Plánujete odchod zo Slovenska?
ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂
Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.
@heleninamama 😂 a furt je tu tolko ludi, co? :DDD netes sa, nepredaju ziadne nehnutelnosti, to budu prenajimat za vysoke ceny a potom je dokonca moznost, ze docupitaju spat, ked uvidia ze pecene holuby do papulky nikde nepadaju
@osky tiež sme tam už obaja na nejakú dobu na akademickej stáži boli, nemáme tam v pláne zostať žiť natrvalo, ako vravím riešime postdoc… zohnať pozíciu nie je vždy jednoduché, ale tým že sme tam obaja už boli a máme tam známosti v našich odboroch, pričom skúsenosť bola obojstranne pozitívna, tak zatiaľ to vyzerá, že miesta sa pre nás nájdu
@lindous ach taaaak,jasne.tomu rozumiem.
Drzim palce,nech sa to podari 🙂
Zase sa tu budú odbavovať tie, ktoré sú spokojné na sk.. klasika..
Ak môjho muža prepustia, tak nás tu už nebude držať nič a áno, obzeráme sa a rozhodujeme sa...
nie, absolutne zatial nevidim na to dovod, hlavne nevidim, kde by mala byt aktualne ta zem zasnubena. vsade kde by som mohla ist, su aktualne nejake zmeny, protesty, a vobec by sa neslo do niecoho uzasne stabilneho. Ovladam len AJ, cize tak...
CISTO TEORETICKY, keby som nemala nejake komplikacie, som sa posledne zalubila do ciernej hory, cize to by som bola ochotna vsetko tu predat a ist, ale nie kvoli politickej alebo inej situacii. Ale len preto, ze proste by som tam chcela byvat :D
Zase sa tu budú odbavovať tie, ktoré sú spokojné na sk.. klasika..
Ak môjho muža prepustia, tak nás tu už nebude držať nič a áno, obzeráme sa a rozhodujeme sa...
@jana_eyre_2 a ked sa odbavuju tie, co nie su spokojne to je ok? :D
@simca06022011 To je tu kazdodenny folklor 🤣👍🏻
Všade je ťažko teraz ale na svk predsa len o trosku horšie, v zahraničí to sere tiež, boli menej
@anonym_autor no skoda,prave skoncila vo Švajciarsku akcia pre Slovakov.6k plat,akciove najomne a auto podla vlastneho vyberu k tomu🤪
@simca06022011 myslím, že ak niekto nie je spokojný, má väčšiu motiváciu to riešiť.. ak človek spokojný je, môže si rochnit vo svojej spokojnosti ako sa mu tu dobre žije, ale v Tom prípade si musí prísť kopnúť do niekoho kto sa chce sťahovať.. to mi je záhadou táto slovenská prajnost..
Opustene byty a domy skupovat po tych co odidu, velky biznis, srandy kopec.... Len kto tam bude byvat ked vsetci odidu, mozno este nasi spoluobcania sa najdu, presunu sa z chatrc do mesta.
Ale ako nezavidim, to zaslepenie a optimizmus (ci debilizmus). Vojna za dverami, z vychodu lietaju bojove drony do Europy, nasa armada a obrana je v zufalom stave, nas hlavny rusofilny populista sa pcha Putinovi do riti. V EU a na zapade sme vsetkym na smiech a ekonomicky na chvoste skoro vo vsetkom, hadam okrem korupcie.
Jedna konsolidacia ta druhou, bic na obcanov, pracujucich a rodiny. Papalasizmus prekvita jak ruzova zahrada. Miliony vyhodene, resp. vytunelovane kazdy mesiac. Vskutku pozitivne vyhliadky do buducna 👌
Ale vidim, ze tunajsej smotanke netreba vela. Kym im bomba nespadne na dom, tak my sme spokojne 😊 Typicka slovac, mozte im aj na hlavu srat a oni sa za to podakuju 🤗
Ano, do zahranicia pojdem, vybavim viza a idem. Byt nepredam, max prenajmem, sak bude stale komu, lebo Slovensko je uplny raj na zemi.
chystáme, ale predsa až po 17.novembri,kde sa všetci pič.júci Slováci stretneme v uliciach 😀😀
Irónia
@simca06022011 ona poľa jej príspevkov ďaleko nepôjde, maximálne na Moravu, alebo do Čiech za Babišom 🙂
@anonym_autor A co ti,co sa odstahovali do Prahy? Do Nemecka ci este dalej,🙆,😁
@simca06022011 myslím, že ak niekto nie je spokojný, má väčšiu motiváciu to riešiť.. ak človek spokojný je, môže si rochnit vo svojej spokojnosti ako sa mu tu dobre žije, ale v Tom prípade si musí prísť kopnúť do niekoho kto sa chce sťahovať.. to mi je záhadou táto slovenská prajnost..
