Pes, ktorý trpí
ahojte, vopred sa ospravedlnujem a chapem ze to sem nepatri, ale potrebujem poradit.
Priatelov brat nas poprosil aby sme mu chodili krmit psa, zatial co on je na dovolenke v tatrach, lenze jeho psovy doslova trcia creva zo zadku, a ked som sa ho to pytala ci o tom vie, povedal ze ano, a na otazku preco to neriesi, mi napisal len ze ,,to mal aj minuly rok" . Teraz vobec neviem co mam robit, najradsej by som na neho zavolala slobodu zvierat ale neviem vobec aky by bol postup, navyse byva aj s jeho mamou ktora tam ma 3 macky a bojim sa ze by zobrali aj tie a ze by si to aj majitel toho psa aj jeho mama so mnou rucne strucne vybavili, lebo urcite by vedeli ze to ja som zavolala slobodu zvierat. Ale naozaj nechapem ako on moze ist na dovolenku a svojho psa necha s vytrcajucimi crevami. Prosim poradte mi co mam robit , uz som mu aj pisala a dohovarala ci je normalny ale uz mi neodpisuje, a priatel to nechce riesit s nim. Je mi naozaj velmi luto toho psa, uz som rozmyslala ze by som tam zavolala nejakeho veterinara ale som studentka a pravdepodobne by som sa ani nedoplatila.

@viktorialms To je rektálny prolaps. Ako sa tvári pes klinicky, myslím je veselý/apatický, má apetít atď? Môže ísť o akútny ale aj o chronický stav. Jediné riešenie veterinár, ak niesú finančné prostriedky nakontaktovať organizácie ako napr. pes v núdzi resp.iné občianske združenia.
A to sa dokážeš na toto pozerať? ... vieš, vyhovárať sa na to, že na veterine by si sa nedoplatila, mi príde kus alibistické, ale teda OK ... osobne si myslím, že tomu psovi by bolo lepšie v útulku, takže kontaktuj nejaký v blízkosti, najlepšie hneď ... neskutočné, akí dokážu byť ľudia bezcitní.
@viktorialms
Zober psa k veterinarovi. Účet mu das preplatiť
@viktorialms bože chudák havo. Zober ho na veterinu a verím že sa tam dohodneš že majiteľ psa je preč, ty si študentka a že to príde majitel zaplatiť. Však podľa čipu bude vedieť kto mu dlží peniaze za ošetrenie. Ale prosím ta nečakaj, ten psík sa musí určite trápiť. A potom už by som asi aj riešila ihneď nový domov. Lebo toto keby ma môj pes tak nečakám ani minútu a nie to ze by som išla na dovolenku v kľude.
@viktorialms je to sučka ? Lebo mne to príde že jej to vychádza z pošvi čiže skôr maternica ?😕 Tak či onak , jednoznačne vziat v zverolekarovi
Už len to, že ide niekto na dovolenku a myslí si, že psovi stačí, že ho príde niekto nakŕmiť 😡😡😡 Zobrať na veterinu, bez debaty. Prosím, nenechaj ho takto trpieť... A rodina nerodina buď by som si toho psíka zobrala ja a starala sa oň riadne alebo keby to nešlo po dobrom, nahlásila by som to a žiadala odobratie...
No toto vidieť tak by ma reakcia matky trápila najmenej...je rovnaká ak sa na toto dokáže pozerať a detto tvoj priateľ..vôbec by ma ich reakcia nezaujímala rvps, sloboda,veterinár, OZ,
bože môj...ja by som to ihneď nahlásila..kontaktuj československý kastračný program, pes v núdzi, sloboda zvierat..kašli nato, čo si oni o tebe pomyslia..robíš dobrú vec. Ak sa nato urazia s takými necitlivými debilmi si nemáš už viac čo povedať..
A ak ide o peniaze skús sa s týmto zdôveriť napr. tvojim rodičom alebo niekomu tebe blízkemu, možno by ťa aj so psíkom vedeli hodiť na veterinu a zaplatiť to... Ak nikto taký nie je kontaktuj napr. ten spomenutý československý kastračný program, verím, že by ti vedeli pomôcť, navigovať čo ďalej..
