icon

Plánujete odchod zo Slovenska?

7. okt 2025

ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂

Strana
z6
anonym_cd3419
7. okt 2025

@anonym_autor planujem,akurat balim.

moze
7. okt 2025

Nie. Som viac menej spokojna.

anonym_a86aa4
7. okt 2025
@moze

@moze a s čím si tu spokojná?

anonym_b72497
7. okt 2025

@anonym_autor na vás sa čaká niekde v zahraničí s otvoreným náručím

heleninamama
7. okt 2025

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

doriiis
7. okt 2025
@heleninamama

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

@heleninamama ... 😄Aj ja. A furt nic

sailes
7. okt 2025
@heleninamama

@heleninamama ...a BODKA!

lindous
7. okt 2025

Áno, aktuálne začíname riešiť postdoc pozície v zahraničí, najreálnejšie pre nás vyzerá Švajčiarsko... že po PhD. na nejakú dobu odídeme nám ale bolo jasné vždy, keďže chceme zostať na akademickej pôde, na ako dlho to bude ešte nevieme...

anonym_20f8e0
7. okt 2025

Jasné, akurát sa balím. Len som sa ešte nerozhodla, do ktorej krajiny sa nasťahujem. V ktorej krajine mi budú padať pečené holuby rovno do huby.

anonym_cf193e
7. okt 2025
@heleninamama

@heleninamama Juj to bude perfektný biznis plán, vzhľadom na to, že každý druhý den je tu o tom diskusia a všetci sa chystajú. Čakám aspoň podla MK, že zarobime si pekne.

sticker
sailes
7. okt 2025

Toľko kecov tu bolo, po voľbách sa milion ľudí dušovalo, že vypadnú z SK a čuduj sa svete, každý z nich sedí v teple na svojej zadnici doteraz. Z môjho okolia minimálne 5 rodín sa balilo už pred voľbami... ústami. Teraz ked to spomeniem, tak zahovoria 😀 Čo sa deje?

anonym_72e1d4
7. okt 2025

@anonym_autor neplánujeme odchod, ale určité opatrenia na prežitie budeme robiť, čaká nás ťažká ekonomická kríza, len tá nastane aj v iných krajinách
odchod bude na programe v prípade násilných nepokojov a vojny

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
moze
7. okt 2025
@moze

@anonym_a86aa4 Pisem viac-menej. Ja sa tu mam dobre, mam skvelu pracu, aj manzel, deti chodia do (podla mna) vybornej statnej skoly, ak behame po lekaroch, na 99 % mi maximalne vyjdu v ustrety. Bola som aj v zahranici, mam kolegov v roznych castiach sveta, tak to viem trochu porovnat a nemyslim si, ze v zahraniči padaju holuby do ust.

anonym_a86aa4
7. okt 2025
@anonym_72e1d4

@anonym_autor neplánujeme odchod, ale určité opatrenia na prežitie budeme robiť, čaká nás ťažká ekonomická kríza, len tá nastane aj v iných krajinách
odchod bude na programe v prípade násilných nepokojov a vojny

@anonym_72e1d4 kedy začne vojna?

petamich
7. okt 2025

Nie neplanujeme ist nikam, hoc by sme mohli, kedze pracujeme pre medzinarodnu spolocnost s pobockami po celom svete. Bude to tu narocne, uz to tu je narocne ale neodisli by sme uz kvoli tomu, ze tu mame rodicov a moje dieta starych rodicov a nechcem, aby ich poznalo z facetime (hoc chapem, ze niektore rodiny to tak maju, tym naozaj sa nechcem nikoho dotknut, len vyjadrujem svoj nazor).

jablkovastrudla
7. okt 2025
@anonym_20f8e0

Jasné, akurát sa balím. Len som sa ešte nerozhodla, do ktorej krajiny sa nasťahujem. V ktorej krajine mi budú padať pečené holuby rovno do huby.

@anonym_20f8e0 Irsko to nie je, to si rovno skrtaj 😂

anonym_20f8e0
7. okt 2025
@jablkovastrudla

@anonym_20f8e0 Irsko to nie je, to si rovno skrtaj 😂

@jablkovastrudla no do kelu a tam by sa mi tak páčilo😂

anonym_72e1d4
7. okt 2025
@anonym_a86aa4

@anonym_72e1d4 kedy začne vojna?

