icon

Plačková a Halvoňová verzus Karinett

28. apr 2023

NEZÁVIDÍM IM A NEFNUKAM NAD ICH SPOSOBOM VÝCHOVY
Som matka tak ako všetky tri spomenuté dámy, občas pozriem ich insta a vidím ako žijú so svojimi detičkami, len tak sa zamýšľam ze fakt je to o nastavení, o peniazoch, o pomoci, a o tom ze nieje matka ako matka..
Prve dve dámy podľa mňa žijú svoje životy, akoby ani dieta nemali, plackovej sa o syna stará jej mama 24/7, niki rich ma u seba svokru ci svoju manku, a detto, kazduckyvden nejaká procedúra skraskovacia, nejaké stretko, nejaký zákrok, proste čokoľvek, len nie byt doma s dietatom.. Počula som že platíš tieto staré mamy normálnou mzdou lebo ich zamestnali v svojich sro- čkach, ved predsa aj oni si musia vyrobiť dochodok, určite niesu na podpore pri vnúčat ku.. Ich denne fungovanie absolútne nieje zlucitelne s materstvom a staranim sa o dieťa na full time, ja si neviem predstaviť, robiť to čo robia oni pri dieťati, je to časovo a kapacitne úplne nemožné.
A potom pozriem na karinett, a ta je s dcérou poctivo doma 24/7, presne tak ako som aj ja. Ale venuje sa len jej, upratovať podnájom jej chodí pani, ja si pracem byt sama. Ale funguje úplne naopak ako tie dve hore.. Klobúk dolu lebo práve TOTO je realita materstva, toto je pravda.
A kde je problém? No tam že mladé baby aj v mojom okolí, ked vidia ze mat dieťa znamená mať na seba čas, byt vyceasana a vymaľovaná, dopriať si každý deň nejakú tú procedúrku, ísť večer von piť, ze takto to naozaj funguje. Potom otehotneju, porodila a zistia ze o- ou. Nastupuje depresia, psychóza, neschopnosť a mega sklamanie.. Realita je totálne inde. Nevedia ze na pozadí pracujú babky a pestúnky 24/7... Ako by sme mohli toto zmeniť a ukázať budúcim matkám naozajstnú realitu?

rebrambora
28. apr 2023

Ono vie to byt aj super, mat cas na skraslovanie atd, len si to treba rozdelit s muzom 50/50.
Ja si myslim, ze najneskor kedy dojde na kazdu zenu panika, je tehotentvo.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
lucka_ke
28. apr 2023

normálne matky nemajú čas sledovať Plačkovú 😉 a v podstate ani dôvod

evkao
28. apr 2023

@lucka_ke ani Plačkovú, ani Karinett, ani podobné rýchlokvasené "celebrity" 🙂 a Halvoňová ani netušim, kto je, a ani sa mi to nechce googliť 😀

mistymay33
28. apr 2023

Naozajstnu realitu? A to je ktora? Vsak kazdy si zije svoj zivot, tak sa to neda pausalizovat? Myslis, ze ty mas “lepsiu realitu”?

ariannazara
28. apr 2023

No už len tieto matere by boli pre mňa inspiracia-to by som fakt dopadla 🙂))))

liusa82
28. apr 2023

ja som vedela že materstvo je ťažké aj bez tých tam hore a to už dávno.Mimochodom ani neviem kto sú tie osoby až na Plačkovú. Preto som si žiadne dieťa ani nespravila a ani po ňom netúžim.A to ani nechodím večer po pitkách.Nebaví ma to, nie som na to typ. Ani každý deň po procedúrach.Síce zajdem akurát tak na botox do čela raz za pol roka ale to je všetko.Ja skôr nechápem ženy, ktoré nevedia samé od seba že materstvo je záhul.To im má akože niekto povedať a vysvetlovať?

