Petícia proti umiestneniu busty Karla Kryla v budove parlamentu
však keď chcú, nech si ju tam dajú. Napíš dovod prečo sa Ti to nepáči. inak toto je fórum pre mamičky a ich problémy s deťmi a pod, ale budiš...
Samozrejme kto nevidí dôvod, prečo by tam nemal byť, ten nech nepodpisuje... A prečo práve Kryla nie? Pretože kto ho pozná vie, že tam absolútne nepatrí...
parlament v ČR. Ale veď my sme úplne iný štát. My sme SR. A potom sú aj taký čo tam pracujú a tiež sa tam nehodia... Ako aj na Sk
@gabriela255 prepac, ale co ta do toho? ved sa to tyka Ceskej republiky. nech si to rozhodnu oni, nie?
@gabriela255 no,priznam sa,ze ja ho "evidujem"iba ako postavu z 89teho a udalosti okolo...takze-kedze si rada rozsirim obzory-poprosim ta o vysvetlenie,preco on nie
Inac zrejme ani podpisy peticii, z inej krajiny nebudu akceptovane. Aj na Slovensku je to tak, ked robime peticie. Beru sa do uvahy iba obcania SR.
@terezka1947 resp.skor-este aj v 68 ho bolo dost pocut,kedze k nam prisli nasi "bratia"...
Nedala som to tu preto aby ste sa do mňa púšťali, dala som to tu ako upozornenie, pre tých, ktorí vedia kto Kryl bol a o čo sa snažil a vie, že takéto gesto je hanobenie jeho pamiatky. Akceptujú sa podpisy zo všetkých krajín, preto ma zarazilo, že v petícií je viac podpisov z iných krajín ako zo Slovenska. Kryl bol Čechoslovák, pre mňa veľká osobnosť, preto ma je do toho 😉
@gabriela255 preco tam nepatri jeho busta? Malokto z nas ho dobre poznal, preto by to chcelo trochu ozrejmit. Na stranke s peticiou necitam nic kriticke na Kryla, len na osoby, ktore chcu do parlamentu dat jeho bustu a prizivit sa na nom.
Nesouhlasíme s tím, aby se osobnost Karla Kryla zneužívala pro osobní cíle několika jedinců. Žádáme, aby organizátoři akce zvolili jiné umístění busty, parlament ČR považujeme za jedno z nejméně vhodných míst pro instalaci této formy připomínky Karla Kryla. Naši političtí představitelé dosud ani zdaleka nedospěli do situace, kdy jejich spojení s Karlem Krylem nebude pro Karla Kryla ostudou....Karla Kryla chápeme jako příklad toho, že je možné i přes vlastní prospěch ve formě popularity zůstat sám sebou a vyjadřovat se ke společenské situaci i přesto, že jsou Vám mocní více než nenakloněni.
@gabriela255 ale ved ja iba chcem vediet,preco sa tam nehodi-co urobil...pisala si,ze keby sme ho poznali,tak...
takze,co urobil,neurobil,prehresil sa...hm?
@stardust no presne,lebo z nazvu peticie vyplyva,ze ho tam "nechcu"...a ked si clovek (ja az teraz) precita znenie peticie,tak by to bola neucta dat ho do parlamentu-co uz by mi davalo zmysel...
Ja sa ospravedlňujem, vôbec ma nenapadlo, že bude nepochopené prečo by tam nemal byť... To oni si ho tam nezaslúžia...
@stardust
@terezka1947
Teraz som to pochopila, parlament ČR sa im nezdá dostatočne významné vhodné miesto pre jeho bustu. Lebo najprv som to pochopila opačne, ako asi viacerí.
@gabriela255 Ale obávam sa právneho problému, ako píše @filipal že podpisy cudzích štátnych príslušníkov nebudú akceptované.
@liebling98 Pre mňa a tak isto asi pre všetkích kto tu petíciu podpísali je dôležitý on, nie tie krysy...myslím, že budú akceptované, vzhľadom na to, že sa jedná o osobnosť, ktorú tento štát hanil, nahánal, vyhnal a to, že bol Čech neznamená, že môže o ňom rozhodovať češkých horných 10 000. A dať bustu Kryla do akéhokoľvek parlamentu je viac než pokrytecké...
@gabriela255 Áno, ľudsky s Tebou možno súhlasiť. Len podľa mňa je to miešanie sa do záležitosti iného štátu. Skús si to otočiť, že by bola v pláne inštalácia busty nejakého významného človeka tu na Slovensku a prišla by z Maďarska petícia, že ju tam nemáme dávať. Ako by si sa na to pozerala?
@liebling98 je to česká petícia a to, že sú tam podpisy z iných krajín, len ukazuje to, že Kryl nebol len česká osobnosť...a vravím, je to pokrytectvo, Kryl ako zástupca ľudu, do žiadneho parlamentu nepatrí...

Po podpísaní treba potvrdiť email 🙂