@dzulli1980 ako by som sa vyhovarala podla vas ? mam 19 rokov chodim este do skoly hlavne ten pes je obrovsky a ja nemam auto , autobusom s nim asi nepochodim
@estrella5 tu ani velmi az tak nejde o peniaze ako o to ze ten majitel by nemal mat toho psa, akurat ze neviem co s tym urobit, on ma 35 rokov a hlavne aj ta jeho mama ma vlastny svet a je dost pomstichtiva a bojim sa ze by mi to nejakym sposobom vratili ak by som si ,,dovolila" za nich poriesit ich psa
@noami12 nemam auto nemozem ho sama zobrat na veterinu, a je to velmi velky pes, a moji rodicia sa do toho nechcu starat ani ho brat do auta, nechcu sa miesat do cudzich zalezitosti
@viktorialms nebuď alibistka...od začiatku po koniec tvojho príspevku aj komentov sú len ospravedlňovačky prečo nie...
@marlent k comu by to bolo dobre ? ....chcela som sa len uprimne poradit ze som zufala a bojim sa majitelov toho psa a ze to chcem vyriesit nejakym sposob s kludom tak aby boli spokojne vsetky strany
@viktorialms napíš na Rvps ..prídu na kontrolu....oni nepovedia že si to nahlásila ty.
@viktorialms buď to chceš riešiť alebo nie.. rozumiem tvojim obavám, ale túto situáciu žiaľ nejde vyriešiť tak "aby boli spokojné všetky strany"...
@radussska999 ale budu vediet ze som to bola ja, lebo som to riesila uz s nim aj s jeho mamou, a nikto im nevidi do dvora ze by si mysleli ze to bol niekto iny
@viktorialms kašľať NATO..nijak ti to nedokážu.......hlavne aby sa havkovi pomohlo preboha. Nenechaj to prosím tak 😥psík si sám nepomôže.
Tak buď to chceš riešiť aj za cenu toho, že budú vedieť, že si to bola Ty alebo sa ďalej tomu prizeraj, ak si rovnako ľahostajná ako majiteľ ... vieš, reči tomu psovi nepomôžu, treba konať.
@viktorialms
dobre, uz som sa rozhodla, dakujem vsetkym za rady a odporucania, drzte mi prosim palce, strasne sa bojim ako to dopadne , idem zajtra napisat na Rvps
@viktorialms dobre si sa rozhodla 🙂 držím palce a daj vedieť ako sa to skončilo.
@viktorialms drzim palce a ja Ti rozumiem. Rpvs môže prísť aj za tyzden, mesiac. Uz som s nimi riešila nejaké prípady. Nedá sa s priateľom dohodnúť a odniesť ho spoločne na veterinu? Alebo aby ten veterinar prišiel tam? Alebo bratovi dohovoriť aby toho idiota brata nejak presvedčil? Ako sa chova pes?
Su vetosi, ktorí pridu aj domov. Obvolaj niekolkych, ze či by nebol niekto ochotny prist a pozriet sa na psika. Ale toto bude pravdepodobne na chirurgicky zakrok.
Super si sa rozhodla..rozhodne napíš na Rvps....ale ako píšu vyššie , majú na to 30 dní. Najlepšie ho aj odniesť na vererinu. Poprosiť niekoho keď tam aby ti pomohol.
@tara42 priatel to chce skor osobne poriesit lenze ten jeho majitel sa vrati az za tyzden, a nechcem aby pes trpel este dlhsie ,a cez telefon to nechce riesit a s jeho mamou tiez nie lebo sa jej boji, a autom by ju asi nezobral lebo je to doga a nezmestila by sa mu tam , ale tak uvidim, ked tak tam by som napisala rovno aj na slobodu zvierat
Este sa vas chcem opytat, ci by sa potom riesil aj majitel ? napriklad s nejakou pokutou alebo rovno sudom?
@viktorialms nemyslím si. Súdom urcite nie.
@viktorialms nie nebudú ho riešiť....buď mu daju šancu napraviť to....alebo odoberú psíka.

@viktorialms píšte na Rvps hned!!!!