mama004
28. apr 2023

Podľa mňa nieje nič zlé na výchovné ani jednej z nich a ani jedna nieje lepšia alebo horšia si myslím, práveže sa mi páči že ukazujú že sa dá žiť normálne aj s dieťaťom a netoci sa svet len okolo dieťaťa ale je čas aj na iné aktivity

autor
28. apr 2023

@liusa82 a odkial majú ženy vedieť dopredu, ze materstvo je mega zahul? Prvorodicky samozrejme... Keď nemajú v okolí kamošky s deťmi alebo rodinu s deťmi alebo im to otvorene nepovie ani vlastna mama? Lebo o tomto sa narovinu nikde nehovorí, všade sa hovorí len o voňavých detickach a kvietkoch a obláčikoch.. Ja by som o tom dala osvetu, vyhli by sme sa deťom v domovoch, rozpadnutych vzťahoch a poporodnym depresiám..

zuza265
28. apr 2023

Ako nemat cas niekoho sledovat… neviem. Potom ale je cas tu prispievat. O co je to ine? Nemyslim to zle. Ale tak kazda zena nejak vypne a potrebuje to. Niektora precita knihu, ina pozrie serial, dalsia spi, dalsia pletie, ina si pozrie instagram a dalsia konika a niektore stihnu aj vsetko. Ta, ktora nevie odlisit realitu, by ju neodlisila ani keby vidi serial cokolvek…
Neobhajujem ich, vobec. Asi ich sledujem, ale neukazuje mi primarne ich prispevky, pribehy… skor blizkych. Kazdy startuje s inymi vedomostami a skusenostami a vsetko kazdeho dobehne♥️ aj v dobrom aj v menej dobrom. S dietatom si budujes vztah prave tym, ze ked je malicke venujes mu vela casu (nehovorim, ze vsetok). A ked budu starsie a ty si im mozno nevenovala a uprednostnovala procedury (nie raz-dva krat za mesiac, ale naozaj ako an beziacom pase mas iny zivot), tak ked budu deti starsie, budu vzdialenejsie, mozno aj ta dovera, cokolvek nebude taka. Mozno vychova bude v kompetencii kolmplet niekoho ineho. Ale ku komu bude to dieta vzhliadat raz?

liusa82
28. apr 2023

@autor mali by čítať povinne už mladé baby na zš modrého koníka🙂Myslím si,že tu je dosť odstrašujúcich prípadov každý boží deň.Hned by v tom baby mali jasnejšie.Minimálne aspoň štvrtinka by si materstvo určite rozmyslela.A to teraz nepíšem v zlom ani posmešne.Ale mali by ženy pred otehotnením chodiť aj na takéto reálne stránky.Ani mne to nikto nevysvetlil proste som to videla klasicky v okolí a to som ani nevedela že nejaký kôň existuje.Keby viem,akurát by som si len potvrdila čo som si aj myslela

nikol789
28. apr 2023

@liusa82 nezažila si to, takze nevies.
Ja som vždy túžila byt mamou, proste som ten materinský tip. Som s muzom 10rokov, mala bola fakt vytúžene babatko.
Ona je od narodenia trosku náročnejšia ešte ako iné deti,pochopia toto len matky.
Ale vedela som do čoho idem, že to bude náročné a že sa nám zmení úplne život.
Len niektoré veci ti ani kamošky nepovedia a nehovorim o instagrame kde je to úplne ale že úplne ďalekonosným reality, nehovoriac o plackovej a Niki rich.... to nemá nič spojené s materskou.... oni majú operky, upratovačky, babky atd atd...
Ja s muzom sme v podstate sami na malú, občas pomôže moja mama.
Ja im nezávidím, ani nechcem žiť ich život.....
Len toto sa fakt nedá porovnať s matkou ktorá je 24/7 s duetatom a ak nie tak upratuje, vari alebo sa venuje muzovi...
Tiež som za ak sa žena o seba stara, ja sama som ten typ a muž mi tento čas pre seba našťastie dopraje....
Ale je rozdiel byt mama ako mama....

