icon

Platenie v reštaurácii

zuzinka888
26. jún 2023

Zeny, stala sa mi taka vec, normalne sa z toho neviem spamatat. Stretla som byvalu spoluziacku ( po 20tich rokoch). Ze podme na kavu, pokecame.....Tak sme sli na kavu, pizzu, kolacik nejaky drink. Rozpravali sme sa o zivote, detoch....Po tom ako sme sa najedli, vyklulo sa z nej ze predava nejaky napoj na chudnutie.... Zacala mi to tam ukazovat a tie keci okolo toho... Razne som ju zastavila, ze nic take si urcite kupovat nebudem. Ved ak chcem schudnut dam si len tu kavu atd...nebudem sa napchavat pizzou a zapijat napojom na chudnutie🤦🤦. No a v tom to prislo, nahnevala sa, ze tu so mnou zbytocne straca svoj cas pobalila sa a nasrata odisla. Samozrejme nenechala ani cent za svoju " utratu". Samozrejme, ze sa v restike dozadovali aby som zaplatila ucet aj za nu- ved sme tam boli spolu- ich argument. Samozrejme som to zsplatila a nerobila tam cirkus a tezaz sa citim...vyuzita " okradnuta" oklamana neviem. Ona sice na mne nic nezarobila no aspon sa najedla😤. Ako by ste to riesili vy? Trvali by ste ze zaplatite iba za seba? Alebo by ste hned casnika upozornili ze si ucet budete delit? Inak, ten ucet by som mozno zaplatila aj keby ostala len ma zaujima vas nazor, co by ste robili.D.

Strana
z3
petamich
26. jún 2023

🙈 ucet by som zaplatila, rovnako ako ty by som tam uz vela nezmohla, co ten casnik chudak s tym a teda nadavala by som si aka som sprosta 😂

irusa
26. jún 2023

zaplatila by som účet a nerobila z toho tragédiu

liljana
26. jún 2023

@zuzinka888 Nuz zaujimava situacia. Keby to spravil muz, ze nezaplati, tak ho tu ubiju pod zem. Ale ked sa stretnu dve zeny, ktora ma platit za tu druhu? Poucenie, nechod s vzdialenymi znamymi (nevidenymi 20 rokov) do restauracie, aby nezdrhli pred platenim.

kkatka22
26. jún 2023

To vobec neni uloha čašnika aby este sledoval kto aku ma naladu a kedy sa ktora panicka rozhodne zdrhnut bez platenia.Keby ste ho aj upozornili tak co mal utekat za nou ? 😂

doriiis
26. jún 2023

,,Kamoška" má určite FB,na ktorom určite predáva tie svoje výrobky.Napisala by som jej veľmi ,,milú" recenziu.A celú túto situáciu by som popísala.Zakaznici si už spravia názor aj sami😀

maca1984
26. jún 2023

Zaplatila by som, samozrejme.
Nestálo by mi to za tú hanbu- robiť tam teatro a vysvetľovať kto bol ten druhý človek a prečo nemienim za neho zaplatiť.
Čašník s tým ať jedno- nič nemá, ať druhé- ho to nezaujíma.

janka1011
26. jún 2023

@zuzinka888 už si inú možnosť ani nemala, keďže ste tam boli spolu, neostávalo ti iné, len zaplatiť. Urobila by som rovnako, ale teda štvalo by ma to riadne.

cacianka
26. jún 2023

to je teda píííííp,
no čo ? musela by som zaplatiť aj za ňu, lebo ako sa dohádam s čašníkom a ako budem za chuderu ja a nie ona, a vysvetľovať . poznámku si neodpustím a zaplatím.
a túto "kreatívnu obchodníčku" by som spomenula medzi spolužiakmi, bacha -zadarmo sa priživuje, aj by som ju vyhľadala na sieťach a dala jej recenziu akú si zaslúži.

zuzinka888
autor
26. jún 2023

Jasne, ze som zaplatila, ale ak vy idete s niekym na kavu' hned sa dohodnete, kto bude platit? Takto- Cau, pod na kavu. Dobre, ale ty zaplatis! Lebo ja vzdy pri plateni sme sa nejak dohodneme.