@anonym_a86aa4 ohľadom vojny ešte nemáme inštrukcie, zatiaľ treba mať pripravené evakuačné batohy aj pre prípad prírodnej katastrofy a samozrejme zásoby trvanlivých potravín, ak sa niečo stane alebo bude zákaz vychádzania a bude bezpečné zatiaľ ostať doma

dididudu
7. okt 2025
@anonym_72e1d4

@anonym_a86aa4 ohľadom vojny ešte nemáme inštrukcie, zatiaľ treba mať pripravené evakuačné batohy aj pre prípad prírodnej katastrofy a samozrejme zásoby trvanlivých potravín, ak sa niečo stane alebo bude zákaz vychádzania a bude bezpečné zatiaľ ostať doma

@anonym_72e1d4 to myslíte vážne toto?

anonym_72e1d4
7. okt 2025
@dididudu

@anonym_72e1d4 to myslíte vážne toto?

@dididudu keď príde oheň, voda, zemetrasenie, alebo v uliciach bude pochodovať násilný dav bude pozde hľadať čo si máš zbaliť, čo budeš jesť a kam ísť

domkakvet
7. okt 2025

@anonym_autor neplanujem, myslis ze by ti tam bolo lepsie?

janababana
7. okt 2025
@anonym_cf193e

@heleninamama Juj to bude perfektný biznis plán, vzhľadom na to, že každý druhý den je tu o tom diskusia a všetci sa chystajú. Čakám aspoň podla MK, že zarobime si pekne.

@anonym_cf193e ludia zlati a kto nam bude v tych bytoch byvat, ked vsetci odidu? 😂

anonym_32ce7e
7. okt 2025

Nemať deti už tu nie som... Keďže deti mám tak ťažko ťažko niekde ísť 😕

anonym_cf193e
7. okt 2025
@janababana

@anonym_cf193e ludia zlati a kto nam bude v tych bytoch byvat, ked vsetci odidu? 😂

@janababana o to sa neboj. Do par týždňov to vsetko bude naspäť, ked zistia, že ako to chodí aj niekde inde. Toto su bežné reči krcmoveho Slováka, ktory bol najďalej par desiatky kilometrov vo väčšom meste.

tim23
7. okt 2025

Prestaňte už s tým. Všade čakajú len na Vás. Vkuse tie isté otázky dookola

osky
7. okt 2025
@lindous

Áno, aktuálne začíname riešiť postdoc pozície v zahraničí, najreálnejšie pre nás vyzerá Švajčiarsko... že po PhD. na nejakú dobu odídeme nám ale bolo jasné vždy, keďže chceme zostať na akademickej pôde, na ako dlho to bude ešte nevieme...

@lindous a to sa da len tak prist do Svajciarska a ostat tam???
Ako?
Lebo ja som pred fokmi kratko vo Suiss zila a teda nebolo to jednoduche

osky
7. okt 2025
@anonym_20f8e0

@jablkovastrudla no do kelu a tam by sa mi tak páčilo😂

@anonym_20f8e0 ani Rakusko...ale ja som spokojna.
Len ja nemamtaku klasicku,beznu pracu...

anonym_3f6008
7. okt 2025

možno keby sme boli s manželom mladší. 😉
ale čo už teraz v tomto veku. my už zostaneme len doma. tiež si nemyslím žeby na nás za hranicami čakal raj.

lindous
7. okt 2025
@osky

@lindous a to sa da len tak prist do Svajciarska a ostat tam???
Ako?
Lebo ja som pred fokmi kratko vo Suiss zila a teda nebolo to jednoduche

@osky tiež sme tam už obaja na nejakú dobu na akademickej stáži boli, nemáme tam v pláne zostať žiť natrvalo, ako vravím riešime postdoc… zohnať pozíciu nie je vždy jednoduché, ale tým že sme tam obaja už boli a máme tam známosti v našich odboroch, pričom skúsenosť bola obojstranne pozitívna, tak zatiaľ to vyzerá, že miesta sa pre nás nájdu

Strana
z6