nikol789
28. apr 2023

A nie nesťažujem sa,milujem byt mamou.
Len naozaj sa nedá porovnať život plackovej so životom bežnej matky.
Je toho niekedy veľa,ale viem že toto som chcela 🙂

syslik81
28. apr 2023

tak ja som od prvej sekundy splodenia pocas porodu a doteraz bola na malu sama bez rodiny a kamosov .. a zahul to nieje - takze tazko ukazat realitu,ked kazda to mame inak .. niektora lahsi zovot ina tazsi .. mam cas aj na kadernicku kozmetiku .. ked ideme na sk babka postrazi a ja idem von .. tu uz ani nie .. kazdopadne chodit na party prezentacie a dobre vyzerat ich zivy - je to ich praca a to snad vnima kazda .. rovnako herecky modelky , redaktorky etc .. kazda mamae iny zivot ine priority-ale kazda sme matka najlepsia aka vieme byt a je len na nas ako si to zariadime

gabika0825
28. apr 2023

Na jednej strane chápem čo týmto príspevkom myslíš, ale na druhej strane mi to príde trosku závistlivé z tvojej strany. Pises na začiatku, že občas pozrieš ich profil. Ako potom vieš že koľko z dňa je napr. Taká plackova s jej synom, alebo že jej 24/7 vychováva dieťa jej mama? To bol len taký príklad lebo sa to trosku navzájom vylučuje. Tým pádom ju sleduješ asi trosku viac. A hlavne by som dodala že kto si ako zariadi, tak má. Keď jej to tak vyhovuje, tak nech jej stráži dieťa kľudne aj celá familia. A to Plackovu nemusím podotýkam. Čo sa týka tej druhej tu ani nepoznám, netuším kto to je. A Karin je kapitola sama o sebe. Tá mi príde že jej IQ kleslo pôrodom o 90%, vlastne, nepride tak len mne ale nepočula som na ňu iný názor, ako že jej preplo. Dávať denno denne na Instagram 5 fotiek ako mi spi dieťa? Sleduje ju xyz ľudí, dcéru si fotí dobre ze nie z každého uhlu a pri každej veci a to len stačí ze pohne rukou to dieta. Jej vyjadrovanie a rozprávanie mi príde ako mentálne zaostalej, alebo ako 5, čo 5… 3 ročného dietata. Musela som ju odfollownut, normálne som nedávala tie jej zaostalé preslovy čo tam davala a písala. A pritom som práve s ňou sympatizovala este od farmy a to bola extrém svojská. Nech sa im darí, všetkým trom ✌🏼

petulka2021
28. apr 2023

Noa? Kto si zariadí, tak má, každý si žije tak ako vie a v prvom rade ako chce

evica17
28. apr 2023

ja som nemala kontakt s detmi ziadny ani nic a predsa clovek vie, ze mat deti neni len malina, vsak predpokladam ze kazde dievca uz videlo na ulici, v obchode placuce babatko, vzdor 3 rocneho a ine.

mikadooo
28. apr 2023

Nuž moja, ja som rodila prvú pred 12 rokmi, žiadne plačkové atď. neboli a tiež som si to predstavovala ako Hurvínek válku a veľmi rýchlo prišlo to o-ooou. Prežila som. A ako im to ukázať? No, rozprávať sa s vlastným deckom, napríklad ja už teraz s dcérou riešim pozlátko, čo vidí na insta a sa z toho smejem, ako jej niektoré veci pripadajú úúúžasné a potom jej vysvetľujem, či si naozaj myslí, že si po vypnutí kamery je to také úúúúúžasné, keď potom musí hento a tamto a taká storka a hentaká. Dôležité je naučiť deti, že Instagram nie je reálny život. Ani tá posledná slečna či pani, ktorú tu ospevuješ neukazuje reálny život, lebo koľko z nás má prosím pekne pani na upratovanie? A takisto nenatáča svoj život nonstop, ty vidíš len určité vybraté MOMENTY z jej života, z čoho si vydedukovala, ako sa pekne stará atď. Určite by sa hodilo dať aj nejaké video, kde je na konci s nervami, prípadne navrieska na svoje decko, lebo už má z neho ponorku. Alebo sa poháda s partnerom za úplnú hlúposť, lebo je nervózna, nevyspatá a on možno tiež... ale predpokladám, že takéhoto "príbehu" sa nedočkáme... A pritom je to žiaľ tiež veľmi častá realita materskej/rodičovskej "dovolenky". Takže - na sociálnych sieťach nikdy nevidíš celú realitu, vždy je to ocukrené a vystajlované a dotyčná zverejní len vybrané veci, ktoré jednoducho zverejniť chce.