@jana_eyre_2 autorka sa nieco spytala a normalne odpovede prisli, ano a nie + komentar, ok niekedy ironicky, niekedy vtipny :D neviem kto kde kope... Co ta nazaujima si predsa nevsimaj. Tiez nie si najslusnejsia a najtolerantnejsia, to ze vsetci neutekaju, neznamena ze sa tu rochnia a to ze sem niekto napise, ze neuteka,neznamena ze si kope do tych co chcu ist prec.. vsak mozu. Sme v EU, stale, mozeme si ist kam chceme, kto chce nech ide. A to nepisem kovli tomu ze vyhadzujem ludi. Ale ist kam chceme je nase pravo. Mne pride ako som pisala v dnesnej situacii v europe nezmysel sa stahovat, ok ak by docasne za pracou clovek odosiel ale nejak sa premiestnovat.. osobne by som dieta nezbalila a neodisla s nim do FR, UK a ani USA.. co by teoreticky mohli byt nase destinacie cielove kvoli jazykom. Nesli by sme, Mne osobne to co sa tam roky deje nevyhovuje ako osobe, matke, ci bezpecnost, ci spolocnost tych ludi celkovo... pred 20r by som nevahala minutu a isla:D Ja napr. aj ked nie som spokojna kvoli podnikatelkseho prostrediu v prvom rade, neriesim odchod. Lebo to co mi vadi tu, by mi pri tych v podstate podobnych regulaciach a zakonoch vadilo vsade.
@anonym_autor som spokojná. Nič my nechýba. A ty už balis?
chystáme, ale predsa až po 17.novembri,kde sa všetci pič.júci Slováci stretneme v uliciach 😀😀
Irónia
@pe_mi viem ze ironia, ale kiez by to tak bolo.. vsetci keby boli a nie len pisali kadetade kto vie co by bolo...
@anonym_autor áno plánujem a dôvod je situácia a život tu
Hej tak jedine do CZ keďže nevieme ani ceknut po anglicky to by sme sa stratili vo svete ale myslím že aj tam by bolo lepšie ako u nás
Ano, pripraveny uz som viem odist do hodiny. Viac menej uz na slovensku mam len prechodny pobyt a som tu kvoli rodine.
Bavi ma ako si kazdy mysli ze ludia chodia do zahranicia kvoli nejakym pecenym holubom ci velkym vyplatam. Nie presunul som sa hlavne kvoli tomu aby som tomuto statu nedal uz ani euro, lebo zato aj tak nic neuvidim. Skolstvo hroza, zdravotnictvo rovnako ale hlavne ze "nasi ludia" si to tu rozkradaju jedna radost.
A to sa este tato konsolidujuca banda bude divit kedze viem o vela firmach co sa potichu presuvaju. Toto budu stovky milionov eur co platili doteraz na slovensku platit teraz niekde inde. Ale ja to idiotom ako Kamenicky len prajem, a idiotom co ich volili prajem dalsie konsolidacie ;)
@heleninamama ... 😄Aj ja. A furt nic
@doriiis furt sú tu všetci, nikto neodchádza....
Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.
@heleninamama amen 🙏👏👏👏👍👍👍
Nie,máme to dobrú prácu...ale čo bude s deťmi,kt.smerom sa vyberú,neviem. Možno príde čas,že pôjdeme za nimi,či po Slovensku,či za hranice.
Ale ísť do zahraničia len tak....lebo tu je zle...neviem.
Nevyzerá to dobre,to je fakt s verím,že sa niečo zmení...ale odísť ako odchádzajú naši "umelcy" teatrálne a žiť z úspechov u slovenských fanúšikov😂lebo v zahraničí ich nikto nepozná,to je smiešne.
