icon

PlayStation 5 verzus Xbox Series X

amanta5
31. jan 2022

Plánujem kúpiť ako darček manželovi k narodeninám, takže jeho sa názor pýtať nebudem. 🙂 Doteraz sme nemali hernú konzolu, niekedy mm hrával na PC. Známy majú Xbox s Kinect senzorom, čo sa mi veľmi páči, pár krát sme to u nich hrali. Naproti tomu PS asi nemá nič také ako Kinect, že? No a na novom PS ma láka virtuálny realita. Technicky sa v tom vôbec nevyznám. Poraďte čo ste si kúpil vy a prečo? Ďakujem 🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
amanta5
autor
31. jan 2022

@cocolino234 nenápadne nezistím. O mesiac má narodky, tak mi ti bude jasné 😄 Toto nenápadne nezistím 🙈 Ale možno mu to nakoniec poviem, uvidím.
On už veľa rokov nehráva jry, ale viem že by sa konzole potešil. Sám si to nekúpi, a ja mu chcem dopriať.
Ďakujem za popis 😉

amanta5
autor
31. jan 2022

@cocolino234 mne sa páči práve ten kinect, tak sme hrali u známych stolný tenis spolu. Alebo i iné hry. Páčilo sa mi na tom práve to, že sme pri tom nesedli na zadku, ale bolo to také interaktívne ☺️ Možno pôjdem do staršej verzie. Ešte považujem 🙂

cosmic_origin
31. jan 2022

@amanta5 X-box series X a S nemajú podporu na Kinekt, iba X-box One a 360. Na PS4 je PS Move, niečo podobné ako Kinekt, a podľa toho, čo som zisťovala, malo by to mať podporu an na PS5.

jimmyy128
21. aug 2026

@cosmic_origin pri Xboxe si to trafila a dnes to plati este tvrdsie. Series X aj S su bez konektora na Kinect a redukcia, cez ktoru sa Kinect pripajal k One S a One X, sa uz tiez nevyraba, takze sa zhana draho. Kinect ako taky Microsoft zabalil v roku 2017.

Pri PlayStatione to ale dopadlo horsie, ako to vtedy vyzeralo. PS Move na PS5 samo o sebe nefunguje, ide len cez stare PSVR a k tomu treba PS4 kameru plus redukciu od Sony. Sony ju rozdavalo zadarmo a koncom novembra 2024 ju prestalo vydavat. Nova HD kamera k PS5 ani headset, ani Move ovladace snimat nevie. Cize kto dnes zhana pohybove hranie, cez PS5 sa tam nedostane.

Ak niekomu ide presne o to, co pisala amanta5, teda ze sa pri tom nesedi na zadku, ostavaju dve cesty. Bud starsi Xbox 360 alebo One aj s Kinectom, ale kupit to naraz v jednom baliku a hned vyskusat, lebo Kinect z 360 sa na One neda pouzit a naopak. Pri tom k 360 navyse byva problem napajaci adapter, starsim modelom 360 bez neho Kinect nenabehne a z bazara chodia casto bez neho. Druha cesta je Nintendo Switch, kde maju Joy-Cony snimanie pohybu priamo v sebe a Switch Sports aj Just Dance su presne to, co ste hrali u znamych, len bez kamery, ktora si pyta pol izby priestoru.

Ak by to malo ist cez repas, konzoly na Slovensku predava aj vykupuje napriklad iguru.sk, v ponuke ma aj starsie Xboxy a Kinect senzor k 360, cast kusov je ale na objednavku, nie hned na predajni. Zaruka je tam 12 az 24 mesiacov podla konkretneho kusu. Na bazari to vyjde lacnejsie, to je jasne, len tam pri Kinecte nemas co reklamovat a prave na nom sa to najviac vypomsti.