icon

Pes prehnane žerie trávu

nika_val
13. okt 2022

Ahojte prosím vás moc potrebujem radu ..
Máme velku terasu s trávou kde venčíme naše 3 fenky.. ale jedna z nich prvé čo urobí keď vyjde von je že začne žrať trávu 🌿🌱 ale nie len tak trošku ona doslova vytrháva celé trsy aj z koreňmi a potom s plnou papulou na nás pozerá a prežúva to.. a toto robi stale pri každom jednom venčení..
Keď povieme že no poďme ideme dnu, až vtedy začne čúrať a kadiť 💩 dovtedy si žuje trávu 😓
Už sme zúfalí lebo všade sú vytrhané diery a pod..
Na dobre slovo Prestaň, Fuj, Nesmieš, na oslovenie alebo okríknutie menom nereaguje..
Keď jej capneme po zadku tak asi na 1min prestane a vráti sa to robiť zase 😥 naposledy som jej už taku silny capla že mňa to bolelo (nekňukla ani nič) ale už si nevieme dať rady..
Poraďte čo urobiť aby prestala?
Ostatne dve toto nerobia keď si daju trávu tak len tak okusavaju už vyrastenú a nie agresivne trhaju aj s koreňmi ako táto jedna

nelca84
13. okt 2022

dovodov moze byt viac, skus si vybrat https://obchod.zdraviezvierat.sk/blog/preco-psi...
A urcite by som psa za to nebila, to co ta napadlo?

cocolino234
13. okt 2022

@nika_val prepáč ale biť psa za to, že sa inštinktívne snaží zlepšiť svoj zdravotný stav? ja ťa tu registrujem, určite ste mu nechceli zle ale ja som nikdy nikoho neudrela tak, že ma bolela ruka a už vôbec nie nevinné zvieratko, ktorému pravdepodobne niečo chýba, môže mať alergie a jeho strava mu spôsobuje zlé trávenie a podobne. Veľmi som sa kontrolovala, aby som túto reakciu napísala čo najpríjemnejšie ako to ide, takže žranie trávy nie je zlozvyk ale ukazovateľ, že niečo bude s tráviacim traktom. Žiadne bitky kvôli takejto banalite, je to smutné a vaša nevedomosť a neznalosť psieho zdravia neospravedlňuje. A návštevu odborníka určite nevylúčiť, keďže to žerie v takých množstvách.

animus
13. okt 2022

@nika_val exkrementy všetkých psov dať na koprologické vyšetrenie (všetkých, ak má parazity jeden, určite ich bude mať aj druhý, treba vždy odčerviť všetkých a keď pozbieraš všetky výkaly je väčšia šanca že toho parazita zachytia pri vyšetrení), ak bude toto v poriadku skúsila by som zmeniť stravu (kožné problémy nemá?? plynatosť, mäkká stolica, zvracanie toto všetko je ok?) často môže byť príčinou narušené ph v žalúdku preto si ho "upravuje" práve takýmto spôsobom... Príčin môže byť viacero, treba po nich pátrať spolu s veterinárnym lekárom, ktorý psa pozná lepšie ako ženy na MK

miriam11
Odpoveď bola odstránená
vkatush
13. okt 2022

@nika_val naša podobne asi pred 2 týždňami. Dostala tabletky na odčervenie a vet nám dal ešte aj omeprazol sandoz myslím sa to volá, pár eur to bolo. Vravel, ak by nepomohlo, tak na testy by potom šla, ale prestala hneď, zabralo.
Zrejme jej chýbajú nejaké látky, minerály, tak si ich dopĺňa trávou. Určite netreba za to biť, nemôže za to.

yna1
13. okt 2022

zrejme jej nieco nesedi, ked to robi, riesila by som to s veterinarom, treba dat vysetrit stolicu. Pripadne zmenit krmivo. Nasa tiez zerie travu, ale to nie v takomto mnozstve a vsimam si to, ze ked pamlsky kupim nejake nove, tak s tymi ma niektorymi problem.

monkabohdalova
13. okt 2022

@nika_val žranie trávy u psa zvyčajne značí zdravotný problém, treba sa poradiť s veterinárom a nie psa za to biť !

nika_val
autor
13. okt 2022

@cocolino234 ja viem a uvedomujem si že to bol len môj skrat keď som ju vtedy silnejšie udrela..
Inak tie ostatne capnutia po zadku su skôr len take symbolicke len vtedy raz to bolo silnejšie...
Ale už som z nej bola zufala, prve čo urobi hneď ako ich vypustíme von tak do jedneho kúta kde trhá trávu ani čúrať, ani 💩 len žrať trávu a ine ju nezaujíma

suzy2508
13. okt 2022

Trávu žuje aj naša vždy vtedy, keď má tráviace alebo žalúdočné problémy. Treba jej dať vyšetriť exkrementy, presne ako ti tu radia v príspevkoch a potom možno zmeniť stravu za kvalitnejšie granule. Môže mať aj nejakú potravinovú alergiu, nesedia jej granulky, ktoré má teraz.. Akými ju kŕmiš?

nika_val
autor
13. okt 2022

@suzy2508 granule mame aktualne Carnilove Fresh, skúšali sme aj Welness Core
A to su podla mna oboje dost kvalitne granule aj veterinari nam povedali že su dobre
Ale dame vyšetriť aj exkrementy aj krv

7kikuska7
14. okt 2022

Kedy ste ich odčervovali?

aceris
14. okt 2022

Presne ako baby pisu. Moze to byt zdravotny problem, ale kludne aj psychologicky. Ako prve treba ale vysetrit zdravotne hladisko. Mozno bude treba zmenit granule. Kazdemu psovi vyhovuju ine. Moj mal napriklad z klasickej acany lupiny a skaredu srst. Dala som inu prichut acany a zrazu krasna leskla a ziadne lupiny. Pri zrani travy odporucam tabletky chlorella. U nas vzdy na 100% zaberu. Hned ked rano zozerie, poobede si na travu ani nespomenie. Proste potrebuje precistit brucho...

nika_val
autor
14. okt 2022

@7kikuska7 asi 2mesiace dozadu

nika_val
autor
14. okt 2022

@aceris my sme poskúšali značiek a značiek lebo dlho sme nevedeli najst spravne
Napr Ontario granule neskutočne prdeli (pri každej prichuti)
Tie tabletky chlorella si zapisujem a vyskušame.. ďakujem za radu

heln
14. okt 2022

@nika_val ahoj, necitala som komentare, ale asi by som vyhladala veterinara, aby poradil s vyberom vhodnej potravy pre tu konkretnu fenu.
nas pes zral travu vtedy, ked mal tvrdsi bobek, a potreboval vyprazdnit, trava posobi ako laxativum. mozno vasa fena ma podobny problem.

martul
14. okt 2022

Zopakujem, čo už napísali baby. Pes keď žerie trávu má tráviace problémy. Treba ísť k veterinárovi na vyšetrenie