icon

Pes má nafúknuté brucho - rady

andy1789
12. apr 2021

Mám na vás ďalšiu otázku. Pred asi 2 týždňami som sem písala o psíkovi so záchvatmi. Nasadila sa liečba a prvé dni vyzeralo byť všetko v poriadku, ale objavil sa ďalší problém. Dnes ráno som si všimla, že má nafúknuté tvrdé brucho, tak som ho postavila na váhu a vážil 3,5kg čo keď som ho vážila pred týždňom tak vážil 2,9kg. Nejak som to najprv neriešila, myslela som si totiž, že sa len prejedol, lebo poslednou dobou začal trochu viac jesť. No ale až teraz ma napadlo, že čo ak je za tým i niečo iné. Tak som googlila a našla som, že by to mohla byť torzia alebo tzv. prevrátenie žalúdka. Dosť sa bojím teraz, kedže už teraz nie je veterinár otvorený a zajtra otvárajú až 12:30, tak sa teraz strachujem či to nebude tá torzia, ževraj to je dosť nebezpečné, tak sa celkom bojím aby to do zajtra 12:30 prežil 😢 máte s tým skúsenosti? všimla som si aj to, že ho akoby nadúva akoby chcel vracať ale nikdy nič nevyvracia. Veľmi ma mrzí, že som si neuvedomila, že to môže byť toto keď mal ešte veterinár otvorené. Myslíte, že by to mohla byť tá torzia?

Strana
z2
fabiovakatarina
14. apr 2021

@andy1789 Vykonával tvoj pes po jedle nejakú fyzickú aktivitu? Nebežal? Nebláznil sa? Torzia žalúdka vzniká prevažne vtedy, keď sa psík naje a potom vykonáva nejakú náročnejšiu fyzickú aktivitu. Toto môže byť veľmi nebezpečné, určite by som nečakala a hneď šla na veterinu

slniecko_12
14. apr 2021

@fabiovakatarina keby ste si prečítali všetky príspevky, prišli by ste na to, že to je maltezák, ktorý torziu určite nebude mať, a na veterine už boli....

andy1789
autor
14. apr 2021

@fabiovakatarina na veterine sme už boli, je len prejedený. A kedže je momentálne na liekoch tak celé dni len spí 😂 takže po jedle určite žiadnu náročnú fyzickú aktivitu nevykonával, ale ďakujem, že chcete pomôcť ☺️

fabiovakatarina
15. apr 2021

@andy1789 Uff, tak šťastie že to nebola torzia🙏Nemáte vôbec za čo☺️

dino15
4. jan 2022

@andy1789 dobry deň, prosim Vas ako dlho mal psik nafúknuté brusko? Vyprazdnoval sa? Mame ten isty problem, na veterine nam povedali ze ma plny žalúdok, dali mu dake injekcie ale pride mi že to uz trva dlho 😔

sandrahi
4. jan 2022

@dino15 tak aj tie injekcie musia zabrat a to u kazdeho psika proste trva inak. neodporucil vam veterinar specialnu stravu, aby aj ta pomohla psikovi sa vyprazdnit?

dino15
4. jan 2022

@sandrahi no ma dietu, dal nam jednu malu konzervu na tri dni. Ale psik sa nie a nie vykakat 😏 nehovoriac o tom tvrdom brusku.

andy1789
autor
4. jan 2022

@dino15 prepáčte, že odpovedám neskoro. náš psík má nafuknúte brucho stále, ale zistili sme, že je to kvôli tomu, že má zväčšenú pečeň, preto sa mu zväčšilo. čakáme však teraz dokým prestane brať jedny lieky a pečeň by sa mu mala dať do poriadku. myslím si teda, že u vás je to iný prípad

Strana
z2