irusa
26. jún 2023

@zuzinka888 na také kávy nechodím a zvyčajne , keď idem s kamarátkou, tak mám tendenciu ako prvá vypýtať účet..no uzavrieme to tým, že nabudúce platí ona..no zase netlačím, že mi to musí vrátiť...beriem to ako pre život nepodstatné

maca1984
26. jún 2023

Ak poviem-"poď na kávu, pozývam ". Tak platím samozrejme ja.
Ak sme dohodnuté s kamoškami- tak väčšinou si platíme každá za seba , alebo sa striedame.

kaktusik007
26. jún 2023

@zuzinka888 jasne ze az pri plateni.... zatial mi nik teda nezdrhol, ale ak by sa to stalo, pomyslela by som si svoje a minimalne jej napisala sumu a cislo uctu, ze ocakavam platbu. A inak uz o dalsich 20 rokov by som s nou na kafe nesla

zuzinka888
autor
26. jún 2023

@kaktusik007 ked mam povedat pravdu, ja vlastne ani neviem ako sa teraz vola🙉. Hovorila ze je 2x vydata, takze poznam len jej dievcenske meno. Ked sme koncili skolu( 20r.) Tak sme este nemali mobily, a soc. siete sa len " priadli" preto mam malo kontaktou zo skoly.Takze sme sa dlho nevideli, co ma velmi potesilo, lebo v skole sme sa celkom bavili- vtedy bola super. No co ludia sa menia- ale asi len k horsiemu.

atinkaa
26. jún 2023

@zuzinka888 nie, nemusim sa dohadovat kto bude platit, zavisi od toho s kym chodis na kavu, nehnevaj sa, situacii rozumiem, tvojmu nahnevaniu tiez, no ja nechodim na kavu s hocikym a teda aj spoluziacky by som si vybrala z okruhu sirsia kamoska, u takych co su v kategorii spoluziacka by som sa asi na rovinu opytala, ci jej nejako mozem pomoct 😀

teda je to o nej, to nezaplatenie,ale aj o tebe, neviem si predstavit co s tym ma casnik a restauracia, kedze ste tam prisli vlastne dobrovolne spolu, tak uz je dobry mrav, ze asi platit budete, dalej to vies diskutovat ako ti tu radia s nou, minimalne tym hodnotenim jej sluzieb, malo Slovakov, a teraz nas nijako nechcem podcenovat, no nie sme obchodnici a ani dobri v sluzbach, teda velmi malo ma svoj vyrobok akoze toto je moj napad a ponukam ti ho, teda tu recenziu by som jej dala tak, ze by ju ''bolela'', na stranku toho nou ponukaneho produktu a ak este tuzis byt k nekoreknej korektna, tak by som jej napisala sumu a cislo uctu, s tym, ze cakam 24hodin a potom jej to dam vsade, kam sa da, aby o nej jej vymyslim si ''avon'', dedra skupina, barsco len na chudnutie vedeli, ze ako s ich menom obchoduje.

A k tej recnickej otazke a k tomu, preco je to aj o tebe, tak ano zredukuj ludi, s ktorymi chodis na kavu, lebo v mojom pripade napr. je to tak, ze ak idem s kamoskami na kafe a ten casnik by mal vybrat od vsetkych ochotnych to zaplatit, tak ma pomerne slusne vystarano na dany den 😀 lebo vsetci chcu platit vsetko - vratane mna😀, teda poznaj svoj kruzok a nebudes zazivat soky.

Inak je to nechutne a priehladne, su o tom aj vtipy, pozri fera joka a spol. ak uplne stara spoluziacka zo ZS ta takto oslovi, tak ver, ze jej nechybas. 😀 nic v zlom.🙈🙊 snad ta to nerani😘 este si mohla ostat poistena alebo v nejakej sekte. Teda ta to este lacno vyslo, tato skusenost.

irusa
26. jún 2023

@atinkaa no písať recenzie ako ,, pomstu,, je tak detinské správanie...a zvlášť u dospelej ženy, ktorá vzhľadom k veku mala by sa nad tým povzniesť a nesprávať sa ako dievča v puberte...že z pomsty..tiež by som si po prečítaní takejto recenzie pomyslela aj o autorke svoje

adryanka66
26. jún 2023

tak s tym uz nic nenarobis, bohuzial ukazala sa v pravom svetle, takze to, ze sa uz nebudete bavit ani stretavat ta uz vobec nemusi trapit