sasitimi17
28. apr 2023

podla mňa karin je super človek, ukazuje aj tie ťažké chvíle nielen ako všetko je super a haha hihi... jediná mi pripadá taká autentická.. na nič sa nehrá, vie si aj sama zo seba spraviť srandu, aj s manželom ukazuje reálny vzťah že nie vždy je to všetko ružové, povie na rovinu čo si myslí

kristinapetronela
29. apr 2023

Blbosť čo píšeš ,neviem ako to majú ale Plackova má aj manžela ,ja si myslím že sa mu venujú dosť ... Mama svokra pomáha to je pekné .ja im prajem všetko len to najlepšie a nech sú taká krásna rodinka .obdivujem ich

ivanak49
29. apr 2023

Nehnevaj sa ale podľa mňa by si si to mala trosku upratať v hlave ty a hlavne začať sa venovať realite ako je tvoje dieta a nie život iných... Čo si myslíš že takto žije len plackovej a tie dve... Veľa mamiciek žije tak ako im financie dovoľujú sú tu ľudia ktorý majú peniaze môžu si dovoliť platiť pestúnky sú tu matky ktoré si môžu platiť upratovačky.... Majú ženy takých mužov ktorý sa môžu starať a veľmi pomáhať ženám v domácnosti majú niektorý šťastie aj na starých rodičov.....ja svokru zo svokrom nemám nemá nám kto pomôcť z druhej strany moji rodičia pomáhajú ako vedia aj popri práci.... Tak isto aj brat s opatrovanim našej malej... Muž ani nekomentujem ako sa snaží byť s malou co najviac tak isto aby som si ja mohla navariť upratať dom záhradu posadiť skalku porobiť a nájsť si čas aj na seba chvíľku si vypyt v kľude kávu s kamarátkou(raz za mesiacniekde v. Meste) alebo len smaa na terase pomáha každý ako vie ale hold nemam to šťastie aby sme to dokázali tak ze si budem popri materskej robiť aj kariéru.... A aby sa riadili mladé dievčatá podľa internetu? Pokiaľ ma budúca mamička všetko pohromade v hlave tak si pred materskou vie dat dokopy 5+5z akej rodiny pochádza ona z akej partner ako sú natom finančné čo zvládnu co nie... A keď nad týmto nepouvazuje tak hol nad deťom by ani nemala premýšľať kým nebude mať dosť rozumu! Sorry ale môj názor.... Ja som od 15 makala popri škole v 2 prácach aby som si zarobila na svoje bývanie kým moji rovesníci sa zabávali teraz mam 29...a skoro 3 ročnú dcérku a neurobila som si dieta ako moje rovestnicky bez ničoho bez žiadneho zazemia a do kopla som videla všetko mladé mamičky ako si užívajú materské ze to je v pohode a neviem co bez starosti každý kto má aspoň trošku rozumu vie ze materstvo není sranda a nebude sa riadiť internetom... (a nie nepochádza zo žiadnej bohatej rodiny ja ani partner) no preto sme sa nikdy neriadili tým co majú druhý ale to co si vybuduje mé my sami a kde sa dostaneme a nie snívať o tom co majú druhý a lamentovat lebo oni majú lepší život a lepšie možnosti

valeria_h
29. apr 2023

A prečo Ťa to trápi? Veď nech si žijú ako chcú, ja Instagram nemám, nesledujem nikoho. Jediné čo sledujem sú stránky o zdravom stravovaní, cvičení alebo niečo čo je pre mňa inšpirácia. Ale tieto celebrity rozhodne nie sú mojou inšpiráciou.

