icon

Pes kňučí a chodí po dome

andy1789
28. máj 2021

Ahojte, viem, že je neskoro a asi sa nenájde nikto, kto by mi odpovedal, ale skúsim. Píšem sem, lebo nastali ďalšie problémy s našim psom :( áno s tým maltezákom s epilepsiou. tí čo nečítali moje otázky predtým, uvediem vas do deja. od nedele naš maltezák nechce moc chodiť, spočiatku nechcel vôbec piť, jesť ani cikať. zistili sme že pravdepodobne bude mať niečo s chrbticou. za posledné 2 dni sa jeho stav celkom zlepšil, začal chodiť síce semtam spadne ale chodí, pije, papá aj sa vyciká. určite to je aj zásluhou toho, že v stredu a v štvrtok mu bola pichaná injekcia proti bolesti. avšak teraz dnes už inekciu nedostal a ide to dosť dole kopcom. Už včera v noci zo štvrtka na piatok som sa v noci zobudila okolo 3ej na to, že cupital po dome, prišla som k nemu a priviedla som ho naspäť k pelechu, potom som si už nevšimla, že by sa jeho pobehovanie v tú noc opakovalo. No a teraz sme sli o 22:00 do postele, vsetko fajn, zaspala som a teraz pred cca 20 minútami som sa zobudila na to, že zase pobehuje, pribehol k mojej posteli a začal kývať chvostom, ale začal kňučať ;( priviedla som ho k pelechu kde si teda lahol a odišla som naspäť do postele. ja spím v jednej miestnosti a on v druhej s mojim tatom. keby je deň, tak sa ho snažím utíšiť, hľadkať a hneď s ním bežím k veterinárovi, ale teraz takto uprostred noci nič nezmôžem. no teda, priviedla som ho naspäť k jeho postielke a išla som si aj ja naspäť lahnúť. snažila som sa opäť zaspať, keď som začula ako zase kňučí, veľmi mi ho prišlo ľúto, tak moc mu chcem pomôcť :( veterinárka nám ešte dala na domov tabletku proti bolesti, pre prípad, tak som mu ju dala. ale aj tak mám strach, nechcem aby trpel. na neurológiu s ním ideme až v utorok, bohužiaľ nepodarilo sa nám vybaviť skorší termín. ale prosím, neviete prečo za posledné dva dni je cez deň na tom úplne dobre a v noci začne takto skučať a behať po dome?

Strana
z2
melvinko
29. máj 2021

@andy1789 tak ak cika, kaka a aj sa napapa a napije vody. Uz by som ho asi nechala tak. Ako sledovat ho to ano aj sa mu venovat ale zase ho moc neotravovat. Nas uz je teraz taky ze sa motá popod nohy a vsade za nami chodí a nic mu montalne nie je. Je to asi len tou starobou. Zober si ho ku sebe do izby ak tam bude chcieť byt v noci. Mozno len potrebuje aby pri nom niekto bol.

andy1789
autor
29. máj 2021

@melvinko je pravda, že v noci spí s mojím tatom v jednej izbe. môj tato k nemu nemá taký veľký vzťah ako ja, áno má ho rád, ale nie je voči nemu taký empatický. tak asi chceť byť so mnou, tak si ho skúsim na túto noc premiestniť ku mne do izby, či bude pobehovať. len sa teraz celkom obávam, kedže náš psík je epileptik a ja zase neviem zaspať v úplnej tme, proste mám v izbe LED svetlá a zaspávam pri nich, tak či mu nemôžu spôsobiť záchvat 🤷🏼‍♀️

melvinko
29. máj 2021

@andy1789 tak ak nejako neblikaju tak hadam nie

andy1789
autor
29. máj 2021

@melvinko neblikajú, len svietia na fialovo.

babina_33
29. máj 2021

Pokial to svetlo bude len svietit, tak to by nemal byt ziadny problem. Daj si ho k sebe, ten pes aj citi, ze mas k nemu taky blizsi vztah to som si ista. Aj ten nas takto obcas vyvadzal, ale jemu nic nebolo a ked som ho mala pri sebe tak prestal.

andy1789
autor
29. máj 2021

@babina_33 mne by ani tak moc nevadilo keby sa v noci prechádza po byte, len tým, že je chorý sa bojím aby si niekde neublížil. tak presuniem si ho do svojej izby a uvidíme či bude vyvádzať

margitaf
30. máj 2021

Bez adekvátnej diagnostiky sú to len dohady môže mať bolesti ale nemusí , v prípade nádoru na mozgu môže byť dezorientovany, môže zabudnúť, že pred 2min bol vonku, môže zostať zmätený,

andy1789
autor
30. máj 2021

@margitaf ja len dúfam, že to nebude nádor na mozgu 🥺

margitaf
30. máj 2021

To dúfam aj ja, ale aj túto možnosť treba vylucit

melvinko
30. máj 2021

@andy1789 ako sa ma dnes psik?