sissy27
26. jún 2023

@zuzinka888 no je to od nej sproste. Normalne by som ju poziadala o vratenie polovice sumy a pokial by to ignorovala, tak oslovila danu firmu, ze ako sa spravaju ich “manazeri” a ze teda nerobia dobru reklamu firme…
Aj ked je to suma, ktora ti pravdepodobne chybat nebude a verim, ze za inych okolnosti by si nemala problem ju pozvat, ale toto, ze “stratila cas a nic nezarobila” tak to pardon…

irusa
26. jún 2023
atinkaa
26. jún 2023

@irusa ja si to nemyslim, nikde som nenapisala, ze ako pomstu, vies my sme krajina, kde sa zastanie svojich prav berie ako zalovanie a recenzia ako pomsta. Nie, agentka alebo zastupkyna danej spolocnosti sa s nou stretla a takto to dopadlo, uplne sucho by som to opisala, pravdivo, tak, ako to bolo a ako mi to nepride vhodne, danej firme. Prave mne pride ubohe, ze sa vzdy neuraz sa niekto ako ty ozve a povie, fuj to je ale nepekne a ja chapem sila zvyku.

Aj preto je u nas kazde piate a to si fandime dieta sikanovane, lebo fuj Peti to sa patri chodit zalovat.....a ked potom pozries taky Miloslavov, tak vies ze zalovat asi nie, ale ist za uckou a povedat jej, pani ucitelka, ja tam sedim a vidim to, vy ozaj nie? co s tym ideme robit? tak to je proste k zmene potreba a rovnako tak nase mizerne sluzby, velmi malo veci sa zmeni, zlepsi ak sa o nich nehovori. Teda nie nechapem to ako detinske, ani ako nijak nepovznasajuce spravanie, chapem to tak, ako to napisala, citi sa podvedena a okradnuta a kazdej inej slusnej spolocnosti okrem tej nasej je uplne normalne a korektne pomenovat to a chciet napravu bez hanbenia sa za to, ze chcem cosi divne.

A nie ani pomsty by som do toho netahala, nie sme v stredoveku ani v tajge, ci kdesi na balkane, teda ziadna pomsta ani vina, to by sme si tiez uz mohli odpustit my tu a dostat sa konecne, dnes do na MK pisem 2.x do sucasnosti, normalne z toho 18.storocia nejako postupne k ludom europskeho typu do 26.6.2023 - co je dnes. Ja by som nic z toho nerobila z pomsty, ale s vedomim toho, ze som za nu cosi zaplatila, ze mi mozno tie peniaze chybaju, ak to riesi tu a pyta sa, tak mozno ano, a opat nie je to na jej hanbu, ze nemoze zaplatit cudziu kavu, ale uplne normalna vec, ze je to vydaj s ktorym neratala a kedze ide o nieciu firmu, tak moze chciet k tomu minimalne vysvetlenie. Das ist alles.
Ziadna hanba, ziadna vina, ziadne detinske ci neviem ake spravanie......spat od slovenskej kultury jednoducho k spolocenskym normam, ktore v slusnych spolocnostiach platia a ak chceme o sebe tvrdit, ze sme slusna spolocnost, tak by to malo platit aj u nas.

irusa
26. jún 2023

@atinkaa ako nechce sa mi to čítať..prepáč...ale tu ide o to, že sa stretli dve spolužiačky po 20 rokoch s tým, že sa dohodli bez nátlaku, že zájdu na kávu, keď jednu z nich napadlo, že vyskúša ponúknuť svoj produkt. Z dôvodu, že dotyčná nemala záujem, tak tu druhú to asi urazilo a z nervov zdrhla bez zaplatenia..tak netuším čo má s tým nejaká firma

liljana
26. jún 2023

Mozes byt vlastne rada, ze si nedala predjedlo, steak za 40 eur a dve mojita ako na rande. 🙂

zuzinka888
autor
26. jún 2023

@irusa no ano, nemienim to nijako riesit. Ved ak ma takyto pristup, a chvilu sa jej to vyriesi samo. Kecali sme tam fakt mozno 1- 1,5 hodiny, bezne veci spomienky zo skoly, nase zivoty co sme ktora preskakali, ked tu zrazu prisla tema praca a bum. Vytiahla len nejake sacky s oznacenim prichute a ake je to super. Hned som ju zastavila, lebo nemam zaujem ani som si nevsimnla nazov toho vyrobku nie to este firmu co to vyraba.