danulicek
29. apr 2023

Uplne nerozumiem tomuto porovnávaniu sa a skatulkovaniu, kto je normálna matka a čo je normalne materstvo. Veď nech si každá robí, ako môže a ako uzná za vhodne. Napr Plackova to kdesi spominala, ze ma niekoľko firiem a dosť vela zamestnancov. Takze ona si proste nemôže dovolit ostat doma tri roky ako bežne zamestnankyne, tobôž nie reťazovú matersku. Takých žien je ale veľa, akurát ze niektore pracuju ako vrcholové manažérky, iné ako verejne známe osoby, ktoré idu s kožou na trh. Ale možno nejaka Zuzka - konateľka veľkej rodinnej stavebnej firmy - ma tiež opatrovateľku, upratovačku, šoféra a ešte menej času na dieťa, len to tak ľuďom nekole oci 🙈, tak akoby to neexistovalo. A ze sa im starajú o deti mamy a svokry? Veď ok, su to blizsie osoby ako cudzia opatrovateľka. A keby aj mali opatrovateľky, asi si to môžu dovolit. Ja nie, tak ja som si deti vypiplala sama, nemam sušičku, umývačku a podobne veci, nemam pani na upratovanie, cize ozaj všetko som robila sama. Teraz už mam chalanov veľkých a je to v niecom jednoduchšie, co sa organizácie týka - ale uprimne? Keby som mala vtedy iné možnosti a peniaze, tiež by som sa venovala na materskej viac sebe po každej stránke. Asi nie úplne tak, ako spomínané dámy, ale každý ma iný vkus a je to úplne v poriadku. A áno, tiež by som mala pani na upratovanie a ja by som mohla volny čas využiť lepsie ako naháňaním sa medzi prácou-školou-domacnostou a túžbou uzit si s deťmi (aj sama so sebou) ešte viac času ako nevystresovana mama, ktorá ma ešte toľko a toľko povinnosti.

Btw. sledujem aj Plackovu, aj karinet a vobec sa nepovažujem za nenormálnu matku… som žena, ako vy - venujem sa deťom, varím, periem, upratujem, pracujem od nevidím do nevidím a tiež mam svoje záľuby. Ale od puberty rada sledujem showbiznis a nevidím na tom nic zle. Mam vlastný rozum, cize pre mna to zacina a konci tým, že si pozriem ich stories a idem si ďalej svoje. Praveze po celom dni, kedy mi musí ísť hlava na plne obrátky, je toto pre mna úplne vypnutie 😇😅 rovnako tak sledujem profily o výchove, o strave, vedecké profily, upratovacie inšpirácie… ale nesedim pri tom tri hodiny denne, niekedy ma to nezaujíma a radsej si vezmem knihu, niekedy si pustím telku a niekedy len cumim do blba. Ale je to pre mna “môj čas”, ked večer všetko stíchne a ja chvilku nie som mama, žena, zamestnankyňa, upratovacka, rozhodkyna, ucitelka atd. To len na margo toho, ze kto normalny by ich už len sledoval.

a že neukazujú, keď im dieťa plače alebo co? No veď to neukazuje asi nikto - stačí si pozriet prispevky tu, hlavne na den matiek, den deti, Vianoce, prvý školský den a vysvedčenia… všade sama idylka 😀

kristinapetronela
29. apr 2023

@danulicek presné a výstižne - súhlasím

laurita285
29. apr 2023

Nerob zo žien hlupane, každá si je vedomá toho že keď sa jej "zjaví" decko tak už skončia zlaté časy hovnorobenia.

ivanak49
29. apr 2023

@danulicek najmúdrejší odpoveď akú mohla ona aj iné dostať veľmi dobre a pekne ste to napísali