Keď niekto odchádza za lepším miestom,možnosťou,za štúdiom,za skúsenostami,ok.
Ale myslieť si,že za hranicami je Eden a čakajú iba na mňa,to je veľmi naivné.
Ano, pripraveny uz som viem odist do hodiny. Viac menej uz na slovensku mam len prechodny pobyt a som tu kvoli rodine.
Bavi ma ako si kazdy mysli ze ludia chodia do zahranicia kvoli nejakym pecenym holubom ci velkym vyplatam. Nie presunul som sa hlavne kvoli tomu aby som tomuto statu nedal uz ani euro, lebo zato aj tak nic neuvidim. Skolstvo hroza, zdravotnictvo rovnako ale hlavne ze "nasi ludia" si to tu rozkradaju jedna radost.
A to sa este tato konsolidujuca banda bude divit kedze viem o vela firmach co sa potichu presuvaju. Toto budu stovky milionov eur co platili doteraz na slovensku platit teraz niekde inde. Ale ja to idiotom ako Kamenicky len prajem, a idiotom co ich volili prajem dalsie konsolidacie ;)
@anonym_530c57 toto som uz pri transakcnej dani spozorovala, tolko dodavatelov sa proste stiahlo, zvacsa do polska .. :DD a to ziadni mali.. porusili tu uctu, hodili sa do PL banka, zmenili sidla a sup, robia to iste ale platia v PL... v dnesnej dobe najmensi problem a najma pre velke firmy, proste sa odstahovat... a tieto nase SD vlady nechapu stale DDD proste niekto nema vedomosti z ekonomie, nevie co zvysene a nespravodlive zdanovanie sposobi a ide konsolidovat :DDD mam pocit ze konsolidacii bude este vela, a veeela bude az do dalsich volieb a potom mozno pride zmena a zase... opacnym smerom a potom zase inym smerom. Tak ako vzdy... aj ked sa nieco zacne v sr menit dobrym smerom, jedna zmena a ide to do haja.. tu si uz desatrocia menia zakony a vsetko ako keby to bolo nic. Zianda stabilita, nevydrzi nic dlhsie ako par mesiacov. Clovek nevie aku kravinu ma zase cakat :D
My sa nikam nechystáme. Máme tu dom, deti, stabilnú prácu ...
Ale nie som spokojná s našou vládou. Momentálne sa hanbím za to, že som zo Slovenska, ale odísť kvôli tomu nemienim. Som asi naivná, ale naozaj verím tomu, že sa to v blízkej budúcnosti zmení. Chcem tomu veriť ... Ešte stále je nás tu dosť múdrych a progresívnych ľudí, ktorí sú za iné smerovanie našej krajiny.
@anonym_530c57 toto som uz pri transakcnej dani spozorovala, tolko dodavatelov sa proste stiahlo, zvacsa do polska .. :DD a to ziadni mali.. porusili tu uctu, hodili sa do PL banka, zmenili sidla a sup, robia to iste ale platia v PL... v dnesnej dobe najmensi problem a najma pre velke firmy, proste sa odstahovat... a tieto nase SD vlady nechapu stale DDD proste niekto nema vedomosti z ekonomie, nevie co zvysene a nespravodlive zdanovanie sposobi a ide konsolidovat :DDD mam pocit ze konsolidacii bude este vela, a veeela bude az do dalsich volieb a potom mozno pride zmena a zase... opacnym smerom a potom zase inym smerom. Tak ako vzdy... aj ked sa nieco zacne v sr menit dobrym smerom, jedna zmena a ide to do haja.. tu si uz desatrocia menia zakony a vsetko ako keby to bolo nic. Zianda stabilita, nevydrzi nic dlhsie ako par mesiacov. Clovek nevie aku kravinu ma zase cakat :D
@simca06022011 problem je na viacerych urovniach a bude velmi tazke to napravit. A ano tito diletanti ako Kamenicky ekonomiu nevideli ani z vlaku a nieco ako Lafferova krivka im vobec nic nehovori.
Firmy odchadzaju kvoli:
- nezmyselnym daniam ako transakcna dan
- legislativna nestabilita, nevedia co maju cakat kto by tu nieco budoval kedza zajtra mu to po dalsich zmenach nebude davat ekonomicky zmysel
- je velmi lahke dnes presunut sidlo
My sa nikam nechystáme. Máme tu dom, deti, stabilnú prácu ...