irusa
26. jún 2023

@zuzinka888 no a to ju očividne riadne naštvalo. Tak také ponaučenie do budúcna..ono keď sa jej to uprace v hlave, ver tomu, že príde na to ako sa zachovala

komplikovana
26. jún 2023

Tak chcela ta vyuzit, kedze sa nezadarilo, tak to aspon uhrala takto, ze si nechala zaplatit obed. Ubohe spravanie.

atinkaa
26. jún 2023

@irusa a tak vobec nechapem, na co to cele bolo, reagujes na mna ty, nie obratene, ja som pisala autorke.....a este 2.x stylom nechce sa mi to citat....reagujes presne na mna a uprimne nie uplne slusne, najprv mi das do ust pomstu, ktora mna ani nenapadla, to je tvoja projekcia, tvoje myslienky a ides ma vychovavat vetami - je tak detinské správanie...a zvlášť u dospelej ženy, a potom ked ti clovek odpovie, lebo nan reagujes nejako....tak vlastne dialog, slusny pada, lebo tebe sa uz nechce, ty si si uz flochla, pluvla, poukazala, ty, ty , toto nerobime a to je cele.... a to je tiez cosi, co by sme mali zvladat lepsie.

Bud tusim preco s tebou komunikujem, konk. s tebou alebo jednoducho pisem, oslovujem ludi, ktorych chcem.
Aj ked chapem, ventil je tiez motiv. Aj tebe pekny den!

...a este co s tym ma ta firma? reprezentuje ju, ak neponuka svoj tovar, teda pomerne dost, ja by som napr. taku prezentaciu pre svoje produkty nechcela, teda ano, opat ten iny pohlad, mna by ten pohlad a ta skusenost ako majitela zaujimala a tak dovod preco to pisat je v inych krajinach obvykle spatna vazba, nie pomsta, to co pises ty je u skolkarov. U dospelych su tie recenzie skor o tom, informovat, co funguje, co nefunguje, kde su limity.

liljana
26. jún 2023

To je klasicke lietadlo, ponukanie produktov ako podomovy predaj. Najskor tym ponukanim nevyhodnych produktov naserie rodinu, potom sirsiu rodinu, blizkych znamych, potom vzdialenych ,... Vypada to, ze uz je v stadiu, ze je jej uz vsetko jedno, aky dojem necha.

oblecenie99
26. jún 2023

Asi každá máme takúto bývalú spolužiačku, známu, kamošku, rodinu.... :D Ale je pravda, že až do takého extrému (nechcem jej produkt, tak sa zduje, odíde a nechá si zaplatiť jedlo) som sa ešte nestretla. Na druhej strane to bude typ, ktorému nevyjde nápoj na chudnutie, tak bude ponúkať ďalej ďalšie veci od LR po životné poistky, čiže si sa jej pravdepodobne (aj keď draho), ale zbavila do konca života. Ja ako počítam, tak počítam a neverím, koľkokrát som sa dala ja krava nachytať na také "kávičky". Dve z toho boli dokonca dobré kamošky, s ktorými som sa aj cez výšku bežne stretávala, tak ma úprimne potešilo, že si ma zavolali len tak na kávu (hovorím, bežne sme sa takto stretli) a tam na mňa vytiahli poznámkové zošity s otázkami.. a trikrát to mal byť seriózny pracovný pohovor, dokonca doslova klamali ešte aj v inzeráte, čo tá práca obnáša a na mieste som zistila, že mám vlastne naháňať ľudí so zmluvami.

barborachors
26. jún 2023

to musi byt ina socka, ked jej nezáleží na jej povesti a toho, ako ta oklamala, ved musela vediet ze to rozhlasis po ľuďoch. Ja by som zaplatila za seba a za nu nie, a kludne nech volaju casnici aj policiu.

beronsche
26. jún 2023

@irusa silne pochybujem, ze tu isli o to, ze: "sa stretli dve spolužiačky po 20 rokoch s tým, že sa dohodli bez nátlaku, že zájdu na kávu, keď jednu z nich napadlo, že vyskúša ponúknuť svoj produkt."
Podla mna skor dotycna takto "lovi" obete. Lebo, povedzme si pravdu, mnoho ludi ma problem to takto asertivne odmietnut a na to sa realizatori podobnych praktiky spoliehaju.

ninusa221
26. jún 2023

@zuzinka888 zaplatila by som a nikdy by som sa už snou nestretla 😀.

Strana
z3