterinu. Ked ta nevezmu, nevyriesim to.
@kockopes2206 neviem, ja sa v týchto názvoch nepohybujem. Ale dávame ho očkovať vždy tak ako nám napíše lekár
Ale ty si nepisala pred casom, ze mma pes problemy..hnacka alebo vracanie? Ak ano a ma ich tak casto, treba riesit pricinu. V tom pripade to nebude len " bezne podrazdenie "
@kockopes2206 On iba občas vracal (tak raz za mesiac-dva) ráno nalačno, keď bol hladný. Vracal žlč. Ale inak takéto problémy nemá. Nikdy nemal ani hnačku
@zdrsjsjiwwi tak na čo máte psa??? 🙏
Objednajte si taxík...hlavne choďte, pretože vám môže zomrieť, keď sa dehydratuje, čo už pravdepodobne je....
@slniecko_12 on pije aj za troch ;). A to čo myslíte tým ,,načo máte psa?" ? Mama volala s veterinárom, príde dnes poobede. Dehydratovaný nie je

@ssandyy som rada že je už Vášmu psíkovi lepšie. Snáď to u nás nebude tiež nič vážne 💊