icon

Pes má epilepsiu

andy1789
2. nov 2021

Dobrý deň, píšem sem po dlhej dobe. Mnohí si tu určite pamätáte moje diskusie o 10 ročnom maltezákovi so zápalom na mozgu a záchvatmi. Prvý záchvat mal v marci a potom pár ďalších, v apríli začal brať phenaemaletten a v júni mu našli na neurológii zápal na mozgu a začal brať prednizon, odvtedy záchvat nemal. Momentálne má už zníženú dávku aj prednizonu aj phenaemalettenu. Ráno bere 1/4 prednizonu a 1/4 pheanemalettenu (iba ráno každý deň) Dnes som prišla domov a mintu na to mal záchvat, prvý od apríla. 8 mesiacov žiaden nemal, myslela som si, že budeme znižovať lieky až úplne vysadíme a všetko bude ako má byť avšak nie;( Po 8 mesiacoch zase. Volala som hneď veterinárke aj na neurológiu, veterinárka pohotovosť nemá čiže mi nezdvihla a na neurológii mi zdvihla sestrička s tým, že sa mi dnes ešte ozve. Možno sme to unáhlili s tým vysadzovaním alebo neviem. Naozaj si už neviem rady, vyrastám s ním odmalička je to pre mňa ťažké vidieť ho tak.

Strana
z2
pepek11
8. nov 2021

My pri začínajúcom záchvate zvykneme stlačiť akupresúrne body na predných labkách a záchvat odznie. Dá sa to nájsť aj na nete.

nat7498
17. okt 2023

@basska23 len epilepsia?

Strana
z2