Pieskomil - starostlivosť
Ahojte. Chcela by som sa opýtať ohľadne pieskomila či ak si chcem kúpiť mláďatá pieskomila nie úplne novorodenci či to potrebuje o niečo ťažšiu starostlivosť atď.
Dobrý večer. Ešte ma napadla nejaká otázočka na tému pieskomil a keďže s ním nemáme moc skúseností chcela by som sa ešte spýtať ako to je z dovolenkou. Kebyže ideme na dovolenku a zobrali by sme mu prepravku vydržal by to tam niekoľko dní ?
@bus Pieskomilov musíš chovať minimálne dvoch, sám bude trpieť, treba počítať s tým, že potrebujú priestor. Byť v malej prepravke ☹ - no čo budú robiť. Budú sa nudiť, a budú prepravku ohrýzať. Ak ráno začnú, už na obed ich možno nenájdeš a prepravka bude mať veľkú dieru. Prepravka je na to, aby si zvieratko niekam prepravila a nie na to, že ho tam budeš trápiť niekoľko dní.
Ahoj, chovala som v minulosti pieskomilov par rokov. Idealne treba si kupit 2 samice aby sa ti nerozmnozili, lebo potom co s malymi, to je problem. 2 cudzich samcov nie, mohli by sa spolu bit, ak by neboli pribuzni resp. bratia (ti by sa bit nemali, lebo poznaju svoj pach a spolu vyrastali). My sme ich chovali vo velkom akvariu s hlbokou vrstvou hoblin, kde by mohli si vyhrabavat chodby (oni miluju hrabat). Inak su to velmi mile zvieratka, radi sme sa na ne pozerali ako sa navzajom o seba staraju. Oni ani nesmrdia tak velmi ako skreckovia - to je ich vyhoda. No treba im raz za 1-2 tyzdne menit hobliny, lebo tam cikaju a kakaju, ak sa toto dodrzi, tak pohoda. Jedia zeleninu, ovocia a rozne zmesi pre hlodavce, zjedia aj kusok syra, tvarohu ci vajca. Potrebuju vybeh, aby nepriberali, idealne ked si mozu pravidelne pobehat po byte, samozrejme treba im zamedzit, aby niekam nezaliezli, odkial by sa potom nedali vybrat. Inak, super informacie o ich chove je tuto, je tam aj obrazok, ako rozoznat samca od samice: https://pieskomilovia.estranky.cz/clanky/podrob...
este treba aby nieco ohryzavali, lebo im rychlo rastu predne tesaky. Ak nebudu mat cim si ich obrusovat, potom sa moze stat, ze im prerastu a treba potom s nimi k veterinarovi aby im ich skratil, lebo by mali problem zrat. cize dake drevko na ohryzavanie urcite treba.
Ďakujem všetkým za rady aj typy.🥰❤️

Nie. Len pozor na pohlavie, ja som kupovala dvoch, vraj rovnakych, a zrazu mali mlade 😂 inak je to uplne jednoduche zvieratko na chov.