andy1789
autor
30. máj 2021

@melvinko má sa celkom fajn, v noci chodil len raz a to tiež len tak na 5 sekúnd a potom si zase lahol, chodí, je, pije chodí von, len vidím na ňom, že je trochu smutnejší.

melvinko
30. máj 2021

@andy1789 tak drzim palce aby sa to nezhorsilo a v utorok u doktora ste sa dozvedeli co je nazoaj vo veci. A dufam ze to nebude nic vazne

andy1789
autor
30. máj 2021

@melvinko ďakujem pekne 🙏🏼

andy1789
autor
1. jún 2021

Takže, boli sme s ním v tom NeuroVete, nechali si ho tam, spravia mu nejaké vyšetrenia a magnetickú rezonanciu, len mám teraz celkom strach :( Lebo pri MRI musí byť uspatý, tak sa celkom obávam či sa z toho zobudí, kedže už má svoj vek (zachvílu 10 rokov) 😰 Veterinár aj spomínal, že to vo vyššom veku môže byť rizikovejšie :( Dúfam, že bude v poriadku 😢

andy1789
autor
1. jún 2021

A teraz mi este doktor volal že niečo neni v poriadku z obličkami:( že mu robili krvné vyšetrenie a niečo zistili, tak sa ešte vic obávam

fomelka
1. jún 2021

Júúúj moja to mi je ľúto ale treba veriť, že je v dobrých rukách a budú mu vedieť pomôcť. No ak by to došlo k tomu, že sa to už nejak zvrátiť nedá, neviem, či by som ho nechala ďalej trpieť

andy1789
autor
1. jún 2021

@fomelka dneska už bol úplne v poriadku, pekne chodil ani raz dnes nespadol :( a teraz sa dozviem toto, doktor mi nepovedal čo to presne je, pretože len našiel nejaký nález ale povedal, že ešte spraví ohľadom tých obličiek nejaké ďalšie vyšetrenie aby sa dozvedel presne čo je vo veci :( len sa veľmi obávam, strašne vystresovaná som, že to bude niečo vážne a že neprežije anestéziu 😢 nemá tu niekto skúsenosti so psíkom ktorý bol na magnetickej rezonancii s nejakým nálezom na obličkách?

melvinko
1. jún 2021

@andy1789 neboj prezije, urcite mu nedaju taku silnu ako pri operacii. Urcite vedia ako postupovat.

andy1789
autor
1. jún 2021

@melvinko doktor aj povedal, že keby bol na mojom mieste tak by do tej rezonancie išiel aj tak, ale mám strach ako to bude. Bojím sa, že neprežije, veď už je starší a ak má niečo s obličkami tak…. 😭

andy1789
autor
1. jún 2021

Takže, psík sa zobudil z magnetickej rezonancie. Má niečo ako zápal mozgu :( dali mu steroidy, tak tie bude pár mesiacov užívať, čo ak sa nebude kontrolovať alebo keby ich nebral tak by sa mu mohol vytvoriť nádor na mozgu alebo hoci kde inde 😢 tiež liek ktory nám predpísala jeho obvodná veterinárka, tak má veľku hladinu toho lieku v krvi :/ obličky nič moc závažné len má zvýšenú hladinu SDMA a tiež ešte niečo sa deje so štítnou žlazou, takže veľa vecí 😭 celkom sa bojím ako to zvládneme, povedal veterinár totižto, že ak sa ten zápal vylieči a keby sa znovu vrátil, že je riziko oslepnutia :( takže musíme dávať pozor na stolicu, na záchvaty atd. že ak sa zápal vylieči možno by sa ten Phaneamaletten na epilepsiu mohol vysadiť, lebo, že to čo spôsobuje záchvaty nemusí byť epilepsia.

andy1789
autor
1. jún 2021

@andy1789 tiež bude musieť pár mesiacov brať steroidy

melvinko
1. jún 2021

@andy1789 tak uz aspon viete na com ste. Uvids bude brat lieky a drzim palce aby mu pomohli. Ten nas ma uz 3 druhy tabletiek na srdiecko, tiez som sa zo zaciatku bala ale casom si clovek zvykne (u nas uz nie je nejaka nadej na zlepsenie, len sa to tymi liekmi udrzuje aby tu bol dlhsie s nami)

Strana
z2