Pes na stráženie do rodinného domu

paty199
23. okt 2013

Chcela by som si kúpiť na stráženie čierneho labradora,pýtala som sa už aj vybraných konkrétnych chovatelov.Povedali mi,že matka šteniatka je výborná strážkyna,ale niektorí ludia sa neboja labradora.Vzbudzoval by u vás rešpekt?a potom mám na výber štena nemeckého ovčiaka,ale bojím sa,že bude moc uštekaný,nakolko naši susedia to nemajú radi.Ako by ste si vybrali? 🙂 Ďakujem za odpovede 🙂

hradnapani
23. okt 2013

@paty199 neporadim s vyberom, ale myslim si, ze to najdolezitejsie aj tak budete musiet odviest vy - spravnym vycvikom.
Ze sa ludia neboja labradora? ved nemusia, to zrejme nie je podstata, aby vzbudzoval strach, ale ci vie spravne strazit a vhodne zareagovat vtedy, ked treba.
teraz trochu od veci, ale neda mi: ked sa clovek prejde po hociktorej dedine a nemusi ist ani pobliz plota, z kazdeho dvora sa ozyva niekedy az nenormalny stekot, to sa vtedy clovek uz naozaj aj boji prejst po ulici aj sam, nieto este s dietatom. A domaci su spokojni, akeho maju vyborneho strazneho psa. Ja si myslim opak. Ale zazila som uz aj fakt strazneho psa, ktory bol spravne vycviceny, a nestekal na okoloiducich, ale beda tomu, kto chcel prejst branickou bez povolenia domaceho. A to bola kolia, takze ziadne typicke strazne plemeno.
rozhodnite sa vy, co je blizsie vasmu naturelu, aku historiu maju rodicia a hlavne dbat na spravny vycvik.

jajus28
23. okt 2013

@paty199 ahoj vadsina ludi ma respekt pred vadsimi psami i ked su to mierumilovne plemena, moja sestra ma cierneho labradora a sestrenica zlateho su to dobry havkovia no vadsina s nich uteka preto mat treba dobre oplotenie,ale zase su rodinne psi vhodne ku detom, nemecky ovciak je plemeno ktore potrebuje byt zamestnavane a hlavne vycvicene. My osobne mame uz asi tretieho berskeho salasnickeho psa, vsetci maju respekt za branu nikto nevojde, brecha len ked niekto ide k nam, deti miluje mam rocneho syna a stale ho krmi granulami az tak, ze mu da ruku do papule, a este ho sucka vzdy vonku strazi ked nahodou vysiel na schodi lahla si pred neho aby nezisiel a nepadol atd. Nech sa rozhodnes akokolvek treba sa psikovy kazdemu venovat a svojim vycvikom mu vyvyjas jeho osobnost 😉

linda20111
23. okt 2013

@paty199 ahoj, ja doma chovam rozne psy, male, velke, cistokrvne aj poulicne. Takze ti mozem poradit, stena v ziadnom pripade nekupuj na strazenie nieje vhodne pretoze je hrave a lahko sa spriateli s kazdym. Na strazenie sa labrador vo vseobecnosti nehodi, ak ide hlavne o funkciu strazit a nie o to aby sa "pacil", tak odporucam zobrat dospeleho psika z utulku - v kazdom meste ich je vela, hlavne teraz ked ich hlupi majitelia vyhodili kvoli cipovaniu. Najdes aj vacsie plemena - krizencov NO, Rotvajlera, Kaukazskeho, Stredoazijskeho. Tieto su najlepsie na strazenie. Okrem toho ze urobis dobry skutok, pomozes opustenemu psikovi, taketo psiky su najvdacnejsie a ak sa mu budes venovat bude ta milovat viac ako manzel 🙂 🙂 🙂 Netreba sa bat od toho ze je to dospely pes, v utulku ti poradia, ktory ma aku povahu, ci sa znasa s inymi psami a s detmi. Ja mam doma teraz momentalne 8psov, kazdy bol bezdomovec, kazdy ma inu povahu a hodi sa na nieco ine. Pracovnici v utulku ti budu vediet poradit ktory sa vam hodi povahovo. Navyse tieto psy su zarucene zdrave, zaockovane, odcervene, na 99percent kastrovane.