Platenie v reštaurácii
Zeny, stala sa mi taka vec, normalne sa z toho neviem spamatat. Stretla som byvalu spoluziacku ( po 20tich rokoch). Ze podme na kavu, pokecame.....Tak sme sli na kavu, pizzu, kolacik nejaky drink. Rozpravali sme sa o zivote, detoch....Po tom ako sme sa najedli, vyklulo sa z nej ze predava nejaky napoj na chudnutie.... Zacala mi to tam ukazovat a tie keci okolo toho... Razne som ju zastavila, ze nic take si urcite kupovat nebudem. Ved ak chcem schudnut dam si len tu kavu atd...nebudem sa napchavat pizzou a zapijat napojom na chudnutie🤦🤦. No a v tom to prislo, nahnevala sa, ze tu so mnou zbytocne straca svoj cas pobalila sa a nasrata odisla. Samozrejme nenechala ani cent za svoju " utratu". Samozrejme, ze sa v restike dozadovali aby som zaplatila ucet aj za nu- ved sme tam boli spolu- ich argument. Samozrejme som to zsplatila a nerobila tam cirkus a tezaz sa citim...vyuzita " okradnuta" oklamana neviem. Ona sice na mne nic nezarobila no aspon sa najedla😤. Ako by ste to riesili vy? Trvali by ste ze zaplatite iba za seba? Alebo by ste hned casnika upozornili ze si ucet budete delit? Inak, ten ucet by som mozno zaplatila aj keby ostala len ma zaujima vas nazor, co by ste robili.D.
Asi jej nejdú kšefty a praskli jej nervy🙂)ale veľmi nepríjemná situácia zdvihnúť sa a odísť mohla Ti aspoň peniaze dať na stôl.Je hysterická vyskúšala to, nevyšlo...
@zuzinka888 tak potom je jej reakcia este divnejsia..
@zuzinka888 Normalne zasnem,coho su ludia schopni,nemaju kuska hanby v sebe. Nastve sa a odide? To uz clovek neoceni ani dobry pokec s davnou znamou? Vsade musi ist len o biznis? Aspon sa dobre najedla cupka jedna. Ja by som tiez zaplatila tam uz nemas co urobit. Ucet plati,kto ostane posledny. To je normalka,ze stretnem niekoho,dohodneme sa,ze si ideme sadnut a platenie riesime az pred platenim. Pokial vyslovene nepozyvam,tak sa nevie,kto plati. Tato s tebou pekne vybabrala.
No moc co ine by sa nedalo robit v tej situacii 🙂 urcite by som tam nerobila pred casnikom scenu.
@ropucha6 Ziadnu som nerobila. Casnik bol pri stole vedla a videl/pocul a " cumel" rovnako ako ja. Vymienal obrus a upratoval stol po rodine s detmi. Tak som ho hned poprosila aby mi doniesol ucet a vtedy povedal - ze za celu utratu. Tak samozrejme- hanby som uz mala dost.
@zuzinka888 ber to pozitivne, si sa za par euro zbavila toxickej osoby
Zaujímalo by ma ako by to prešlo na polícii, zákonne keby sa mi toto stane a zaplatím len čo som konzumovala, možno nejaký právnik odpovie.
@irusa
To nie je pomsta!
Postup jej znamej bol cisto marketingovy tah - cize robila si vlastne svoj biznis a ked sa zacalo "zmrakat", zachovala sa velmi uboho. Kazi meno firme, ktora jej dava job. Je dolezite upozornit firmu, ze "koho ma pod sebou".
Kritika je dolezita a mala by byt konstruktivna.
@hladamematku toto by zaujimalo aj mna. Keby odideme obe je to pruser, a jed len ona mozem za to ja??
@zuzinka888 neviem či by sa mi chcelo hádať ale bola si v práve nezaplatít
To je najaka zufala chudera, uz ani myslienku by som jej nevenovala - po tej recenzii samozrejme 😀
V prvom rade by som jej este predtym ako sa zdvihla povedala, nech nezabudne svoj ucet vyrovnat, ked uz sa zduva. Kludne by som ju aj zastavila, ze nezaplatila...