Ale nie som spokojná s našou vládou. Momentálne sa hanbím za to, že som zo Slovenska, ale odísť kvôli tomu nemienim. Som asi naivná, ale naozaj verím tomu, že sa to v blízkej budúcnosti zmení. Chcem tomu veriť ... Ešte stále je nás tu dosť múdrych a progresívnych ľudí, ktorí sú za iné smerovanie našej krajiny.
@anonym_e5480d stabilnú prácu môžeš považovať v oblasti potravín, zdravotníctvo, energie a možno pohrebníctvo
na ostatnom budú ľudia v čase krízy výrazne šetriť, my prvé čo rušíme budúci rok je zahraničná dovolenka, už nie je v pláne
@janababana o to sa neboj. Do par týždňov to vsetko bude naspäť, ked zistia, že ako to chodí aj niekde inde. Toto su bežné reči krcmoveho Slováka, ktory bol najďalej par desiatky kilometrov vo väčšom meste.
@anonym_cf193e Tak si potom bola vtedy mimo MK, ked sa riešil mnohopočetný odchod "vysokopostavených maximálne vzdelaných rozhľadených" žien z SK, ktoré sa rozkrikovali/jú, že už len plochozemci, jednozubci, socky, dezoláti a fikovci tu zostávajú - to teda žiadne krčmoreči neboli
@jana_eyre_2 autorka sa nieco spytala a normalne odpovede prisli, ano a nie + komentar, ok niekedy ironicky, niekedy vtipny :D neviem kto kde kope... Co ta nazaujima si predsa nevsimaj. Tiez nie si najslusnejsia a najtolerantnejsia, to ze vsetci neutekaju, neznamena ze sa tu rochnia a to ze sem niekto napise, ze neuteka,neznamena ze si kope do tych co chcu ist prec.. vsak mozu. Sme v EU, stale, mozeme si ist kam chceme, kto chce nech ide. A to nepisem kovli tomu ze vyhadzujem ludi. Ale ist kam chceme je nase pravo. Mne pride ako som pisala v dnesnej situacii v europe nezmysel sa stahovat, ok ak by docasne za pracou clovek odosiel ale nejak sa premiestnovat.. osobne by som dieta nezbalila a neodisla s nim do FR, UK a ani USA.. co by teoreticky mohli byt nase destinacie cielove kvoli jazykom. Nesli by sme, Mne osobne to co sa tam roky deje nevyhovuje ako osobe, matke, ci bezpecnost, ci spolocnost tych ludi celkovo... pred 20r by som nevahala minutu a isla:D Ja napr. aj ked nie som spokojna kvoli podnikatelkseho prostrediu v prvom rade, neriesim odchod. Lebo to co mi vadi tu, by mi pri tych v podstate podobnych regulaciach a zakonoch vadilo vsade.
@simca06022011 aha, čiže ja som neslušna keď poviem o rochneni v spokojnosti, ale je úplne v pohode sa vždy zlietavat do týchto tém o sťahovaní a vysmievať sa ako už len na nich všetci cakaju.. pritom nikto vôbec netuší nič o autorke, jej živote.. veď tiež si nemusíš všímať moje príspevky ak ťa irituju 😉
@anonym_e5480d stabilnú prácu môžeš považovať v oblasti potravín, zdravotníctvo, energie a možno pohrebníctvo
na ostatnom budú ľudia v čase krízy výrazne šetriť, my prvé čo rušíme budúci rok je zahraničná dovolenka, už nie je v pláne
@anonym_72e1d4 nemyslím si, že to bude mať až takýto katastrofický scenár. Takéto predpovede sa tu opakujú niekoľko rokov, stále znova a znova. Ale mne sa vôbec nezdá, že by ľudia nejako pociťovali krízu. Stále sa chodí na dovolenky, stále sú plné nákupné centrá, stále sú zápchy tvorené autami, v ktorých sedí jeden človek. Stále sa kupujú predražené byty a domy. A mohli by sme pokračovať.

Isla by som keby som mohla. S mojim vzdelanim by som tam asi kanale kopala a zila v nejakom smradlavom polorozpadnutom byte.