icon

Pes nechodí

andy1789
11. jún 2021

Ahojte, opäť sem píšem, lebo už som zúfalá.
Mnohí si určite pamätajú moje príspevky o maltezskom psíkovi so záchvatmi. V skratke, náš 9 ročný (26.6. bude mať 10) maltezský psík začal mať začiatkom marca záchvaty, po mesiaci záchvatov sa nasadila liečba Phenaemalettenom, prvých 5 týždňov bolo všetko fajn, psík nemával záchvaty, tak sme si mysleli, že všetko je v poriadku. Ale prišlo to ešte horšie, pred cca 2-3 týždňami sa to začalo. Zo dňa na deň prestal pes chodiť, nejedol, nepil, nechcel ísť von a celý sa triasol napriek tomu, že v dome máme teplo, proste triaška. Veterinárka netušila čím to môže byť, tak sme ho objednali k neurológovi, mali sme termín o týždeň, do návštevy u neurológa sa nám rozchodil a aj triasť sa ako tak prestal. Na neurológii mu diagnostikovali zápal v mozgu, k tomu má vysoké SDMA v obličkách, nejaké malé problémy so štítnou žlazou a tiež veľké množstvo Phenaemalettenu v krvi. Nasadili mu ďalšie lieky, prednison alebo inak steroidy. Potom po týždni užívania tejto kombinácie liekov bolo všetko v poriadku, pes bol aký taký veselý. Začal jesť, piť, cikať, no od stredy večera začalo druhé kolo :( v stredu večer pomaly ani nechodil, len ležal, v štvrtok ráno sa ráno vypýtal von ale len do záhrady, potom celé dopoludie len ležal a nič viac, poobede sa opäť rozchodil ale k večeru opäť len ležal, dnes ráno bol na tom najhoršie, zase sa celý triasol, nereagoval na oslovenie a pri každom dotyku či pohybe zastoná od bolesti, potom som musela ísť do školy. Dúfala som, že keď sa poobede vrátim bude v ooriadku, moc som v to verila;( ale nestalo sa tak, opáť len leží trase sa a smutne na mňa hladí. neviem na koho sa obrátiť, kedže veterinárka sama nevie. môže to byť sposobené tým Phenaemalettenom? alebo čím to je? prečo sa nám toto deje? už som z toho zúfalá, každý deň dúfam, že to bude lepšie, ale už aj nádej ma opúšťa. neviem si svoj život bez neho predstaviť. Neurológ tiež povedal, že ak sa steroidmy podarí zničiť zápal mozgu, tak sa možno bude môcť znížiť aj dávka Phenaemalettenu. Len ja už neviem, veľmi sa bojím, že toto je jeho koniec. Veľmi chcem a stále naivne dúfam, že niekedy ešte hude zase zdravý ako predtým a že nebude musieť byť zácialý na liekoch, ktoré mu aj tak viac škodia ako pomáhajú, ja mám teda taký pocit:(

Strana
z2
andy1789
autor
15. jún 2021

@maminkadeticiek ďakujem pekne. uvidíme čo spraví to zníženie liekov, veľmi dúfam, že je to tým a že po znížení sa všetko dá do poriadku.

Strana
z2