AK by sa nebodaj nedalo, zaplatim a neriesim, nestoja taketo trapne zeny za to.. uz len to ze sa niekto da na tieto predaje sposobom nanutim ludom haraburdy, ach, nic sa tym ze sa teraz budes zozierat nezmeni... Alebo ju najdi na FB :D napr cez spoluziakov, a napis, ze moja, v ramci rozculenia zabudla si si ucet zaplatit a zaroven v jednej sprave by som napisala, drahi priatelia s dotycnou si nikam nesadajte, nekupite jej drinky na chudnutie a ani ucet si nezaplati a este hanbu robi :DDDD
@zuzinka888 ju by som potom kontaktovala s tým že to od nej bolo neférové a ked ma charakter polovicu vy ti mala dať
Tí predajcovia majú mierne vygumovane mozgy a zial ľudí neberú ako kamarátov len ako ďalšia obeť na biznis. Účet by som zaplatila a snažila by som sa zabudnúť na túto nepríjemnú situáciu. Kašli naň a povznes sa aj na takú svinu voda vrie.
@zuzinka888 ty kokos to aj takí ľudia existujú 🥵 zaplatila by som jasné čo iné ale neodpustila by som si ešte jej niečo pekné napísať...ale takto business neurobi
S mojou povahou by som to zaplatila. Viem ze ta to bude chvilu 💩 ale casom to prejde. S nou by som ale obmadzila kontakt.
@zuzinka888 zaplatila by som aj za ňu. Nebudem trestať reštauráciu, ktorá na nič nemôže. Kamarátka je riadny zmrd. Ak máte nejakých spoločných kamarátov/spolužiakov,... (neviem, koho z tvojich kontaktov pozná) tak by som ich upozornila. Aby si dávali pozor na kávičky s touto kamarátkou, lebo pokiaľ sa biznis nepodarí uzatvoriť, tak sa chce aspoň zadarmo najesť a napiť. (A keďže som zlomyseľná mrcha, pokojne by som dala do cc aj ju 😁).
@zuzinka888 čašníčku nezaujima, kto za co platí, či jeden všetko alebo ako. Restika ako za ta za to nemôže.
Ucet by som zaplatila a milej "kamaratke" poslala sms so sumou a cu.kde ma poslať sumu.
@zuzinka888 staré zlaté pravidlo - keď ťa osloví niekto spred 20rokov buď robí poistky alebo predáva gebuziny na chudnutie...
Ty to tak riešiš 🙈. Máš ponaučenie. Vybrala si si zlú osobu na obed a musela si to zacvakat. Už budeš vedieť. Na budúce si vyber osobu, s ktorou sa normálne dohodneš o platení, keď ťa to tak trápi...
@adara777 nepochopila si vobec moj prispevok ani to co som sa pytala.
Na toto uz fero joke robil preda video :D
@zuzinka888 ale pochopila. A keby sa mi to stalo, poviem si, že to bola ale krava a čo už, musela by som zaplatiť ja... Mala si smolu, že ťa využila.
@zuzinka888 nie, nedohodnem sa dopredu, kto bude platiť. Ale viem, že keď sa ozvú “známi” po 20 rokov, asi to nebude len tak z dlhej chvíle, že ma nevideli. Vtedy mi vždy blikne v hlave kontrolka a zistím, že tí, ktorí sa zrazu zaujímavú, ako sa mám po tak dlhej dobe, obvykle robia finančné poradenstvo, či takýto podobný predaj. Vtedy sa podobného stretnutia nezúčastním, odmietnem ho, lebo viem, že je to len o naháňaní biznisu.
Ale keby sa to už takto stalo, samozrejme by som zaplatila a kamarátka by už nebola kamarátkou, ani známou.
na taketo spravaniep funguje karma… zaplatila by som, hanbu by som si nerobila… citila by som sa rovnako, dala si na nu pozor… ale toyo ju aj samo v zivote dobehne… a asi uz aj dobehlo ked vyhladava 20 rokov stare kontakty…
@irusa presne takto...a ti,ktorych som mevidela 20 rokov,isto robia nieco podobne,led sa len tak ozvu ze "Aaaahoj, ako sa mas? Pod na kavu"...muzovi tak tiez volala jedna spoluziacka...robila poistovaka..

@beronsche to urcite nie, ja som ju stretla v DM a spoznala- dost sme sa zmenili. Najprv sme kecali pred DM a ked to bolo uz divne ze tam stojime tak padlo- ved podme na kavu.